Майчинството счетоводно-78

• 46 932
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Цитат на: Elena Mitkova в пт, 30 ное 2018, 14:28
Но ако реши да продължи да работи или да се се регистрира във фирма, където да се води фиктивно на работа и да си плаща осигуровките, само че трябва да се води на 8 часа, а не на 4, мисля че след като навърши една година трудов стаж, дори и това да е след раждането, има право да подаде документи за получаване на майчинство.

# 451
Здравейте. Не намерих точната тема , затова реших тук да попитам. Интересува ме следното, което не е свързано с мен, а с близка позната и искам да я посъветвам. Иска да започне работа по програма , от бюрото по труда, в някаква държавна институция , но има планове за дете. Въпроса ми е свързан с това, дали при започване на работа по програма може да излезе след 7,8 месеца майчинство? Пак казвам тя не е бременна , но планува, просто да знам да се занимава ли с програми или редовна работа да търси, въпреки, че и там има изпитателен срок.

За да получава майчинство първо трябва да има най-малко 1година трудов стаж. Ако забременее по време на изпитателен срок и работодателя разбере, може да я уволни, като закона не я защитава по никакъв начин. Едва след като премине на постоянен ТД, по закон нямат право да я уволняват и до колкото знам е желателно работодателя да е уведомен писмено.
Благодаря Ви. Да, тя има доста години трудов стаж, но сега се е решила вече, но не знае как да процедира. Значи е възможно и в двата случая дали по програма или някаква друга работа без програма пак да не излезе майчинство. Ясно , благодаря Simple Smile

# 452
Ако е по програма/проект е важно та какъв договор я назначават

# 453
Ако е по програма/проект е важно та какъв договор я назначават

Ами програмата е " Старт на кариерата" в държавни институции в НОИ и Общината е подала. Но не знае дали да приема ако я одобрят, поради тази причина . Ще й кажа, да прецени, незнам

# 454
Старт в кариерата е към АЗ. На трудов, но срочен. Ок е, че е трудов, но не и че е срочен.  Мисля 8 месеца или поне бяха толкова.

# 455

Даже 9 месеца и после или ще я оставят на работа или не. Но ако започне и забременее най вероятно ще я махнат. И тя така мисли. Особено е подала в НОИ и Общината в града. Съвсем пък ..

# 456
Здравейте,

НОИ кога изплащат болничните? Моят е подаден преди дни и е 45 дневният преди раждане?
Мерси Flowers Hibiscus

# 457
  • Пловдив
Здравейте,

НОИ кога изплащат болничните? Моят е подаден преди дни и е 45 дневният преди раждане?
Мерси Flowers Hibiscus

Какво значи преди дни?Кога точно е подаден в НОИ?
Какъв период обхваща болничният?

# 458
Оффтопик: благодарности за търпението и помощта на момичетата, които поддържат темата и ни консултират. Шапка ви свалям за търпението да пишете едно и също през два поста. На всяка страница. Във всяка тема. За неща, дето ги пише в сайта на НОИ и на два клика разстояние в Гугъл.

# 459
Здравейте, има ли начин за изкарване на цялата или поне повечето бременност в болничен ? Става дума за това, че работата ми е силно натоварваща психически, отделно е и с късни смени, и не съм сигурна как бих изкарала 7м бременна на нея ...

# 460
Здравейте! Искам да попитам,по време на бременност не съм назначена на работа и плащам само здравни влияе ли на майчинството,ако вече имам 12м. трудов стаж? И ако по време на раждането не съм назначена какво губя?

# 461
Здравейте! Искам да попитам,по време на бременност не съм назначена на работа и плащам само здравни влияе ли на майчинството,ако вече имам 12м. трудов стаж? И ако по време на раждането не съм назначена какво губя?
Ако не си на трудов договор 45 дни преди термин, губиш майчинството. Можеш само социално.

# 462
Здравейте, има ли начин за изкарване на цялата или поне повечето бременност в болничен ? Става дума за това, че работата ми е силно натоварваща психически, отделно е и с късни смени, и не съм сигурна как бих изкарала 7м бременна на нея ...
Да, с лекарска комисия ще ти продължават болничния лист, който ще ти издадат първоначално. Говори със следящия ти бременността гинеколог.

# 463
Здравейте пак имам въпрос. 05 януари ми приключва майчинството. Тогава ли ще ми е последното обещетение по майчинство?

# 464
Здравейте това отнася ли се и за болничните? https://trafficnews.bg/bulgaria/noi-izplashta-dekemvriiskite-obe … hinstvo-i-123899/

Общи условия

Активация на акаунт