Майчинството счетоводно-78

• 46 859
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Пепи, тук не съм сигурна, че мога да помогна. Аз имах две седмици прекъсване, но осигуровки си имах, защото нямах месец без платени осигуровки.
Е то има различни осигуровки- здравните са едно, социалните съвсем друго.

# 586
  • София-Младост
Здравейте, силно се надявам да можете да ми отговорите на въпроса? Детето ми става на 2 години на 27.12. Работодателят ми каза, че от първия работен ден, след това ще ме освободи по взаимно съгласие. Кой е този ден - 28.12. ли се явява? И друго да попитам, ако намеря фирма, която да ме назначи за един месец и след това да ме съкрати по чл. 328., до колко дни трябва да ме назначат, за да не се води прекъсване? Проблем ли ще е за борсата, ако ме назначат, например след 1-2 януари?
Защо ви е чл.328? Назначаване със срок на изпитване в полза на работодателя и прекратяване по чл.71 е най-чисто за мен.
За да няма прекъсване трябва да ви назначат от 28.12. За борсата не е проблем назначаване от 1-2.01.2019

Последна редакция: пн, 17 дек 2018, 10:40 от Ала-Бала

# 587
Благодаря Ала- Бала! Весели празници на всички!

# 588
Здравейте! Имам нужда от вашата помощ. Бих искала да си изчисля за колко дни и до кога трябва да ми бъде издаден третия болничен за раждане, имам впредвид този от педиатъра.
Родих на 4ти ноември, термина ми беше 14 ноември, т.е. десет дни по-рано.
Знам че са 135 дни общо трите болнични и се преизчисляват, но се бъркам с тези десет дни. Трябва да ги прибавя към 48 дни които остават или да ги приспадна.
42 дни от болничния след раждане изтече вчера на 15.12.
Благодаря ви предварително!

# 589
Говори с педиатъра. Болн. Ти трябва са е за разликата дни да 135. При мен за 9 дни по-рано беше болничен за 57 дни

# 590
  • София-Младост
Здравейте! Имам нужда от вашата помощ. Бих искала да си изчисля за колко дни и до кога трябва да ми бъде издаден третия болничен за раждане, имам впредвид този от педиатъра.
Родих на 4ти ноември, термина ми беше 14 ноември, т.е. десет дни по-рано.
Знам че са 135 дни общо трите болнични и се преизчисляват, но се бъркам с тези десет дни. Трябва да ги прибавя към 48 дни които остават или да ги приспадна.
42 дни от болничния след раждане изтече вчера на 15.12.
Благодаря ви предварително!
Третия болничен трябва да  е до 11.02.2019 вкл.

# 591
Нашата педиатърка само ме предупреди да проверя точно до коя дата е болничния, издаден от болницата, за да знае от кога да издаде тя, понеже един ден разминаване да имало, от НОИ го връщали за корекция. Пък аз вече го бях предала на работодателя, ама добре че на работата водят всякакви графици, та ми провериха

# 592
Аз като писах по-назад да си направите ксерокопия на болничните, ми развиваха теории как нямало нужда. Ето за пореден път, че лекарите искат да са сигурни, за майчинството броят като ученици дните и проверяват по няколко пъти, за да са точни сметките.

# 593
  • Където морето целува небето...
Здравейте, опитвам да изчисля майчинството в системата на НОИ. В калкулатора сумата за месец 11 автоматично ли ще се нанесе? Целият месец ми е в болничен, както и половината от 10ти месец. За 10ти имам сума автоматично, но за 11ти няма. Автоматично ли ще се нанесе, тъй като нямам представа каква сума да заложа аз?

# 594
А ЕГН от къде се вижда, освен от акта?
От документа, който попълва бащата (приложение №3 от НПОПДОО).
Въртим се в кръг, бащата обаче няма как да знае ЕГН-то на детето преди да е готов акта.
Т.е. за да подаде счетоводителя приложението, ще трябва да се изчака акта за раждане. Прз това врем никой не спира бащата да си ползва отпуска на база подадената молба и бележка с датата на изписване от болницата.
Първоначалното питане беше, че счетоводителя иска копие на акта. Бащата не е длъжен да го носи. Никъде не оспорвам, че не трябва да излезе акта за раждане и след това да се попълнят документите.

Здравейте, опитвам да изчисля майчинството в системата на НОИ. В калкулатора сумата за месец 11 автоматично ли ще се нанесе? Целият месец ми е в болничен, както и половината от 10ти месец. За 10ти имам сума автоматично, но за 11ти няма. Автоматично ли ще се нанесе, тъй като нямам представа каква сума да заложа аз?
И за 11ти месец трябва да излезе автоматично ако болничния е изплатен.

# 595
  • Враца
Здравейте, момичета евала, че помагате на такива като нас. Следя ви отдавна и имам следния въпрос. През цялата бременност излизам болнични, последният ми 34 дневен болничен ще е до 24 януари, след това ми остават 16 дни до излизане на 45 дневния болничен преди раждане. Въпросът ми е ЛКК или гинекологът могат ли да ми издадат болничен само за 16 дни, или трябва да си взема от личната или да ползвам отпуска? Благодаря ви предварително.

# 596
Здравейте, момичета.......след това ми остават 16 дни до излизане на 45 дневния болничен преди раждане. Въпросът ми е ЛКК или гинекологът могат ли да ми издадат болничен само за 16 дни, или трябва да си взема от личната или да ползвам отпуска? Благодаря ви предварително.
Гинекологът. Blush

# 597
  • Враца
Sunshinez, благодаря и весели празници на всички. Simple Smile

# 598
Да попитам и аз, че счетоводителката на ММ е супер зле. Управител на фирма, тоест се самоосигурява. Според нея няма как да си ползва 15 дни бащинство, защото било отпуска и го плаща работодателя. Та въпроса ми е какви документи са нужни и какво трябва да подаде тя, че явно ще трябва той да ѝ обяснява.

# 599
Здравейте, началото на другия месец ми изтича болничния в фирмата в която съм и ме освобождават. Веднага след като ме освободят започвам формално в друга фирма. Каква е процедурата на деня на изтичане на болничния се прекратява договора, и на другия ден подписвам новия? Термина ми е май месец, какво се очаква от мен като заплащане в новата фирма? Казаха ми за януари и февруари трябва да си плащам пълни осигуровки, които ще са около 200лв и след това ми започва 45 дневния болничен, след това какво следва?

Общи условия

Активация на акаунт