Майчинството счетоводно-78

• 46 860
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • бургас
Здравейте, не знам дали въпросът ми е за тази тема, но все пак...

Преди да забременея живеех и работих в друг град. Сега ми трябва бележка за доходите за детските надбавки и счетоводителката отказва да ми прати такава с куриер. Помолих да я предаде на мой познат, но се съмнявам да го направи. Въпросът ми е какво мога да предприема, мога ли получа бележката без аз да ходя и как би могло да стане при положение, че тя няма да направи нищо, за което не е длъжна да направи?

# 631
Здравейте, извинявам се, ако въпросът ми не е по темата. Получих SMS за болничния каква сума за месец ноемврие, но превод така и няма. На ММ също не са му превели болничния още. Има ли и други в същото положение, знам че официално от НОИ бяха писали , че ще има забавяне. Благодаря предварително.

# 632
  • София-Младост
На 27.12. ще има и превод.

За предходния...въпрос на добра воля е да ви го изпратят, иначе лично. Затова такива документи се искат при прекратяване.

# 633
  • бургас
На 27.12. ще има и превод.

За предходния...въпрос на добра воля е да ви го изпратят, иначе лично. Затова такива документи се искат при прекратяване.

Сега прочетох в интернет, че работодателят е длъжен да издаде служебна бележка за доходите при напускане на работа. Нямам такава, аз ли трябваше да я поискам?
Работата е там, че имам проблем с въпросния работодател. Счетоводителката първо се съгласи да ми я прати, после отказа. Явно той е забранил. Мога ли нещо да направя, да се обърна към някоя институция или нещо?  Или просто ще си остана без детски заради един селяндур? Sad

# 634
Здравейте имам следния въпрос от нои ми отказват изплащането на болничния след раждане от личния лекар на детето заради следния проблем :изгубен от работодателя болничен от болницата след раждането а болницата отказва иДаването на нов след хиляди пъти молби ,.какво се случва от тук нататък след като вината не е моя а това са единствените пари които получавам а ми се отказва изплащане докато не се представи болничен от болницата след раждането който отказват да преиздадът ?

# 635
  • София-Младост
Защо нов, дубликат трябва да издадат.

# 636
Здравейте,

Ако има разминаване между термина и датата на раждане, кой издава приравнителния болничен. След това е педиатърката, нали?
Мерси

# 637
Ако питате за дни за преносване, издава го следящият бременността АГ, но след като се издаде болничен за раждането от болницата.

# 638
Здравейте,
Ако ми вдигнат заплатата от януари, а аз изляза в болничен от февруари, повишението ще се отрази ли на майчинството? В смисъл 24те месеца ще се смятат от февруари назад или ще се смятат до 45 дневния болничен?

# 639
Смятат се до месеца, предшестващ месеца, в който се издава 45-дневният.

# 640
Благодаря много!
А в такъв случай има ли значение дали ще съм в болничен или на работа за размера на майчинството?
Извинявам се,  че така подробно питам, но искам да съм сигурна, че съм разбрала правилно.

# 641
Искай пак и пак да ти издадат дубликат. Кажи, че искаш да говориш с по-висшестоящ. Ако и това не помогне, кажи че ще се свържеш с Медицинския одит и ще подадеш жалба.

# 642
Благодаря много!
А в такъв случай има ли значение дали ще съм в болничен или на работа за размера на майчинството?
Извинявам се,  че така подробно питам, но искам да съм сигурна, че съм разбрала правилно.
има значение на колко са те осигурявали 18 месеца назад, ако е било на една и съща заплата, на работа или в болнични, няма значение, но ако през 18 месеца заплатата се е променяла, ако излезеш в болнични, ще ти падне сумата.

# 643
Благодаря много!
има значение на колко са те осигурявали 18 месеца назад, ако е било на една и съща заплата, на работа или в болнични, няма значение, но ако през 18 месеца заплатата се е променяла, ако излезеш в болнични, ще ти падне сумата.
Има ли как да изчисля с колко? Точно, защото заплатата ми се е променяла.
Примерно, ако без да излизам болничен на ден идват по 35лв., ако изляза с колко ще паднат горе-долу? В смисъл говорим за нещо незначително или ще се усети?

# 644
Зависи от осигуровките, ако в началото на тези 18 месеца си била на минималната заплата, а към края двойно повече, със сигурност доста ще се усети и ще е по-добре да си на работа, за да взимаш повече и да не ти падне майчинството.
Ти не казваш на каква сума си осигурявана тези 18 месеца и никой не може да ти каже колко ще падне, няма как да гадаем.

Общи условия

Активация на акаунт