Майчинството счетоводно-78

• 46 848
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Зависи от осигуровките, ако в началото на тези 18 месеца си била на минималната заплата, а към края двойно повече, със сигурност доста ще се усети и ще е по-добре да си на работа, за да взимаш повече и да не ти падне майчинството.
Ти не казваш на каква сума си осигурявана тези 18 месеца и никой не може да ти каже колко ще падне, няма как да гадаем.
Много са шарени. Удобно ли е на лично?

# 646
Ако питате за дни за преносване, издава го следящият бременността АГ, но след като се издаде болничен за раждането от болницата.

Благодаря!

# 647
Весела Коледа на всички мами, много любов, здраве и бебета ви пожелавам.
Искам само да попитам болничните за раждане/45 дневния/ ще ми паднат ли като сума щом досега съм била в болничен за общо заболяване/ средно-дневното ми обезщетение е около 18,70/.Осигуряват ме на минималната.Знам че е 90 процента вече но дали базата ще ми падне под мин. средно-дневна за страната,Дали се изразих добре не знам, опитвам се да разбера докато чета из страниците на НОИ.Благодаря предварително за отговорите ви.

# 648
Весела Коледа на всички мами, много любов, здраве и бебета ви пожелавам.
Искам само да попитам болничните за раждане/45 дневния/ ще ми паднат ли като сума щом досега съм била в болничен за общо заболяване/ средно-дневното ми обезщетение е около 18,70/.Осигуряват ме на минималната.Знам че е 90 процента вече но дали базата ще ми падне под мин. средно-дневна за страната,Дали се изразих добре не знам, опитвам се да разбера докато чета из страниците на НОИ.Благодаря предварително за отговорите ви.
Размера на месечното обезщетение за бременност и майчинство не може да е под мин. раб. заплата.

# 649
За получаване на помощ за раждане на второ дете необходима ли е справка от ГРАО за родените от майката деца или са достатъчни само копия от актовете им за раждане?

# 650
Благодаря ти VIVA_123.
Aз пак да уточня за себе си през 2019 мин. ще е 560лв. и среднодневното ми обезщетение за раждане и майчинство е 560 делено на работните дни или 90 процента от 560 делено на работните дни.Извинявайте ако ви се струват глупави коментарите ми.Весела коледа.

# 651
  • София-Младост
Благодаря ти VIVA_123.
Aз пак да уточня за себе си през 2019 мин. ще е 560лв. и среднодневното ми обезщетение за раждане и майчинство е 560 делено на работните дни или 90 процента от 560 делено на работните дни.Извинявайте ако ви се струват глупави коментарите ми.Весела коледа.
Всеки месец ще полуцаваш МРЗ, без значение дали месецът има 19 или 23 работни дни.

# 652
За получаване на помощ за раждане на второ дете необходима ли е справка от ГРАО за родените от майката деца или са достатъчни само копия от актовете им за раждане?
Аз скоро подавах и ми искаха само оригиналните актове за справка  и копие на акта на второто дете.

# 653
Здравейте!
Търсих, но не намирам отговор на моя въпрос, ако някои се сблъсквал с него или има опит от свои близък моля да го сподели. От две години се самоосигурявам, като земеделски производител на високия процент и получавам субсидии. Към момента съм бременна и от 07.01.2019 би трябвало да излизам в болничен 45 дни преди термин. Въпроса ми е следния, имам ли право да вземам и обещетения за майчинство и субсидия като земеделски производител? Или трябва да се откажа от едното за сметка на другото. Благодаря предварително!

# 654
Здравейте!
Търсих, но не намирам отговор на моя въпрос, ако някои се сблъсквал с него или има опит от свои близък моля да го сподели. От две години се самоосигурявам, като земеделски производител на високия процент и получавам субсидии. Към момента съм бременна и от 07.01.2019 би трябвало да излизам в болничен 45 дни преди термин. Въпроса ми е следния, имам ли право да вземам и обещетения за майчинство и субсидия като земеделски производител? Или трябва да се откажа от едното за сметка на другото. Благодаря предварително!
Предполагам, че субсидията се дава за извършване на някаква земеделска дейност. Болничните/майчинството са обезщетение и нямаш право да ги получаваш, ако извършваш трудова дейност.

# 655
И аз мисля така, но счетоводителя при който се водя казва, че няма проблем,  затова ми е нужна информация от хора които са минали през това как е преминало при тях. Защото ако се наложи да се връщат пари ще трябва аз да ги върна. Малко е особена ситуацията.

# 656
Здравейте, силно се надявам да можете да ми отговорите на въпроса? Детето ми става на 2 години на 27.12. Работодателят ми каза, че от първия работен ден, след това ще ме освободи по взаимно съгласие. Кой е този ден - 28.12. ли се явява? И друго да попитам, ако намеря фирма, която да ме назначи за един месец и след това да ме съкрати по чл. 328., до колко дни трябва да ме назначат, за да не се води прекъсване? Проблем ли ще е за борсата, ако ме назначат, например след 1-2 януари?
Защо ви е чл.328? Назначаване със срок на изпитване в полза на работодателя и прекратяване по чл.71 е най-чисто за мен.
За да няма прекъсване трябва да ви назначат от 28.12. За борсата не е проблем назначаване от 1-2.01.2019
Цитирам за да попитам нещо, което дискутирахме с моя позната.
 Майката не е ли защитена от съкращение до навършването на 3 години на детето?

# 657
  • София-Младост
Да защитена е, ако е на безсрочен трудов договор. При срочен със срок на изпитване...не е необходимо разрешение от ИТ...мисля. А и в горното питане целта е май да се отиде на борсата, а не да се запази работното място.

# 658
Здравейте момичета днес за пореден път се сблъскас с ужадната бюрократщина в БГ имам изгубен болничен лист за 42дена от деня на раждането(изгубен от работодателя)многократно ми се отказва преиздаването на копие следователно нои не искат да ми изплатят последващия болничен о личния лекар на бебето .обърнах се и към директора на болницата , който също категорично ми заяви че копие няма да получа тъй като след раждането получих редица услужнения по вина на лекаря и писах оплакване. Та сега питам на къде какво да направя , има ли шанс нои да ми изплатят обещетението или губя правото си за майчинство ?

# 659
Здравейте момичета днес за пореден път се сблъскас с ужадната бюрократщина в БГ имам изгубен болничен лист за 42дена от деня на раждането(изгубен от работодателя)многократно ми се отказва преиздаването на копие следователно нои не искат да ми изплатят последващия болничен о личния лекар на бебето .обърнах се и към директора на болницата , който също категорично ми заяви че копие няма да получа тъй като след раждането получих редица услужнения по вина на лекаря и писах оплакване. Та сега питам на къде какво да направя , има ли шанс нои да ми изплатят обещетението или губя правото си за майчинство ?
Входящи номера имате ли -за представения на работодателя болничен, за искането за издаванена дубликат към болницата?

Общи условия

Активация на акаунт