Сполучливи имитации на маркови парфюми - 24

• 79 039
  • 730
  •   1
Отговори
# 375
Момичета, в еуфория съм, защото са открили Мартинез в моя град. Моля ви кажете кой техни парфюми си заслужават внимание. Важно ми е да е траен и шлейфове.

# 376
Здравейте момичета!
Следя темата от много време ,но до сега не съм писала ,защото не съм ползвала наливни парфюми.
Престраших се да си купя нещо по-различно от ароматите на Ейвън. И миналата седмица си купих на Рефан /по вашите отзиви/ Каролина Херера - Good girl.
Влюбих се в този аромат ,невероятен е!
И си взех на B.U. -Golden Kiss.
Очарована съм от тези аромати.
Много трайни и свежи.
Май ще заменям Ейвънските с Рефан и B.U. и всякакви такива.
Чета ,че не всички на Рефан са сполучливи и ще съм ви благодарна ,ако ми кажете няколко сполучливи ,който са свежи и леки като този на Good girl.
Blush Purple Heart Flowers Hibiscus

# 377
  • Бургас
Включвам се с мнение за Fucking Fabulous Tom Ford на Заг, в началото мнението ми за парфюма беше точно, че е - странен, миришеше ми на дъвка Байрям,но нещо в него много ме привличаше. На кожа обаче е различен, харесва ми как се развива, усещам в него една топлота, има някаква ванилия и лавандула, както и нещо непознато за мен,което ми напомня леко миризмата на кожа,носи ми едно кашмирено усещане. Не знам как е оригинала,но версията на Заг ще продължавам да разносвам и тествам.

# 378
Имам мостричка на  Fucking Fabulous,аз го усещам само като горчив бадем,ама много горчив чак на лекарство ми бие. Може ли мнения за Angel  във вариант на Заг или Рефан?

# 379
Здравейте дами Simple Smile За краткото време, през което съм се запознавала с имитациите на парфюми, пробвах Сангадо, Гиза, Заг Зодиак, Ди енд Пи и Рефан. Набелязала съм Парфен и Мартинез, но ще е след известна почивка, че станах като луд с картечница – не мога да сваря с кое по-напред  да се пръскам от нещата, които купих... В този пост ще споделя за Сангадо, защото ми прави впечатление, че не са много коментирани. За тях първоначално не знаех, че са имитации, бях си поръчала всичко от предлаганите проби – и се влюбих в два парфюма, (оказаха се Пантерата/ Картие и Мон/Герлен Two Hearts ), които не познавах в оригинал. Като се рових из парфюмната енциклопедия да проучвам пирамидите на някои набелязани от мен парфюми – случайно забелязах, че "Гардения и мускус" и "Пантерата" съвпадат едно към едно. После, като се задълбочих малко повече – вече бях сигурна, че Сангадо са имитации. Ще се опитам да опиша подробности, с уточнението, че носът ми е чувствителен, но не е трениран. На моята кожа, характерното за тях е, че стоят добре и се разгръщат, точно както са описани. В началото имат доста силна спиртна нотка, която след няколко минути отминава и парфюмът започва да се отваря, като стига до крайната фаза в развитието след около 20- 25 минути (това беше през топлото време). През първите два часа се усещат добре, след което постепенно отслабват, като към края на третия час при мен има само минимални остатъци от базата. Важно е да уточня, че аз не съм добър критерий за трайност, защото при мен почти всички парфюми са много нетрайни, без значение – оригинал или имитация. Ще направя втори пост, със списък, който може да се добави към качения тук.

# 380
Списък на SANGADO:
538. Кадифена мекота – Rush 2 / Gucci
572. Bella feme – La vie est belle / Lancome
590. Сицилия – Si / Armani
595. Черна орхидея – Black Orchid / Tom Ford
596. Изкусителка – Bombshell / Victoria’s secret
705. Теменужка -  Insolence /Guerlain
732. Тютюн и ванилия – Tobacco vanilla / Tom Ford
739. Черен афган – Black Afgano / Nasomatto
877. Аура – Eros / Versace
879. Капучино ванила – Black opium / YSL
892. Електра – Olympea / Paco Raban
898. Парижанка – Poison girl / CD
902. Портокалов цвят – Mandarine basilic / Guerlain
905. Добро момиче - Good Girl /Carolina Herrera
907. Гардения и мускус – La Panthere / Cartier
909. Лавандула и Ванилия – Mon / Guerlain

По номерация съвпадат абсолютно с тези на Parfen, с изключение на 909.Лавандула и Ванилия – Mon / Guerlain, който в качения тук списък при Parfen е номер 908. От тези новите съм сравнявала с оригиналите три:
879. Капучино ванила – (Black opium / YSL) – Пръснах от двата с разлика от 20 минути, поради което не можах да ги сравня добре. Изключително много си приличат като аромат и като трайност, т.е човек, който не познава оригинала в дълбочина, трудно би ги различил.
907. Гардения и мускус – (La Panthere / Cartier) – Имитацията ми се струва една идея по-мека и в топлото време при мен образуваше прекрасен шлейф. Оригиналния тестер, който пробвах в Бюти, според мен беше престоял, затова не съм сигурна в сравнението си. Като пробвам имитацията на Парфен, пак ще споделя.
909. Лавандула и Ванилия – (Mon / Guerlain) – На моята кожа има разлики с оригинала, който съм пробвала два пъти във времето(преди и след имитацията) и има прилики с имитацията на Заг Зодиак. При мен оригиналът се изпарява за не повече от час (пробвах го в топло и в хладно време). По степен на трайност се нареждат така : Сангадо, Заг зодиак и най-малко траен Оригиналът. Имитацията на Сангадо за мен е по-хубава, няма я тази „компотена” нотка, която усещам в началото при Заг Зодиак, лавандулата е по-красива и ароматът като цяло е по-наситен.

# 381
Smile
Момичета, в еуфория съм, защото са открили Мартинез в моя град. Моля ви кажете кой техни парфюми си заслужават внимание. Важно ми е да е траен и шлейфове.
Аз пробвах Aqua Di Gioia и Beacause It`s You. Първият го отмъкна дъщеря ми, а втория много ми допадна и повторих покупката. Сигурна съм, че няма да ми е последна. Grinning
magicjo, хахах...забавна находка! Smile
...Не можах да отдида до Заг днес, а много ми се искаше да видя и как изглеждат в техен вариант Strip и Maitresse. Първият нямам представа как мирише, втория - бях поръчвала тестер от Нотино и съм останала с впечатлението, че, май ми харесваше. Имам оригиналния Agent Provocateur (розовата "бомбичка") и ми се ще да се запозная с вариациите му. Дали си струва?

# 382
  • Бургас
KeepSmiling,да не се повтарям ти копвам поста си с мнението ми за някой от парфюмите на Мартинез-http://www.bg-mamma.com/?topic=1066727.225,като добавям и Poison Girl Dior.Гледам,че са пуснали и Dolce Garden,Vanille Fatale/TF/,One Million Lucky/Пако Рабан/Мавина,за мен Good girl е много далеч от свеж аромат.Рефанската версия наистина е хубава,но е далечна,пръскай си я със здраве.Интересното е,че много мои приятелки харесват точно тази версия,а не самия оригинал.Grinning Една от тях си купи Май Бърбъри наскоро и е коренно различен на кожата и!Не го познах и като ми каза номера направо не можах да повярвам колко различно и стои в сравнение с мен.При нея изкарва леко ретро нотка,но много приятна.Мавина от Рефан виж Жадор,Парадизо на Кавали,Брайт Кристал Версаче,BE DELICIOUS/ DKNY,Императрицата,Шанел Габриел,AQUA DI GIOIA/ ARMANI/,Eros/ Versace,ELCAT D’APREGE/ LANVIN,GUCCI BAMBOO.Silence,много благодаря за перфектно поднесената информация за Сангадо,моля пиши по често.Kissing HeartHeart Момичета, влюбих се още преди време в единия от фланкърите на Черния Опиум-https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Black-Opi … -Shock-42056.html,разкошен парфюм за моя вкус,топъл и мек с много бели цветя плюс хубаво кафе,както и добре открояващи се круши при мен.Пробвах го с хубави пръски,прави много приятен шлейф,мисля го и май ще го приютя,няма нищо общо с Черният Опиум за мен,който вече не мога да понасям!Бутилчето му е пленяващо и препоръчвам за тест на всички в темата.

Последна редакция: вт, 30 окт 2018, 17:44 от Bright Crystal

# 383
Bright Cristal, хареса ми Good girl по простатата причина ,че не знам изобщо как мирише оригинала. Blush
До в момента съм се пръскала единствено и само с парфюми и тоалетни води на Ейвън.
За мен това да ползвам и да харесам нещо различно от Ейвън си е предизвикателство.
Благодаря ти за изчерпателната информация! Flowers Hibiscus
На мен тепърва ми предстои натрупването на опит с други марки и видове парфюми и тоалетни води Blush

# 384
Добър вечер момичета!
Приемам всякакви предложения за малките роксанчета. Това , което ще кажа като критерии е, че искам като се пръсна и около мен да се носи и усеща парфюма ми , като влезе някой в стаята и да се усеща...дори и аз не си усещам парфюмите така, както ми се иска... Ей това ми е липсвало с доста парфюми, които съм имала и имам.

# 385
  • Варна
Здравейте!От много време ви чета,бях си набелязала няколко парфюма,които днес имах възможност да помириша в Заг Зодиак -Варна.Много се обърках,защото подуших над 10 парфюма Simple Smile .Взех от най-малките-37 мл - 386 - La Tulipe -Лалето(много нежен аромат) и 387 - Purple Orhide - Лилава орхидея(доста тежък ми е). Вторият аромат няма да ползвам,ако някой го харесва,с удоволствие бих подарила,мога да изпратя по Спиди.
Здравей, ако все още не са поискали парфюмчето и ако е силно и сладникаво, бих го взела, търся точно такива аромати Simple Smile
Иначе аз сега ползвам Рефанския Гучи Бамбу като за още топло време, и като захладнее съм приготвила и чака Роксан Магнетизъм Ескада Simple Smile
И забравих да добавя, че и аз сега търся моят си аромат, нещо нищо не ме грабва на 100%, от доста време се лутам из ароматите и все с нещо правя компромис, не го усещам като за мен.
Здравей!Днес ходих отново до Заг във Варна,взех си три аромата - The One D&G, NARCISO RODRIGUEZ i JIMMY CHOO
,споделих с жената в магазина и тя ми каза да занеса Purple Orhide,да я смени с нещо,което ми харесва.Едва днес видях,че си писала,за което съжалявам.Проблемът е ,че  засега не намирам "моя" парфюм.От Рефан взех Манифесто (не го харесах,доста сладък е за мен),който също ще сменя за друг аромат( с тази уговорка го взех),двоумя се между 3 аромата на Рефан - 314 - R.Cavalli Florence ,122 -BURBERRY WEEKEND/ BURBERRY и 341- GUCCI BAMBOO.От тях като че ли най-много харесвам GUCCI BAMBOO.Ако някой може да ми помогне да избера подходящ,за моя вкус,парфюм,ще бъда безкрайно благодарна.Харесвам цветни аромати,но не сладки и тежки.J'ADORE - DIOR не е лош,но ми се иска нещо по-интересно. Simple Smile Другото,което искам да споделя е,че имам чувството,че парфюмите на Рефан са по-трайни на моята кожа,от тези на Заг.

# 386
Joy,и аз съм като теб,не понасям много тежки и сладникави. Цветни обичам. Що не пробваш Premier Jour,Nina Ricci. Версия на Барджело. Оригинала не познавам,но познати са го бъркали с истинския. Това е много приятен,нежен,цветист и женствен аромат.Траен е също така. Мисля,че ще ти хареса.

# 387
  • Deutschland
Добър вечер момичета!
Приемам всякакви предложения за малките роксанчета. Това , което ще кажа като критерии е, че искам като се пръсна и около мен да се носи и усеща парфюма ми , като влезе някой в стаята и да се усеща...дори и аз не си усещам парфюмите така, както ми се иска... Ей това ми е липсвало с доста парфюми, които съм имала и имам.

Магнетизъм, Манифесто и Адикт, също и Бос Интенз

# 388
  • Бургас
Мавина,разбирам,но тук ще се запознаеш с доста интригуващи парфюми,бъди убедена.Кристал,виж Адикт и Глория на Кашарел на Роксан.Joy_333,запознай се с този парфюм,но в оригинал-https://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Joy-by-Dior-51285.htmlсмятам,че е много вероятно да те спечели,още го няма изимитиран,но сигурно скоро ще му цъфне имитациийка.Виж Шанел Тендър на Парфен и Габриел Шанел на Рефан.Между другото Мисче,Рефанският Premier Jour е точно като оригинала,това е стар и за мен изтъркан вече парфюм.Не бих го носила сега,преди го имах и харесвах,но никога не съм припадала по него,приятничък е без да е нещо особено.А ти също виж при възможност Диор Джой.Kissing Heart

Последна редакция: вт, 30 окт 2018, 18:53 от Bright Crystal

# 389
Днес пробвах Лалето на Байредо на Заг. Толкова се зарадвах, като разбрах, че има парфюм с аромат на лале, с такава надежда си пръснах на ръката... И разочарование - мирис на прах за пране. Поразходих се, никаква промяна - остана си прах за пране. Никакви лалета и пролетни росни градини не усетих. И за да не съм капо взех Ма Vie Pour Femme Hugo Boss на Заг. Грабнаха ме връхните нотки на парфюма - нежна бяла розичка...После се появи лек флорален букет, малко дървесина... Офисен парфюм, според мен. Eлегантен.

Последна редакция: вт, 30 окт 2018, 22:01 от Карла_Карла

Общи условия

Активация на акаунт