Как се справяте с гладенето?

• 23 385
  • 278
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Винаги може да се измисли нещо - например комините да останат като колони, които да се вградят по някакъв начин в цялостната визия. Wink Иначе и при нас няма коридор преди хола, но не е особен проблем като организираш добре. Другия вариант е да сложиш някакви хубави шкафове за чинии и подобни в хола, а в кухнята да е само най-необходимото + електроуреди. Щом пералнята ви е в банята, все ще се намери място за миялна. Колко ви е мястото за кухня? Предполагам че трапезарията поне е в хола?
nelig, кухничката ни наистина е доста малка, а и съвместява всичко- шкафове, плот, кухненска маса, диванче. В шкафовете държа само най-най-необходимото. Даже за хола- вместо шкаф за телевизор, съм поръчала бюфет- да поеме малко от посудата.  

Това за комините даже си го представих. Simple Smile И звучи страхотно- ще го имаме предвид за някой бъдещ ремонт.

Ето и от тук снимчици (много обичам образно да показвам Smiley)

Скрит текст:

А като ги слагат в спалните поне крият ли ги в шкаф? Любопитно ми стана, не си представям иначе, грозно ще стане....
Ами ако ги скрият, ще трябва допълнително и отоплението да пускат, а така хем суши, хем топли. (това в кръга на добронамерената шега го казвам, да не вземе някой да се засегне сега, че темата е много приятна).
Една от най-близките ми приятелки ме навива точно с този аргумент, защото на мен винаги ми е студено. Smiley

# 76
Браво, много симпатично и приятно.

# 77
  • MI
Хаха, не се бях сетила че и за отопление става... Grinning

Яренце, много е лесно тогава - разкарваш маса и диван от кухнята и слагаш една хубава кухня с всичко необходимо, а в хола слагаш една хубава маса, която и за гости да става като ви дойдат. Simple Smile Много подобни съм виждала, хубаво става - и от двете страни имаш шкафове, така и хубав плот за работа ще имаш. А като не готвиш, а само се храните в хола се почиства лесно - колко му е да пометеш трохите после.

Нещо подобно хола, само като идея че не е грозно
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 05 окт 2018, 12:16 от nelig

# 78
Откакто се роди малката, не гладя. Само бебешки дрехи през лятото, за зимата със сушилня.
Покривките, чаршафите, калъфките - всичко е измачкано.
Като тръгна на работа, ще си гладя само нещата за деня.

# 79
Хора, здравейте!

Имам ужасяващо тъп въпрос Grinning Как се справяте с гладенето?

Имам предвид следното- изнесохме се напълно самостоятелно преди половин година и, съответно, вече абсолютно всичко си чака само на мен. Simple Smile

А какво му има на човека, с който живееш?
Нека не прозвучи като заяждане, но наистина ли всичйо чака само теб?
Кохто е здрав и прав ( а предполагам твоят партньор е такъв, щом иска изгладени дрехи ), той може и да глади,и да чисти,и да простира
Звучи тъжно да ти се вдига тревожността заради гладене...
Пимисли дали се чувстваш добре в тази роля .

# 80
  • София
Serendipity*, моля те да се върнеш и да изчетеш цялата тема ако наистина те вълнуват тези въпроси- на всички е отговорено.

nelig, Преди беше така- трапезария в коридоро-холо-салона и беше доста кофти като функционалност. Иначе, като цяло не ми пречи малката кухня- поне всичко ти е на една ръка разстояние, а и с всичко се свиква. Само констатирам липсата (и невъзможността) за миялна. 

# 81
А като ги слагат в спалните поне крият ли ги в шкаф? Любопитно ми стана, не си представям иначе, грозно ще стане....
Ами ако ги скрият, ще трябва допълнително и отоплението да пускат, а така хем суши, хем топли. (това в кръга на добронамерената шега го казвам, да не вземе някой да се засегне сега, че темата е много приятна).

Нашата изобщо не топли, дори не е леко топла, докато суши. Аз и лятото си в ползвам. Но имам познати с такава дето си топли доста.

# 82
  • MI
Щом не ти пречи, значи няма проблем. Simple Smile По-голяма кухня и добра миялна ми бяха едни от основните изисквания, та затова. Вече не ми се занимава да мия на ръка, за мен миялната е важна почти колкото пералнята - направо се родих откакто я имам.

# 83
За миялна - ние имахме избор м/у това да режем кухнята или да изкараме хладилника в коридора. Избрахме второто (разстоянието до мивката е същото като това, ако беше останал в стаята), но при всички случаи щяхме да намерим начин.

Сушилнята ни е в/у пералнята. За ризи обаче не мисля, че помага.

Яренце, във вашата кухня - миялна на мястото на печката, над нея вградена фурна (като тук, но отдолу в шкафа ще е машината), котлоните, двойка, монтирана напряко на плота. Най-дясното горно шкафче ще си размени мястото с абсорбатора. И ето ти я миялната.

# 84
Не гладя, освен за новородено и малко бебе. Имаме сушилня, но и преди нея не съм се занимавала никога с това.

Не знам защо жените гладят, освен ако им е приятно по някаква причина. Simple Smile

# 85
  • София
Много мразя да гладя Simple Smile Честно казано и на мен ми се трупат едни купчини и в крайна сметка накрая се обличат неизгладени. Сушилнята е чудесен вариант, само че ако ги оставиш вътре да изстинат и после жална ти майка- такова гладене трябва да падне... стават на хармоника. Аз честно казано винаги ги оставям да изстинат и ги вадя страшно измачкани, понеже сушилнята обикновено приключва през нощта или когато ме няма около нея, за да ги извадя.
Относно варианта сушилня в спалнята- не знам какви сушилни има на пазара, но моята е толкова шумна, че не бих могла да я изтърпя. Иначе топли, но има и много влага. Зимата плочките около нея стават мокри от конденз, а вратата на килера ми се наду от влагата, тъй като я затварях, да не шуми. 

# 86
  • София
Anninka, преобърна целия ми свят. Satisfied

# 87
Фатката е след пране се вадят дрехите, изпъват се и се сгъват. Така се сушат и няма нужд после от ютия

# 88
Хора, здравейте!

Имам ужасяващо тъп въпрос Grinning Как се справяте с гладенето?

Имам предвид следното- изнесохме се напълно самостоятелно преди половин година и, съответно, вече абсолютно всичко си чака само на мен. Simple Smile

Дотук добре, но веднъж някакси изтървах положението с няколко последователни перални и от тогава не мога да наваксам... Sad Изгладя малко, но същевременно пусна 3-4 перални и то като ламята- режеш една глава, порастват няколко.

Купчината ми за гладене е безкрайна и само расте!

Вие как държите положението под контрол? Grinning

Просто не гладя 😄 Не и наведнъж. Гладя дрехите на детето от предната нощ. На нас също, когато се налага само. Но в никакъв случай не мога да си се представя като майка ми с една планина от дрехи всеки ден, не мерси!

# 89
Стига момичета! Кой глади на днешно време?

Общи условия

Активация на акаунт