Септемврийски бебета 2018 - Тема 1

• 39 685
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
  • Beyond the stars
Smile Значи не сме само ние с номерата при смяна на памперс, а докато я занесем до банята редовно някой е опикан- я таткото, я аз.
С тези колики направо не знам какво да давам вече. Преди всяко хранене давам Колийф и веднъж БиоГайа, но няма голяма.полза.
Да ви питам за люшкащите се кошарки - вие люшкате ли вашите бебоци? Някъде четох, че било вредно за мозъка

Ново 20. Направо като избухне някой с нещо гениално и се потрисам. ooooh!   Кошчето ми е на 50 години и се люлее, в смисъл не са открили топлата вода с тея кошари. Винаги се е знаело, че бебета се успокояват от люлеене - дали на ръце, дали в кош, дали в цедилка/носилка навремето .. че и на каруците се е закачала носилката да се люшка. Сезал се е връзвал за люлка на дървото да може майката, докато си върши работата, придръпвала и люлеела. Та ми е интересно с какво точно кошарите с люлеене са вредни ? Щото по логиката с люлеенето не би трябвало да има неувреден човек по света Laughing Laughing

Aruiin нищо лично към теб, просто наистина вече имам чувството, че няма бебешки артикул, който не е вреден според знайни и незнайни източници.

# 181
  • По света и У нас
http://www.kenguru.bg/pravilno+li+go+ljuleem/1/MlW-gRWbIRWzMhK-U … 9SbIpWzYhePgZe-IN
Ето в тази статия има инфо за люленето,

а тук http://m.bg-mamma.com/?topic=15266 има даже тема от форума.
Реших все пак да попитам за мнение, нали това е целта на форума Simple Smile

# 182
  • Beyond the stars
http://www.kenguru.bg/pravilno+li+go+ljuleem/1/MlW-gRWbIRWzMhK-U … 9SbIpWzYhePgZe-IN
Ето в тази статия има инфо за люленето,

а тук http://m.bg-mamma.com/?topic=15266 има даже тема от форума.
Реших все пак да попитам за мнение, нали това е целта на форума Simple Smile

И на двете места се говори за интензивно, агресивно люлеене.. което като цяло не постига и целта на успокояването, та не знам кой го прилага съзнателно. Люлеенето предвид асоциацията с вътреутробното развитие би следвало да е плавно, нежно и успокояващо.

Както казах - не е лично към теб. Но както и установихме от статията, никъде не се говори, че люлеенето като такова или кошарите с такъв механизъм са вредни.  Peace Peace

# 183
Момичета, как давате чая на хип от копър за коликите и по колко мл
Аз го смесвам половината пакетче в 100 мл вода (изворна и преварена след това) и му го давам в шишето. Много го обича и цока здраво. Ама моя бебок си е лаком Simple Smile

# 184
  • Русе
И нашата кошара има механизъм за люлеене, но не го ползвам. През деня бебка спи или в количката, която клатя /люлея/ или в люлката, която я люлее плавно стигала съм до 2 степен на страни главно, но съм пробвала и напред назад или в гнездо, в което спи максимум час и почва да пъшка и охкя от коликите и се събужда. Не съм се замисляла за опасност...
Баткото го приспивах на люлка тип градинска. След 6ти месец заспиваше почти изцяло там и мога да кажа, че ръката ми не знае степени хаха, по някога по бързичко съл го люляла - на 7г.10м. ученик и нищо му няма Simple Smile
Аз друго да питам първите дни бебка имаше разни като пъпчици водни, които се изчистиха. Сега такива сладки бузи е направила, че постоянно някой я целува /например мъжът ми неизбръснат 😡/, че сега гледам и по двете бузи са и излезли като гнойни малки пъпчици с бяло връхче - това ли ще да е бебешкото акне и да я мажа ли с нещо? Има промоция на продуктите на Мустела в sopharmacy.bg до края на октомври и се чудя да и поръчам ли нещо, например крем за лице има.... ама дали ще помогне. До сега ползвахме измиващия гел за коса и тяло и hydra bebe лосиона за тяло.
Ползващите Мустела -кои продукти ползвате?

# 185
  • гр.Бургас
За пъпчиците, които както ги описваш приличат на тези които има,та почиствам личицето само с мицеларна вода ( впрочем на Мустела). Много ме дразнят, но не бива да ги мажем с разни кремчета   или поне аз така знам.
А за кошарата и нашата е с механизъм, който си ползваме.

# 186
Имаше Синдром на раздусаното бебе, което е много опасно, но става въпрос за моменти на ярост при родителите, които хващат бебето и го тресът много интензивно, това носи опасност от мозъчно сътресение.

Вълшебство го е казала точно лекото нежно люлеене се асоциира с вътроутробното развитие и успокоява бебчетата.

То ако люлеене е опасно тези люлки за новородени как ги продават изобщо.

# 187
Пъпчиците могат да се намажат леко с крема за подсичане който ползвате.

# 188
За пъпчиците аз ползвах моцеларна вода на Биодерма и съм доволна Simple Smile

# 189
  • Варна
И Билянка има такива пъпчици по лицето. По съвет, който получих тук, мажа с тампонче с преварена лайка. Има ефект, почти минаха. Аз подозирам, че се получиха от много целуване-баби, чичовци, мама и тати... Но се бях усъмнила дали не са и от Фризолака. Появяването им съвпадна с кризисния момент, в който кърмата ми беше намаляла и дохранвах. Сега пак си е само на кърма... Възможно ли е изобщо да е от млякото?!

# 190
Мами колко капки Ка Вит трябва да дам

# 191
Мами колко капки Ка Вит трябва да дам
На нас на контролата в родилното ни сложиха две капки витамин К, но незнам дали това е точната доза за всички бебоци.

# 192
И на моята бебка й дадоха 2 капки.

# 193
  • Русе
На нас утре ни предстои първата ваксина и питах личната ще и дава ли Кавит, а тя каза, че в родилното трябва да са и дали. Зачетох се в епикризата и наистина пише че са и дали 2 капки на втори и четвърти ден. И толкова. Друго няма да има.
Аз съм притеснена от това изпотяване, напоследък не спи никак спокойно, а четох за рахита....нямам търпение утре да бомбардирам личната с въпроси. После ще отидем и на частен преглед да съм спокойна.
На въпроса ще ни праща ли на ортопед на 1 месец, тя каза не рано било... не се ли ходи на 1 месец?

# 194
  • Пловдив
Здравейте, искам да си попитам нормално ли е на 45 дни да суче по 7 минути на гърда, дори понякога само на едната и да й стига, дори повръща.. Иначе до сега все е наддавала. Притесняваме това повръщане..

Общи условия

Активация на акаунт