Септемврийски бебета 2018 - Тема 1

• 39 280
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
Ние също понякога сме с 5 кърмения. Обикновено са 6,но стигат и до 7 инцидентно. При нас режима е: Събужда се около 7, местя го на спалнята да разбуди мен и мъжа ми 😀 кротува си и бърбори, пълни памперса, следва тоалет и кърмене. Заспива към 8 до към 9. После много му се играе, правим и гимнастика. Пак яде и заспива до към 11-11:30. После се занимаваме, яде и правим разходка ако не вали. След разходката обикновено е изгладнял като вълк. После гледам около 6 да го нахраня за последно и да си дреме от 6:30-7 до 7:30, че иначе става много крив. Като се събуди го занимаваме активно до времето за къпане. Към 9:15 е изкъпан и започва да яде. Това е най дългото хранене, понякога и по половин час. Хапва до размазване и заспива лесно. Понякога в рамките на половин час след като е заспал примрънква, но с шъшкане заспива отново. Друг път го оставям в кошарата и не се буди. Спи от към 22до7. Рядко се събужда към 3-4 да цокне в полубудно състояние и заспива. Абе доволна съм 😀

# 616
Тя ако е 6500 на 2 месеца и 11 дни даже е множко това тегло за тази възраст, така де над средното е Grinning

Явно много добре си папа даже.

# 617
Миладинова, щом наддава добре - ок Simple Smile

Може би моята госпожица хапва по-малко, но често, защото по 10 кърмения за денонощие не падаме Simple Smile Като цяло доста сериозно си суче, но и редовно пълни пампите 😂

Последна редакция: сб, 24 ное 2018, 12:10 от Love_fairy

# 618
Тя ако е 6500 на 2 месеца и 11 дни даже е множко това тегло за тази възраст, така де над средното е Grinning

Много е май да.. 😂
А вашите бебчета колко са наддали до сега?

# 619
Моето на Вашата възраст беше 5500гр.  60 см, роди се 3220гр  50 см, а ни изписаха 3120гр.

На 29 ще стане на 3 месеца, но незнам сега колко тежи.

# 620
Теа се роди 2930 гр и 49см. Изписаха я 2890гр. На 2-рия месец беше 4680гр и 57. За 2 месеца е качила 1,8кг и е пораснала с 8см. Изцяло на кърма е Simple Smile Следващият преглед е след малко повече от 2 седмици.

# 621

Много е май да.. 😂
А вашите бебчета колко са наддали до сега?
Нашия се роди 2900, 47см. Изписаха ни 2700. На третия месец беше 6кг 😊

# 622
На третия нормално да е стигнало бебето 6 кг, на втория обаче са си доста Grinning

Дете с апетит, да е живо и здраво все така да си папа.

# 623
  • Sofia
А, доста, доста, ама и моята дундичка е толкоз. Но тя се роди 4050, изписаха я 3760. На 2 месец я измериха 6240.  Папка си детето и спи. Двете любими на майка ѝ. Та на мен се е метнала явно Grinning

# 624
  • In Neverland
И нашия мъник е доста лаком Yum Роди се 3390 и 47см., изписаха ни 3230 и на 2-я месец като го теглихме беше 5980 и 57см. Smiley Добре си хапва той и все още сме с 7-8 хранения, рядко пропуска някое, още по-рядко пък нощните.

# 625
Направо като ви чета и не мога да повярвам... Нито каката, нито бебето са ми били такива кротки бебета. Ние все носим, повиваме, приспиваме до откат... 😂 С каката имахме около 13-14 кърмения на денонощие, а сега с бебето 17-18. Понякога само нощните са 10. Но то си има причина де... Има къса юздичка, която на тоя етап чакаме да израсте, може би затома цока често и по малко. През деня на час, а вечер една пауза от 2-3 часа и после на час до 4ч, а оттогава докато станем до 9 и на 30-40 минути. Смятам, че половината са за да остане заспала; защото само промърморва, цоква и се унася отново. Много бързо се превъзбужда, незнам вашите как са такива кротки. Но тя и нашата кака се старае, все вика, бяга, подскача и бебето докато свикне с нашето лудо семейство май ще е така... 😉😂😂. Иначе с наддаването сега е около 5,300; 60см- изписани сме 2,850, 51 см. Голямата беше 5,700 на първия месец и 6,400 на втория... но тя се роди 4.024кг. Че и двете съм виждала- и малкж и голямо. Ама и каката така спеше с 300 зора и сто будения през 20-30 мин. и сега бебето и то. Само дето каката я бутах по парковете и си почивах от време на време, а сега в това тъпо време нямам тази възможност и все се разнасяме със слинга из къщи. Но то това е, защото каката аз си я гледам и през деня тя си играе, вдига шум, говори, гледа си приказките на телевизора и съответно тишина нулева. И бебето се събужда милото, няма как да ги разделя в отделни стаи. Иначе в слинга като я клатушкам спи. Оф дано мине скоро това стряскане от шумове и будене, че да си я оставям в кошчето поне на обяд... 😨 Завиждам ви момичета на спокойствието- не на почивката, ами на това, че поне не ви е такова напрегнато. Така като чета май никой няма колики. И затова браво. Да са ви здрави и спокойни дечицата и занапред ви пожелавам, все така! ❤

# 626
Аааа моето никак не е от кротките.

Меко казано ми разказва играта.
 Първият месец и половина даже и през нощта не спеше, аз припадах от безсъние то се кокореше насреща ми.
На 29 става на 3 месеца и едва сега прави по 4 часа сън през нощта, та и аз спя долу-горе по толкова на денонощие.

Приличам на призрак.
Няма кой да ми помага през деня всеки е на работа, та се занимавам само с нея, защото тя не си стои кротко в креватчето на люлката, нито на гимнастиката, едва сварвам да се нахраня и почистя за готвене и дума да не става.....

И колики имахме леки без пищене, но с попръцкване, присвиване и нервничене, едва сега понамаляха.

# 627
  • Русе
Моята хубавица се роди 2970, 50см - изписаха ни 2700. На втория месец беше 4500 58см. Хапва различно между 6 и 8 пъти на денонощие. Колики 2 дена няма, после има... Ама много леки и давам Санколик веднъж преди съня за през нощта.

# 628
Привет 😊 преди няколко коментара стана въпрос за нощните кърмения, да ви кажа при нас също почти ги няма от втория месец.
Бебка си наддава добре без да суче нощем, повече от кака си която се будеше по няколко пъти на вечер.
Кърмата ми се регулира, като не цедях повече от 10-20мл при първите дълги паузи.

# 629
  • Sofia
Като стана дума за цедене... Моята госпожица от седмица вече прави доста дълги паузи нощем, нощес даже 8 часа, малко се бях притеснила... и препълнила 😊 Та при тези случаи цеденето кога го правите?

Общи условия

Активация на акаунт