Септемврийски бебета 2018 - Тема 1

• 39 278
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
Като се събудя през нощта с гърди като камък, а бебето си спинка непробудно.
Но номера е да цедиш колкото се може по-малко.
При мен бързо се регулира не повече от 2-3седмици.

# 631
И аз цедя ако бебето спи.

# 632
Аз до сега съм цедила два пъти - за двата контролни прегледа след раждането. От тогава не съм имала нужда. Е препълват се някой път, ама бебето после ги оправя. Страх ме беше да цедя, за да не вляза в порочния кръг кърмене, миене, цедене

# 633
Аз цедя кутията с АМ ( момент за самоирония) Grinning

# 634
Иха, 8 часа сън... Аз това сигурно след 2 години ще го видя... Аз нищо не цедя, защото бебето ме изцежда до дупка. Нямам никаква нужда от цедене. А през деня суче на 1-1:30 часа, така че никаква пауза никога няма. Само искам да знам колко изсуква, защото така не ми е ясно. Мисля си, даже съм сигурна, че е по много по-малко отколкото е за възрастта и. Едва ли за денонощие изпива повече, от бебе, което суче да речем на 3ч. защото пък е наддала само 1кг и 100 гр за втория месец. А да ви питам как са бебенцата ви с роднините. Нашата супер много усеща, ако не сме аз и баща и хората, които я носят и така се разсърдва... Много е смешна, ама ми е неудобно от родата- искат да и се порадват, а тя... мишката все скърца ☺

# 635
Аз пък да попитам извеждате ли бебоците в мъгливо време било то и за съвсем малко?

До колкото съм наясно не е никак препоръчително днес има мъгла, но пък не вали и няма силен вятър и се чудя да я изведа ли за 30-ина минути поне.

# 636
И ние сме пред дилема. Навън е мрачно, гадно, мъгливо.. но пък не ни се седи вкъщи. И аз четох, че не е хубаво за бебенцата, заради влагата и защото мъглата задържала втедните газове в ниското..

# 637
  • Beyond the stars
Да чукна на дърво, младежът няма драма с кой му се радва. Вчера за пръв път го оставихме сам с баба за 2-3часа.. играли са, усмихвал се, гукал.
По принцип по общата теория бебетата делят на свои и чужди хората след 8 месеца, ама има и по-чувствитвлни. Blush

На мъгла не извеждам аз, ма все се чудя ако мъглата и дъжда са толкоз страшни как в Англия гледат деца Grinning

# 638
Аз не издържах навлякох малката и излязохме обаче ми замръзна носът и се прибрахме точно след 30 Мин. Grinning

# 639
  • Sofia
То и повече от 30 минути май не трябва в студеното време. И аз все се чудя да излизаме ли, не ли, как да я облека.. То накрая обличането и приготвянето отнема повече време от самия престой навън Simple Smile
А вие как си навличате бебоците? Аз все се чудя дали е достатъчно, дали не е повече и все се заглеждам по чуждите колички Simple Smile

# 640
И аз все гледах по чуждите колички ама откакто една мама ми тегли една майна спрях Grinning

То честно казано наистина приготовленията за излизане продължиха колкото разходката, само я ядосах.

Обличам я навън с боди с дълъг ръкав, плътна жилетка, ританки, отгоре дебел плетен гащеризон или плюшено космонавтче, мятам я в дебелия зимен чувал, че и едно одеалце за всеки случай нося, покривалото на количката задължително и при вятър дъждобран.

На крачетата с дебели плетени терлички.

Едната баба е майстор плетач, та й наплети страшно много страхотни дрешки за зимата(едва ли ще успееда ги носи всичките), за навън са, то вкъщи е само по боди и ританки 24 градуса е.

# 641
  • Beyond the stars
Mn. nikol верно си зиморничева Grinning
Нашият младеж максималното му обличане за сега е - домашните дрехи (боди с къс и ромпър с дълъг ръкав), суитчър, терлички (които му стигат до коляно Bowtie) и зимно чувалче, което е плътно и ватирано. Суитчъра и чувалчето са с качулки, та шапка не слагам.
Бузките и нослето са топли, спи си.. начи му е добре Blush
Ма аз самата съм с пуловерче и есенно палтенце.. та определено е едно повече поне от мен Grinning

# 642
От 24 градуса я извеждам на 5 на студен вятър само  по домашни дрехи нема как да стане Grinning
Мятам отгоре и плетените, но или плетените или плюшено космонавтче  не и двете.

Зимното чувалче е задължително навън според мен, понеже количката ми не е от най-плътните..
Не смятам, че я навличам прекалено много.
Няма как да навлека себе си с дебелото зимно яке а нея да изведа по жилетчица Grinning

Ама съм си зиморничева да Grinning вкъщи е топло навсякъде не обичам студ, много съм клъощава нямам мръвка да ми топли Joy

# 643
  • Beyond the stars
Тъй де, аз излизам по домашни дрехи и палтенце, което определено не ми е зимното.. т.е. той е два ката повече от мен, плюс че на завет в количката.
Те за това казват хората всяка майка да се води по себе си, щото има разни хора.
Аз се радвам, че моята обаче не е спазвала това правило щото при нея има понятие "летен пуловер" и "лятно боди" Grinning Коженото й яке за пролетта е с бая дебела подплата, вкъщи винаги е била с два ката дрехи повече от нас и като цяло е супер зиморничева.Grinning

# 644
Аз вкъщи го държа по боди с къс ръкав, гащеризон и чорапки. За навън му слагам и един плюшен гащеризон отгоре и шапка. Завивам го с едно тънко одеалце през кръста и под крачетата, а отгоре мятам юрганче. Два дни се случи да духа много, тогава беше със зимно яке върху гащеризона, плътен панталон и бабини терлици 😀 За сега аз излизам по тънък пуловер и кожено яке, значи не е толкова студ.
Като идват бабите и само ме дебнат я да го опашат до ушите, я да го повият с някое одеало, а то вътре е 20-22 градуса. Ми на тях им било хладно 😀😀 Скоро смятам да взема чувал за навън, особено за най студените месеци ще е необходим.

Общи условия

Активация на акаунт