С какво ви дразнят свекървите - тема 99

• 31 975
  • 745
  •   1
Отговори
# 30
  • София
И според мен има елементи на надцакване. Аз наистина не разбирам. АКО на даден мъж не може да се разчита да поеме отговорност за нищо над цигарите си и кучето си, просто не се жениш за него - да прекараш живота си в битка през цялото време да бъдеш абсолютно независима от-до с идеята, че дори за ваше общо дете не си сигурна, че може да разчиташ на бащата ми се вижда мазохистично. И не го схващам като довод. Според мен просто не е искала дете и толкова.

И друго има- по един начин се гледа на някаква самотна майка от Балканите, а по съвсем друг- на съпругата на мъж от известна в града, фамилия.
Само това ѝ отваря и врати, и отношения.
Така че, тя е намерила най- добрия начин да се впише и да отгледа сина си като италианче.
Но, за сметка на мъжа си, който пък заради нея, е останал и на тези пари, и без дете.

# 31
И какво като свекървата е ненормална? Сериозно питам като проекто-снаха в семейство с едни от най-шантавите хора, които съм срещала. Не живееш с нея. Не е необходимо да ходиш на всички сбирки. Не е необходимо да говориш с нея по телефона, а мъжа ти може да не ти предава всяка нейна простотия и воала - проблемът е решен.

Ние последно ходихме на туризъм в чужбина и понеже страната е малко по-враждебно настроена към българи (уж), родителите на МП опищяха света да не ходим (този път дори на мен звъняха, нещо нечувано), а след като не стана на тяхната, вдигнаха небето от бяс и понеже се наложи да вдигне телефона в колата, по едно време чувам как баща му нарежда "И да предадеш на Гугъл, че не само краката трябва да си тренира, а и мозъчните гънки!" Grinning Така съм се хилила после. Grinning

# 32
  • MI
Оххх, каква далавера - на 60-70 да получиш (не сигурно при това) наследствен имот. Rolling Eyes Аз започвам да се питам дали не го държат на тази заплата точно защото не се е показал като зрял и отговорен, а не заради Ганели вече. Иначе не разбирам как може да се чувства някой ОК като знае, че не може да разчита на човека до себе си, но да кажем че е въпрос на вкус/разбиране....

# 33
И според мен има елементи на надцакване. Аз наистина не разбирам. АКО на даден мъж не може да се разчита да поеме отговорност за нищо над цигарите си и кучето си, просто не се жениш за него - да прекараш живота си в битка през цялото време да бъдеш абсолютно независима от-до с идеята, че дори за ваше общо дете не си сигурна, че може да разчиташ на бащата ми се вижда мазохистично. И не го схващам като довод. Според мен просто не е искала дете и толкова.

И друго има- по един начин се гледа на някаква самотна майка от Балканите, а по съвсем друг- на съпругата на мъж от известна в града, фамилия.
Само това ѝ отваря и врати, и отношения.
Така че, тя е намерила най- добрия начин да се впише и да отгледа сина си като италианче.
Но, за сметка на мъжа си, който пък заради нея, е останал и на тези пари, и без дете.
В грешка си ,когато се запознах с мъжът ми аз вече работех на сегашното място ,живех в сегашния ми апартамент,не ми сее налагало да ползвам името на Мъжът ми.

# 34
  • София
Ами надцаквате се ganeli, и тримата се надцаквате /ти, мъжа ти и свека/. Ти си му заявила, че няма да родиш от него дете, докато твоето не поеме отглеждането си самостоятелно, щото искаш да си самостоятелна единица, той пък е казал, че няма да се напъва с ипотека, понеже има имоти, които очаква да му ги поднесат родителите. Само не знам с тази опърничева свека, дали няма да го отреже и от имоти както от дялове. Прахосва по една камара пари за цигари на фона на чудната си заплата, вместо да ги спестява. Всеки от вас си харчи и живее за себе си, без план за общо бъдеще. За това сте в това положение след толкова много години. Свека пък ви се меси в живота + и реже финансовото му състояние, ама и не го пуска да работи на друго място. Отделно, че той се оставя мама да го командори и да му направлява живота и развитието. Дали не е заставен пред дилемата - ако се махне от семейната фирма = губи имотът/тите които евентуално би получил някога?

# 35
Ами надцаквате се ganeli, и тримата се надцаквате /ти, мъжа ти и свека/. Ти си му заявила, че няма да родиш от него дете, докато твоето не поеме отглеждането си самостоятелно, щото искаш да си самостоятелна единица, той пък е казал, че няма да се напъва с ипотека, понеже има имоти, които очаква да му ги поднесат родителите. Само не знам с тази опърничева свека, дали няма да го отреже и от имоти както от дялове. Прахосва по една камара пари за цигари на фона на чудната си заплата, вместо да ги спестява. Всеки от вас си харчи и живее за себе си, без план за общо бъдеще. За това сте в това положение след толкова много години. Свека пък ви се меси в живота + и реже финансовото му състояние, ама и не го пуска да работи на друго място. Отделно, че той се оставя мама да го командори и да му направлява живота и развитието. Дали не е заставен пред дилемата - ако се махне от семейната фирма = губи имотът/тите които евентуално би получил някога?
Виж аз никога не съм заявила че няма да му родя дете напротив само че нямаше как да стане с доходите ни тогава ,

# 36
И мен какво ме интересува ако загуби имоти и какото и да е .Ще работим и ще си купим заедно .

# 37
  • София
ganeli, ама тоя мъж искал ли е/настоявал ли е за дете, че тук основно в това те обвиняват, как си го лишила от дете?

Че мен ме съмнява, вече на 30-35 мъжете са новите тинейджъри, докъм 40 не се и сещат за дете...

# 38
  • София
Е, хайде сега, изкарахте свекървата всевластна и непобедима!
Хайде да слезем на земята- доколкото знам, в Италия цените на жилищата са много високи, за да изтеглиш кредит трябва да имаш добра кредитна история, каквато и двамата нямат.
Те просто са едни бачкатори, които едва ли могат да си позволят свестен имот.

Авторката е поставила отношенията на основата на разделението и надскачането, а истината е, че това я устройва.
Имала си е план да си изгледа детето и го е изпълнила.
Не виждам какво е направила, за да промени отношението на свекърва си към нея- нито дете иска да роди, нито е склонна подаръка ѝ да уважи, нито поне да си затвори устата навреме.

Всъщност, не виждам как мама му командва живота- получава заплата, която е средна за бранша.
Ако е имал стимул и качества, е щял да опита нещо по- доходно.
Явно, толкова са му възможностите, но те са били достатъчни за плана на авторката.

# 39
ganeli, ама тоя мъж искал ли е/настоявал ли е за дете, че тук основно в това те обвиняват, как си го лишила от дете?

Че мен ме съмнява, вече на 30-35 мъжете са новите тинейджъри, докъм 40 не се и сещат за дете...
Говорили сме но никога нее настоявал

# 40
  • София
Виж аз никога не съм заявила че няма да му родя дете напротив само че нямаше как да стане с доходите ни тогава ,
Ами нали това казах - отказала си да родиш, докато не ти отпадне финансовия ангажимент към първото дете, т.к искаш и двете да си гледаш сама с твоите си пари само.
За имотите - теб не те касаят, но той си дърпа към неговата паничка, демек него го касаят.
Нали това се опитавам да ти обясня - не гледате заедно, а всеки за себе си. Иначе можеше да си купите заедно имот с ипотека /не той да казва аз имам, един ден ще са мои и на хартия/, той да работи за себе си или за друг и да взима по-голяма заплата /а не да стои при мама/ и да си направите общо дете, за което да имате и двама пари преди години. Не разбрах той искаше ли общо дете преди и ако не - защото нямате пари или защото чака твоето да порастне?

# 41
Абсурт незнаех че ми знаеш кредитната история.Ако не беше той д детето ми щеше да умре от глад.

# 42
  • MI
Абсурд, ако нямат други заеми и са на безсрочен договор точно никакъв проблем няма да изтеглят ипотечен заем с тези заплати. Ще го плащат може би 25 години, но то и наема надали е по-евтин. Желание, желание липсва. Щото после няма да има 250 евро за цигари или 300 за куче.

# 43
  • София
Абсурт незнаех че ми знаеш кредитната история.Ако не беше той д детето ми щеше да умре от глад.

Не се засягай- все сме излизали навън и поназнайваме някои неща, затова го пиша.
Голяма гордост ти е, че сама си отгледала сина си, което както вече ти написаха всички, просто не е вярно.
Колкото и разходи да му приписа за лични нужди, пак остават едни ппари, които е давал вкъщи, нали?

Както и да е- за теб е всичко, което пишем- да видиш отстрани как изглеждаш, защото по начина, по който действаш и реагираш, заедност не се е случила и всъщност сте си били 2 семейства под един покрив 13 години.
Плануваш пак така да продължиш, както сама написа, а когато действаш по един начин, получаваш винаги един и същ резултат. Peace

# 44
  • MI
Joy Съжалявам, но не мога да се сдържа просто, ама ССФ винаги знае всичко най-добре, дори кредитните условия и цените на имотите в Нова Гвинея.

Общи условия

Активация на акаунт