Първи клас 2018/2019 - втора тема

• 47 136
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Абсолютно,откриват един нов свят чрез четенето.

Аха. Преди няколко дни пътуваме в колата, по едно време синът ми чете "Секс шоп". Оказа се, че сме минали покрай такъв магазин Joy

Това беше майтап, де, напълно съм съгласна с вас Simple Smile

# 406
  • София
Нашите класната им пише пожелания,а те си очертават ръчичката.

# 407
Мисля че малко объркахте празниците и тържествата. Четох назад за завършване..
При нас в понеделник отбелязаха Събитието-сбогуване с буквара и  почване работа с читанката, тоест отбелязва се това, че са взели вече всички букви и звуци по програмата, и това няма много общо с 24 май, или със завършването на годината на 31.05.
Така аз поне го разбрах...

# 408
  • София
В момента в повечето училища се организира така наречения Празник на буквите, той отбелязва факта, че са изучили всички букви, че са свършили буквара и вече са грамотни. Завършването е съвсем отделно нещо. А 24ти май го намесих, защото е точно празника на нашата писменост и исках да онагледя колко за мен е важен факта, че децата вече са изучили азбуката, подчертавайки, че това ми е един от най-тачените празници, точно защото е в почит на буквите.

# 409
24 май си е 24 май. Тогава ми е ок да има празник на буквите. Но, че са свършили с единия учебник по БЕЛ и са започнали с другия...… Явно не съм чаааааак толкова емоционална. Сами ги учим да празнуват всяко нормално нещо като голямо събитие. Аз това го приемам като нещо, което си е задължение на детето, а не като специално постижение.

# 410
  • ту тук, ту там
Празникът на буквите е страхотна инициатива, но не и в заведение/клубче/сладкарница/детска дискотека! Tired
Аз пък съм емоционална и макар че моят син чете отпреди да навърши 5, смятам, че пак би се развълнувал от едно такова тържество. В нашето училище подобни празници и тържества се отбелязват на сцена, в зала. Атмосферата е страхотна.
Засега нямаме информация за Празника на буквите, ще бъде по-късно през април, след ваканцията.

# 411
  • София
И нашият Празник на буквите се подготвя за 27 март. Ще протече както си му е редът Simple Smile С присъствие на родителите, тържество, за да покажат децата какво са научили и тематични подаръци, за които ще ви разкажа по-късно, защото са изненада и както всички знаем форОма не е най-анонимното място Wink

# 412
  • Бургас
Прекрасно беше тържеството по случай Празника на буквите! Бях леееко скептична предвид мястото на провеждане (близка пицария) и анонса, че ще е с аниматори. НО, бях приятно изненадана. Първо децата изнесоха програма с песни и стихчета, а после "анимацията" всъщност беше един вид показнО какво са научили  - всякакви забавни игри свързани с азбуката, писане на правилните букви в разни думички, измисляне на думички с определени букви, подреждане на изречения от различни думи. Имаше двама водещи, на средна възраст, забавни, свирещи на китара и пеещи, занимаващи се наистина с кеф с децата. Подаръците бяха по една тематична книжка, специални книгоразделители подготвени от госпожите, както и специални грамоти и медали. Накрая вече ги сложиха да хапнат, като тук лекинко ни се помрачи настроението, защото никой не успя да види специално поръчваната торта, чийто дизайн дълго бе избиран и напасван. Както са я доставили от сладкарницата направо в пицарията, така и директно я нарязали на парчета и я сервираха на децата Close Ама здраве да е Simple Smile

За състезанията на СБНУ да добавя, че са не 4, а 5 - има и по чужд език по избор. А на финалния кръг се работи по задачи свързани само с числата, буквите и природа и околен свят, изключвайки чуждия език и рисуването. Дечко има по 50 точки на кръговете с числата и природата, което значи че ще се явява и на финал, какъвто и да му е резултата от буквената надпревара вчера, за която каза че била много лесна. Ама ще го видим...

В часовете по физическо имат различни двигателни игри, упражнения, занимавки с медицински топки, скачане, тичане и каквото си се полага. Доволна съм, макар че 3 учебни часа седмично ми се виждат крайно недостатъчни.

# 413
Моя младеж чете от 6 годишен, та не знам дали ще го усети като празник Simple Smile но поне да не се дели от колектива. Wink

# 414
  • София
24 май си е 24 май. Тогава ми е ок да има празник на буквите. Но, че са свършили с единия учебник по БЕЛ и са започнали с другия...… Явно не съм чаааааак толкова емоционална. Сами ги учим да празнуват всяко нормално нещо като голямо събитие. Аз това го приемам като нещо, което си е задължение на детето, а не като специално постижение.
Ами сама го каза, въпрос на емоционалност. Ти го приемаш като задължение и нормално събитие, аз го приемам като начало на нов етап - както е прохождането например.

И нашият Празник на буквите се подготвя за 27 март. Ще протече както си му е редът Simple Smile С присъствие на родителите, тържество, за да покажат децата какво са научили.
Чак пък така да си му е реда...На нас какво са научили ще ни показват в края на годината, когато ще са откритите уроци по БЕЛ и математика и ще имат концерт по хореография.

bradata, по чужд език има от 2ри клас нататъка, тази година са си 4 Wink Иначе Ема каза, че нещо я е затруднило на буквите, ама довечера след тренировката й ще разнищвам какво е било това нещо Simple Smile

За физическото - първия срок имахме 2 часа физическо и 1 час баскетбол. Сега втория срок имат 2 часа плуване и 1 баскетбол. Отделно си имат и 3 часа хореография на седмица.

# 415
Приятно изненадана съм от организацията на празника, който е другия петък. Ще имат корони с буквите и ще получат удостоверения.  Peace
Иначе принципно ще е като театър от външна фирма.

# 416
  • Бургас
Аха, ясно, не съм обърнала внимание и се чудех какво толкова ще покажат първокласници на състезание за чужд език Grinning

При нас 2 часа са за физическо възпитание, а третият е лека атлетика. Много ми се искаше плуване да имат (в съседно близко училище има басейн) или поне някаква друга алтернатива извънучилищна, ама нъцки. Не че 3-4 пъти седмично не тренира футбол, ама няма умора...

# 417
  • София
И нашият Празник на буквите се подготвя за 27 март. Ще протече както си му е редът Simple Smile С присъствие на родителите, тържество, за да покажат децата какво са научили.
Чак пък така да си му е реда...На нас какво са научили ще ни показват в края на годината, когато ще са откритите уроци по БЕЛ и математика и ще имат концерт по хореография.
Някакъв проблем ли има, че се захвана точно с мен от многото писали разнообразни работи по темата? Simple Smile

# 418
  • София
Проблем е изключително сино казано Simple Smile Просто не знаех че си имало ред за този празник, никой от многото писали по темата не изрази такова становище. Споделяха, че имат учебен театър, пицария, аниматори, екскурзии, сценични изяви. Направи ми неприятно впечатление, че твоето виждане го "налагаш" като ред и правило и реагирах на това. Някак така написано родителите, които не присъстват на този празник, може да останат с впечатление, че нещо не е направено като света, пък това е твърде далеч от реалността Wink

# 419
Аз за това събитие разбрах от друга тема, където попитах в какво всъщност се изразява и защо точно ни викат. След като там ми обясниха, се поориентирах. След като и отидох, съвсем ми се изясни. Но първоначално, когато детето донесе покана за някакъв празник на буквите, ми беше тъмна Индия, честно казано.
Просто се бележи факта, че децата са взели всички букви и звуци. Това е.
Но аз не чета много за състезания, за училища, и прочее. Даже никак всъщност. Та не съм наясно, честно казано и не искам да съм наясно, с тези училищни неща и подробности.
Моят пост бе насочен към всички, които бяха в неведение като мен самата. Разграничих трите неща - това събитие, 24 май, и краят на учебната година. Отделни са.

Общи условия

Активация на акаунт