Отговори
# 315
  • Балчик
Да, така е, но аз като го знам и ме дразни. Simple Smile
Сармите бяха много вкусни, във вкуса обаче не намирам разлика. Досега ги правих в глинен гювеч, също така вкусни стават.

# 316
  • Балчик
Днес вечерята е "чугунена". Пържолки, мариновани с кисело мляко и подправки и любимите ми от детството картофки-както ги правеше баба-с ъс сланинка и лук, в чугунения ѝ тиган. Картофите определено са по-вкусни от пържените в друг тиган.
http://djemma.snimka.bg/cooking/kulinariya-4-chast.771677.38842453

http://djemma.snimka.bg/cooking/kulinariya-4-chast.771677.38842452

http://djemma.snimka.bg/cooking/kulinariya-4-chast.771677.38842456

# 317
  • София
Ех, яд ме е, че моята е малка, ще събере 20 сармички най-много...

Джемма, иначе в гювеч на фурна ли ги правиш? Аз ги правя в тенджера на котлона и все се ядосвам, че на дъното загарят дори на бавен огън. В чугуна сигурно няма да е така.

Момичета,

Скрит текст:
Сарми е яденето, сърма са метални нишки за везане и бродиране на дрехи. Wink

# 318
Джемма, може да споделиш технологията за картофите? Щях да пържа днес, но твоите изглеждат неустоими ☺

# 319
Да, разбрах си грешката за сармите. Извинявам се и благодаря.
Джемма, браво на теб, гладна съм...

# 320
  • Балчик
Да, на фурна ги правя и в гювеча, не загарят. Най-много обичам на 150-160 гр за 3-4 часа, че и 5 да къкрят. Накрая ги заливам с леко запържен червен пипер и оставям в изключена фурна още 10-15 мин.

Картофките :
На дребни кубчета се нарязва парче сланина (днес сложих мазен бекон), в загрелия тиган се налива малко олио и се слага сланината да се поразтопи и да пусне мазнина, изсипват се картофите, пържат се около 5 мин, без да се бъркат ( понеже, както знаете моят тиган е нов, затова леко ги поддянах отдолу да се уверя, че не залепват). След това се разбъркват, прибавя се 1 глава лук, нарязана на едро. Периодично се разбърква до готовност на картофите. После си облизваш пръстите, ако обичаш лук. Може и без него, но вкусът е друг.

# 321
Благодаря! Тъкмо ги нарязах на пръчици и ще пробвам по твоята рецепта. И сланина понеже нямам, точно за бекон си помислих, че взех едно пакетче за бъркани яйца. Ще сложа и малко мас, оригинално и аз си мислех за картофите на баба, пържени в свинска мас на печката с дърва. Оф и после холестеролът как няма да ми е до небето. Отивам да пържа, срамувайки се..

# 322
  • Балчик
Аз се срамувам наядена вече. Blush

П.П Доволна съм от тигана Ситон.

# 323
Аз се срамувам наядена вече. Blush
Вече и аз така, благодаря пак за рецептата Hands Ok Hand. На вид не са толкова апетитни като снимките на Дцемма, но вкусът беше супер. Направих една доза без лук и една със, наистина вкусът беше по-добър, иначе са си малко позадушени картофи. Беконът го извадих след като си пусна мазнината и го върнах накрая с втората доза.
Скрит текст:
Аа да, щях да пиша за ИКЕА тиганът (този от снимката). Дръжката е дървена, но може да се свали и да се ползва във фурната. Само веднъж сме го правили това упражнение обаче, резбата не ми изглежда пригодна за постоянно сваляне и слагане. Но все пак си е вариант да се допече някое по-засукано ястие.

# 324
Ще ги пробвам някой път тези ‘‘ На баба картофките‘‘.
Моята рецепта е следната : нарязвам картофите на кубчета, нарязвам пресен розмарин на ситно, няколко зърна черен пипер на зърна-счукан на едро, сол, една- две лъжици зехтин и омесвам добре, за да се покрият картофките с олиото и подправките. Слагам ги в тигана(суров чугун), захлупвам с капак и така пека на 3 около 30 минути. Разбърквам и пека още 15 или 20 минути, докато картофите омекнат. Не стават като варени, като печени стават.
И аз се срамувам после.

# 325
  • Балчик
Да, картофките се задушават, не са като стандартните пържени, но са вкусни.

И на моите тигани дръжките се свалят.

# 326
  • София
Вече ми се изясни какво ще вечеряме довечера Simple Smile , пържени картофи със свинска мас и лук Simple Smile
направо нямам търпение ....

# 327
  • София
Да му се не види, и аз ще пържа тогава, едвам ме навихте Simple Smile

Аз обаче не обичам лук, така че ще пържа само картофите. Но от маста няма да се откажа Simple Smile

# 328
  • Балчик
Ехее, каква подстрекателка излязох, хихи.

# 329
  • В градината...
Тъкмо гледах каталозите на Метро  и видях, че оребрените тигани на Лава, големите са по 40лв. Без пари. Аз имам кръглия.

Общи условия

Активация на акаунт