Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са предимствата на готвенето в чугунени съдове?
Как правилно да изпечете суров чугун с масло от лен и как правилно да сезоня чугунен тиган, като използвате подходящо масло?
Какви са методите за почистване на чугунените съдове?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са предимствата на готвенето в чугунени съдове?
-
Как правилно да изпечете суров чугун с масло от лен и как правилно да сезоня чугунен тиган, като използвате подходящо масло?
За да изпечете правилно суров чугун с масло от лен, нанесете тънък слой масло върху чугуна и го поставете във фурната при по-ниска температура. Това позволява образуването на по-издръжлива патина, която подобрява свойствата за готвене и предотвратява залепването на храната. За сезонниране на чугунен тиган можете да използвате масло от лен или зехтин. Нанесете тънък слой върху целия тиган, след което го загрейте на средна температура във фурната, докато мазнината се абсорбира и повърхността стане суха.
-
Какви са методите за почистване на чугунените съдове?
-
Могат ли продуктите от чугун да се мият в съдомиялна машина?
-
Каква е разликата между светлия и тъмния емайл върху чугунените съдове?
Ако не държиш да е цяло, то имам предложение. Бях правила такова месо, нарязано на пържоли, без да се окрехкотяват допълнително. Доста дебели филии станаха, но се изпекоха идеално. Намазах ги с малко майонеза, върху тях нарязани гъби и червена чушка, няколко малки парченца масло и малко вода. Пекох на бавен огън около два часа. Получи се прекрасно. Само сочето беше малко в повече, затова следващият път бих коригирала само количеството вода. Зная, че по принцип с майонеза се мажат по- сухи меса, за да станат по - сочни, но макар и с по- мазно месо не беше накъртващо.

Не знам дали е възможно да се постигне такова нещо с друг материал - от съд за изхвърляне да стане съд за предлагане в магазин.
специално уточнение за недоброжелателите, които четат темата 

Изхвърлих микровълновата преди години, а с нея и пуканките от менюто. Понякога ми липсват.
да споделя откритието си за пържените яйца на очи