Отговори
# 375
Сега има добра оферта на Лодж в Амазон, в удобен според мен размер, чудя ѝ се Simple Smile

# 376
Фиффи, ти къде  живееш?
Мисля, че не беше в България.

Лодж в сайта на Лава са горе-долу на цената в сайта на Лодж, ми се струва. Къде ги има по-евтино?

Абий,

разгледах актуалните цени за Лодж на бг сайта на Лава и мисля, че са добри.
Ако не се лъжа там цените на Лава-съдовете бяха доста високи.
Цените на Лодж в немския и английския Амазон са супер завишени, за да могат после да правят оферти за ‘‘половин цена‘‘.

Последна редакция: нд, 16 дек 2018, 22:50 от Анонимен

# 377
  • Пловдив
Mirella Nova, благодаря ти много за отговора!
Поръчвам си ето този Lodge https://shop.lavabg.eu/plosk-tigan/522-o-3048cm-chugunen-tigan-l … 3-0075536301.html
За тенджера ще поизчакам малко Simple Smile

П.С Сега погледнах в есин Турски сайт и Лавата са на същите цени , като тук .

Последна редакция: нд, 16 дек 2018, 23:13 от ivka ♥ 007

# 378
Качвам снимки (малко в разбъркан ред) от днешната ми акция. Имах сварена елда, запържих малко бекон, извадих го от тигана, обрах със салфетка мазнината и запекох свински филенца по една минута от двете страни на 8. После ги извадих, прибавих елдата и бекона в тигана сложих отгоре филенцата, покрити с кашкавал и захлупих за 5 минути на 3 степен. Супер вкусно стана.

Скрит текст:

# 379
Лодж в сайта на Лава са горе-долу на цената в сайта на Лодж, ми се струва. Къде ги има по-евтино?

Абий,

Цените на Лодж в немския и английския Амазон са супер завишени, за да могат после да правят оферти за ‘‘половин цена‘‘.

Да, Мирелка, цените на Лодж в сайта на Лава са повече от прилични, в сравнение с другаде (на всичкото отгоре, идват за един ден поръчките) и сега даже поръчах още тиганчета да има за наследниците  Laughing
Впрочем, от цените на съдовете Лава, лошо ми става ooooh! Не е нормално Лодж да са по-евтини от Лава...може би, защото са емайлирани ли (лавата), не знам...  newsm78 Аз разбрах,  че повече емайлиран чугун не ща да видя на тиган Simple Smile За тенджери е ок Simple Smile

Последна редакция: пн, 17 дек 2018, 02:38 от Анонимен

# 380
  • Балчик
Ох, Mirella Nova, как обичам елдаааа. Супер вкусно изглежда, окапах се. Simple Smile

# 381

Абий,

Да, Мирелка, цените на Лодж в сайта на Лава са повече от прилични, в сравнение с другаде (на всичкото отгоре, идват за един ден поръчките) и сега даже поръчах още тиганчета да има за наследниците  Laughing
Впрочем, от цените на съдовете Лава, лошо ми става ooooh! Не е нормално Лодж да са по-евтини от Лава...може би, защото са емайлирани ли (лавата), не знам...  newsm78 Аз разбрах,  че повече емайлиран чугун не ща да видя на тиган Simple Smile За тенджери е ок Simple Smile

Това пък защо? Сега аз като си взех емайлиран тиган ,какво да правя . Да поръчвам и суров чугун ли ? Какво ще ги правя два гладки тигана. То и без това малко ми трябва ,но вече ще ме бият в къщи ,че и тежки ей  hahaha

# 382
Драги ми чугунки и чугуни Simple Smile Знаете ли в кой магазин мога да видя на живо Le Creuset Signature кръгла тенджерка в София? Колебая се между 22 и 24 см и ми се иска на ги видя на живо. В Гама елит в The Mall имаха само 24 см.

# 383
Единствено в Гама Елит. Не съм виждала другаде да продават Крюзе.

# 384
Азалия ме,

не мога да отговоря на въпроса ти, но ако имаш подходящия размер котлон, ти препоръчвам 24 см. Събира повече, като тежест е само минимално по-тежка, а цената на 22 см е почти като на 24.
Освен, ако няма някое супер-супер изгодна промоция на 22 см., другите ми се струват по-добрия вариант.

Скрит текст:

Абий,

Да, Мирелка, цените на Лодж в сайта на Лава са повече от прилични, в сравнение с другаде (на всичкото отгоре, идват за един ден поръчките) и сега даже поръчах още тиганчета да има за наследниците  Laughing
Впрочем, от цените на съдовете Лава, лошо ми става ooooh! Не е нормално Лодж да са по-евтини от Лава...може би, защото са емайлирани ли (лавата), не знам...  newsm78 Аз разбрах,  че повече емайлиран чугун не ща да видя на тиган Simple Smile За тенджери е ок Simple Smile

Това пък защо? Сега аз като си взех емайлиран тиган ,какво да правя . Да поръчвам и суров чугун ли ? Какво ще ги правя два гладки тигана. То и без това малко ми трябва ,но вече ще ме бият в къщи ,че и тежки ей  hahaha

Стела, тиганите от суров чугун са ‘‘особена краста ‘‘ така да се каже.
Заради патината, която придава вкус на печено на жар и това, че не залепва, заради по-лесната употреба (мен ми харесва това, че не трябва да го мия) изобщо при такива тигани има друг feeling.
Ти не се ядосвай, емайлираният е добър за приготвяне на сос в него, може и кисели продукти да готвиш - сос болонезе например, това в суровия чугун не е препоръчително.
Ако ти попадне суров чугун на супер цена може да пробваш, а за излишния тиган може да намериш друга употреба - например да ступаш благоверния като те ядоса. Mask

Последна редакция: пн, 17 дек 2018, 15:05 от Анонимен

# 385
  • София
Драги ми чугунки и чугуни Simple Smile Знаете ли в кой магазин мога да видя на живо Le Creuset Signature кръгла тенджерка в София? Колебая се между 22 и 24 см и ми се иска на ги видя на живо. В Гама елит в The Mall имаха само 24 см.
Само в Гама елит, да. Ако имат само единия диаметър отиди и виж как изглежда тенджерата, a за другия диаметър си прави извод като помолиш да ти покажат друга марка или модел, само за да добиеш представа за размера. Иначе фасона ще си го видяла от наличната. Аз съм правила така. Но не бързай да купуваш, с риск някой от Гама елит да чете тук, ще призная, че цените им са безбожни. Изчакай някое изгодно намаление в Амазон. Аз дори в един аутлет в Холандия (фирмен аутлет на Le Creuset) не намерих приемливи цени, та после от Амазон поръчвах.

# 386
Благодаря ви за съветите Simple Smile

# 387

Скрит текст:
Само в Гама елит, да. Ако имат само единия диаметър отиди и виж как изглежда тенджерата, a за другия диаметър си прави извод като помолиш да ти покажат друга марка или модел, само за да добиеш представа за размера. Иначе фасона ще си го видяла от наличната. Аз съм правила така.
Но не бързай да купуваш, с риск някой от Гама елит да чете тук, ще призная, че цените им са безбожни. Изчакай някое изгодно намаление в Амазон. Аз дори в един аутлет в Холандия (фирмен аутлет на Le Creuset) не намерих приемливи цени, та после от Амазон поръчвах.

Подкрепям напълно. Не бързай да купуваш, особено сега преди Коледа няма добри промоции.
Модата на ‘‘Outlet - магазините‘‘ може скоро да мине. Те вече не предлагат  по-изгодно, отколкото в нормалния магазин. Освен, ако не улучиш промоция на продукта в аутлета. Но това става само за няколко дни в края на януари (за зимните дрехи) и август (за летните). За готварски съдове не съм наблюдавала ‘‘стратегията‘‘.

Скрит текст:
Когато преди години поръчвах нова кухня се сблъсках с абсолютно брутални търговски практики.
Отивам в студиото, правят ми проект, цените на шкафовете са добри, но вадят каталог на Сименс, където уредите са напр. не 500 евро, а 1000. Правят ми оферта и като кажа, че е скъпо, ме зарибяват с уж 20% намаление, накрая общата цена пак остава над твоята първоначална представа, но се опитват да ти създадат чувство, че си купил нещо на изгодна цена. След дълго обикаляне намерих фирма, където нямаше такива шменти-капели и останах много доволна от тях.

Ох, Mirella Nova, как обичам елдаааа. Супер вкусно изглежда, окапах се. Simple Smile

Благодаря, Джемма!
И на мен елдата ми е едно от любимите ястия. Става много добре като запечеш лук, зеленчуци и месце на чугуна и накрая добавиш сварената елда да поеме от вкуса им.

Вчера пробвах да кача снимка от телефона. Не стана, бавно действуваше, нямах търпение и прекъснах акцията.
По-бързо става, ако качвам снимки от компютъра или лаптопа.

Последна редакция: пн, 17 дек 2018, 15:38 от Анонимен

# 388
  • Пловдив
Момичета, поръчах си тигана на Lodge , взех по-малкия размер, че 30см май наистина ще ми е голям. Взех с фи 26см. Надявам се да е ок.
Поръчах обаче и тенджерата на Лава, която е на промоция за 107 лв. Фи 24 см.
Ще следя промоциите и в Амазон и пак ще си поръчам Simple Smile, но сега просто не се сдържах Simple Smile.

# 389
Момичета, поръчах си тигана на Lodge , взех по-малкия размер, че 30см май наистина ще ми е голям. Взех с фи 26см. Надявам се да е ок.
Поръчах обаче и тенджерата на Лава, която е на промоция за 107 лв. Фи 24 см.
Ще следя промоциите и в Амазон и пак ще си поръчам Simple Smile, но сега просто не се сдържах Simple Smile.

Super,

дано пратката да дойде бързо.
Можеш да приготвиш вече бекона, картофите, лука, свинската мас и пиенето  Wine Glass!
Скрит текст:
24 см. тенджера за 107 лева ми се струва добре. Пази си добре касовите бележки. Лава имат 25 г. гаранция.
При мен една маркова тенджера сдаде фира - Staub. А уж се смята за една от най-добрите фирми. Слава богу я бях купувала от Амазон, беше още в гаранция (първите 6 месеца май) и ми я взеха обратно без проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт