За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 70

• 34 693
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
И аз имам Ниагарата. За люлка е страшно удобна, но за стол за хранене вече не го понасям. Заема място, пречи на робота да чисти, не се поддържа лесно като икейските, едва го местя ако трябва да придърпам детето към масата. Чудя се как да го разкарам.

# 166
Ние ползваме тази и сме доволни от нея..
https://www.hippoland.net/chipolino-elektricheska-ljulka-shezlong-malibu-pilenca

# 167
Вкъщи сме с такава, само че има възможност и да е на ток не само на батерии. https://www.hippoland.net/cangaroo-ljulka-smart-buddy

Това е най-добрата ми покупка за бебето след инхалатора. Прекарва в нея часове и все едно няма бебе вкъщи, като по-малка предимно спеше в нея но сега се радва повече. При нас пък активната гимнастика беше ненужна. Не е прекарвала повече от пет минути там, добре че е от по-обикновените.

# 168
  • София
Аз имах люлка на Фишер, но за по-големи бебета, защото седалката нямаше легнало положение.
Въпреки това люлката ми беше най-добрата покупка.

# 169
Здравейте! Имате ли мнение за бебешкйте гнезда?

# 170
  • София
Ние имаме люлка Мамаруу, която е доста над бюджета ви, но нашето бебе, особено като малко по-малък, я обожаваше. Още си седи в нея с удоволствие. Но съм сигурна, че и много по-евтин модел ще свърши подобна работа. Имаме и шезлонг на Фишър прайс, който в началото не му харесваше много, но като стана на 2 месеца и половина го преоткри и прекарва много време в него. В бабата и дядото имаме друг шезлонг, на Кика буу, но от него някак си се свлича много. Затова пък беше евтин - 50-60 лв.

# 171
Как обличате бебета сега? Ние сме на парно с пелетна горелка, доста е топло у нас. Седи си по боди с къс ръкав и боси крачета. То дори да й обуя тънък чорап, го събува веднага. Навън й обличам клин, дебели чорапи и тънка блуза с дълъг ръкав върху бодито, защото се носим и от топлината на тялото ми й е винаги горещо.

Питам, защото баба й ме подлудява по телефона за босите крака, направо ме побърква. А детето си е супер.

# 172
През деня няманотопление у нас. Облечен е с боди или блузка с дълъг ръкав, тънко клинче и чорапки. Навън с чорапи, по-плътно панталонче, боди или блузка с дълъг ръкав и ако е хладно суичър. Като заспи, ако сме на сянка, мятам тънко одеалце, а ако сме на слънце - нищо.

# 173
  • Варна
И мен много ме тровиха с тези боси крака, но аз го пусках по боси крака лятото след 27-28 градуса, без много вятър. На парно съм расла, няма такава топлина и е трудно да се сравни.
Вечер е с ромпър, 22 градуса, все още без отопление. През деня, във Варна е слънчево тези дни(около 19-20градуса), лек ветрец: дънки/панталон, боди къс ръкав, тънка блуза с дълъг ръкав, по-плътни чорапи, още е без обувки, отгоре жилетка/суитчър. Ако закъснея вечер и стане хладно, отгоре и яке тип ветровка с качулка, шапки още не слагам.

# 174
У дома е с дълъг панталон от Лидл ( тънък) и боди с дълъг ръкав и чорапи.. докато ги махне
Навън е с подплатен панталон, боди с дълъг ръкав, блуза с дълъг ръкав и яке или грйка. И събличам/ обличам според ситуацията.
Не спи навън. Направила съм графика така че да играе до обяд и да яде и спи у дома. Навън спи много по- малко

# 175
Вкъщи е около 20 градуса и затова е с боди без ръкави и тънка блузка с дълъг ръкав отгоре, тънък панталон/клин и чорапи. За навън само й слагам плюшени жилетка и по-плътни чорапи.

Момичета, капките за очи изобщо не помагат утре ще стане 5ти ден, откакто ги слагам и трябва да ги спра, а окото й е все така червено и клепачите също, секрети й се насъбират постоянно, исках да запиша час за очен в Токуда, но ми казаха, че всички офталмолози са заети за месец напред. Кажете къде може да я заведа тази седмица?

# 176
Детско Здраве евентуално?
Ние пък търсим дерматолог, чудя се там да питам освен. Ако някой има препоръки, ще се радвам да сподели.

# 177
  • София
Можеш да заведеш и в ИСУЛ. Там има очен в спешното. Най-добре пусни секрет за бактерия да се изследва.
Моята хубавица ходи два дни на ясла и сега е на антибиотик, защото има бактерия в носа...  Rage
П.П Силно препоръчвам Първа консултативна клиника (намира се точно до Джъмбо на бул. България). Работят 24/7 и приемат доста бързо и без записан час. Частна е, но си заслужава. Водих малката там уикенда и работят много бързо. ПКК излиза за 10 минути и се правят всички необходими изследвания на място.

# 178
  • София
И аз по същия начин обличам, защото вкъщи е топло. Навън вече слагам яке и пелена, защото той спи в количката. Ако духа, слагам шапка след като заспи. Според мен няма лошо в босите крачета, ако температурата позволява. Щом на детето му е некомфортно, няма какво да се мъчи с чорапи. Все пак и те са хора и си имат усещания и предпочитания. Ама съм наясно, че това е трудно да се обясни на бабите Simple Smile

# 179
Никога не слагам на бебе повече от 2 дрехи. Ако е студено - дълъг ръкав и жилетка или нещо там връхно. Ако не е чак толкова - къс ръкав и нещо връхно, ако е топло - само дълъг или само къс ръкав. Надолу е винаги само една дреха - клин, гащеризон, каквото и да е + одеало или чувалче.

За съвсем зимните месеци ще са с дълъг ръкав и космонафт отгоре. 3-4 ката дрехи, че и в количка, че и с чувал, струва ми се прекалено.

Вкъщи винаги са само с една дреха, но все още не пълзят. Когато започнат бих слагала боди потник отдолу.

Общи условия

Активация на акаунт