За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 70

• 34 696
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
Ние сме навън от 2 часа, 21С е, малката е облечена с боди с дълъг ръкав, панталонче и леко яке, чорапки, на 3м е. Сложила съм и леко одеалце, за зимата взех зимно чувалче за количка, за да й е по-комфортно...Майка ми също е против навличането, слава Богу😊

# 181
Според мен, навличането в количка, за лежащо все още бебе, прави страшни проблеми. Запотява му се точно вратлето, което няма как да се предпази с нищо, духва го един вятър и от там стават големи бели. За пъпките и дихателните проблеми от претопляния, да не говорим.

# 182
И моят е по боди или блуза с дълъг ръкав и ако е хладно суичър плюс леко одеялце. Шапки и якета още не съм извадила. А като чета се чудя от къде са тея хлапета със зимни якета, шапки и поларени одеяла 😄

# 183
Вкъщи с боди с дълъг ръкав, ританки или панталон и чорапки. Навън отгоре слагам и  нещо връхно. Рядко я завивам и само като спи, защото иначе си яде одеялото и все й е мокро. На бабите съм забранила да правят забележки, казала съм, че ако много говорят ще я държа по памперс само!

# 184
  • София
Вкъщи е с боди без ръкав и отгоре гащеризонче с дълъг ръкав и ританки. До скоро беше без бодито отдолу, но вече стана много мобилен и някак все се добира и лежи на студените плочки. Не е отоплено вкъщи. Навън - дънки, чорапки, боди с дълъг ръкав и памучна жилетчица. Ако спи го завивам с тънко одеалце. Мен бабите ме побъркват - шапка му слагат. Увиват го, в каквото видят. Не можем да се разберем.

# 185
Мда, според всички свекърви бебето вечно е голо. 😂
Тези дни излизаме на температура около 18 градуса, макар навън да е ту  слънце, ту вятър. Надолу е с клин и чорапи. Нагоре с боди с дълъг ръкав и тънко якенце или горнище, тоест не повече от два ката. Ако на мен ми е  студено, завивам с одеалце, което тя най-често изритва 😂
Шапка слагах като беше около или под 15 градуса и пак чувствах, че се престаравам. 🤔 Все пак като паднат температурите, трябва да има какво да й дооблека 🤔

# 186
Моята свекърва за облеклото не ме тормози, ама с това, че била слабичка и дребна ме побърква. Бебе, родено 3.800 на 7м да е 8+ кг малко ли са? И при условие, че е 75см? Те родата на ММ са все с наднормено тегло, така са възпитавани от деца и това много ме дразни, че иска и на внучето си да съсипе здравето. За нея здрав човек означава дебел човек(!?), но е точно обратното.

# 187
  • София
Е, аз слагам тънко яке, а шапката е съвсем лека, памучна. Рано е още за зимни дрехи, макар че в София виждам немалко хора с шушлек и шалове чак...
Не са малко 8 кг за 7-месечно, точно са си.

# 188
  • Плевен
Ох тези свекърви и майки. Моите не смеят много много да ми дават акъл, но свекърва ми се опитва от време на време. Как ще пълзи на паркета, ми то е студено! Посред лято как ще е без чорапи?!
Иначе вкъщи вече е с боди с къс ръкав, блузка и клин с чорапи. Като напече през прозорците става доста топло и го оставям по бодито само. Навън е според зависи. Тази сутрин беше шест градуса и беше с боди, блуза и не много дебело яке, клин, чорапи и буйки, ооо и шапка. Следобед с боди и блуза, но в раницата и май му беше топличко.

# 189
Ние също вкъщи я обличаме с боди потник, дълго ръкавче отгоре (боди или блузка) с тънко клинче и тънки чорапи.. Температурата е около 20-21 градуса.. Навън е с пак така + тънък суичър, ако е извън количката, а ако е в нея е без суичъра и е с тънка пелена или тънко одеалце.. Шапка не слагаме, а и обувки още.. На 4+ месеца е.. И моята свекърва постоянно поява, че е много гола, как може без шапка.. Според мама е добре, защото така няма опасност от претопляне както е написала salshisha, а и няма да се изнежи и само като я духне да е болна после..

# 190
При мен свекървата не е проблем, даже ме пита и се образова що така и не иначе и й е интересно. Никога не се е опитвала да дава акъл. Майка ми ме подлудява с тия боси крака. Ми боса е, и аз съм боса, топло е вкъщи. Направо се чудя мен как са ме обличали, аз съм била зимно бебе...то затова съм зиморничева сигурно. А малката гледам да я каля и да не я изнежвам. Иначе като я нося сега - една по-тънка блуза върху бодито с къс ръкав, че иначе се претопля. Шапка и аз слагам като вее.

# 191
Дайте съвет. Днес ни биха хепатитна ваксина, беше голяма лудница и не успях да питам педито колко дни да изчакам за да въведа ново пюре. На почти 6 месеца е буболечката.

# 192
Моята глуповата свекърва, така си изпроси един от първите "банове" за идване в нас. "Защо му даваш да яде без ХЛЯБ, я го виж колко е малък?!"

Ами точно защото е малък, глупава жено, затова. Точно, в началото на захранването беше, към 6-7 месеца, хляб да съм му давала с пюрето ... А дори и слаб не беше, с едни бузи и кълки, като прасенце.

# 193
Дайте съвет. Днес ни биха хепатитна ваксина, беше голяма лудница и не успях да питам педито колко дни да изчакам за да въведа ново пюре. На почти 6 месеца е буболечката.

3 дни е времето, през което може да се появи реакция от ваксина, затова може би толкова и трябва да изчакаш.

# 194
В началото не я обличах беше лято за да не я претопля. Да ама не настиваше едни гурели сополи кашлица, почти всеки месец при педиатъра. Сега пак не я обличам много но не я оставям без потник или поне както съм облечена аз така и тя. Мисля че този вариант е най удачния вместо да се чудя как да я обличам.

Общи условия

Активация на акаунт