За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 70

• 34 710
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
Аз гледам да има елеченце на гърба и терлички на крачитата.
ММ много се дрязни на плетените терлички, срам го било, че изглеждали селски, но на мен не ми пука.

# 196
  • София
Аз пък нарочно помолих майка ми да изплете точно елече и терлички защото за мен са символ на грижа и уют. Такива детски спомени имам и аз.

# 197
  • София
И аз имам много плетени терлички, шапки и жилетки, останали от нас. Ние сме били зимни бебета, всичко в плетено на ръка от баба и е много красиво. Чакам да стане студено и да му ги слагам. Има нещо очарователно сладко в бебе с плетена бяла шапчица.

# 198
Е, ама ММ го било срам в мола по магазините или на ресторант бебето да е с терлици.Сакън. На мен не ми пука, а и в този сезон и размер, никой 'пътък' не пасва на бебето или все ги губим, а терлиците поне може да ги вържа.

# 199
  • Варна
На нас се скъсаха да ни подаряват терлички, аз старателно ги складирам и прибирам хи хи. Свекърва ми ритуално ми подари елека си, как да и откажа, ще я обидя, ама мразя такива неща, изприщвам се при мисълта. Е, като дете съм носила и си  ми беше много топло при баба. Ами всеки както го чувства. То и аз потръпвам тези дни като видя 18 годишни момичета с голи пъпчета и по потници, а аз трепереща с поло и тренчкот на 20 градуса. Simple Smile А точно, защото ходих боса вкъщи тези дни, съм с настинка 3 ден, но всеки има различно усещане за топло и студено. Аз проверявам носа и тила на сина ни, понякога си мисля, че е много облечен, а те хладни, та чак студени, изумявам се. След 16-17 часа и когато няма слънце и аз ползвам тънко одеалце за краката.
Относно килограмите, аз лично много бих се разтревожила, ако някоя възрастна жена ми каже, че съм много хубава. Simple Smile)) Баба ми едно време все казваше колко е красива сестра ми( а тя пищна, с бюст, пращи) и аз... една такава недъгавичка в нейните очи. Simple Smile Синът ни от 7 месец е над 8.5 кг, ами пухкав си е визуално, има голеееми бузи и гривнички.

# 200
Моя пък е все скакалец... Никога не е имал гривнички. Все е бил слаб. На година е малко над 9 кг. За мен си е тежко магаре Wink а яде, не е да не. Ама не се спира това диваненце Wink

# 201
Моя пък е все скакалец... Никога не е имал гривнички. Все е бил слаб. На година е малко над 9 кг. За мен си е тежко магаре Wink а яде, не е да не. Ама не се спира това диваненце Wink

Завиждам ти. Супер трудно се чистят гънките, настава адска борба, понякога губя ... Joy

И накрая прохождат и пак стават скакалци, само дето си се мъчил, като грешен дявол да им чистиш изплютото мляко и влакна от там.

# 202
  • София
Потвърждавам, гънки на вратлето се чистят много трудно, колкото и да ги мия, мажа, подсушавам, подхранвам, проветрявам и какво ли не... остава си проблемна зона

# 203
+1 Синковеца вечно е с червено вратле. Трима човека се правим вечер на маймуни, за да мога да го попия добре.

# 204
Хахахах това с вратлето ми е много познато Joy Аз я слагам по корем и така успявам да го избърша хубаво, защото тя зяпа нагоре и става много лесно Grinning

Аз имам едно питане... Вечерно време как занимавате бебетата? Занимавате ли ги изобщо или те сами правят нещо? През лятото извеждах дъщеря ми между 18ч и 21ч., но сега е тъмно и хладно, не става... Обаче по това време на нея вече всичко й омръзва и към 19:30ч. започва едно мрънка е, тръшкане, реване...вече даже и на ръце не иска да я разхождам.... (което по принцип се прави само в краен случай, решили сме да не я учим така). Ще се радвам да споделите!

# 205
Хахахах това с вратлето ми е много познато Joy Аз я слагам по корем и така успявам да го избърша хубаво, защото тя зяпа нагоре и става много лесно Grinning

Аз имам едно питане... Вечерно време как занимавате бебетата? Занимавате ли ги изобщо или те сами правят нещо? През лятото извеждах дъщеря ми между 18ч и 21ч., но сега е тъмно и хладно, не става... Обаче по това време на нея вече всичко й омръзва и към 19:30ч. започва едно мрънка е, тръшкане, реване...вече даже и на ръце не иска да я разхождам.... (което по принцип се прави само в краен случай, решили сме да не я учим така). Ще се радвам да споделите!

При дъщеря ми се правихме на маймуни с баща й, пускахме й песнички. Носехме я, ако трябва, нямаше спасение известно време, докато не седна всъщност. Между другото това не я научи на ръце. В момента, в който се научи да сяда не изгаряше от желание да я носим. Според мен носенето е допустимо до тази възраст, после наистина свикват.

# 206
За колко голямо дете говорим?
Ние вечер го оставяме да си вади играчките, пуска си песнички на един уокър ( https://www.pakostnik.com/bg/igrachka-za-prohozhdane-abc-chipolino ). И другото , с което се забавлява е ( https://www.patilanci.bg/product/detska-zabavna-prohodilka-vlakc … un-rideon-0803-x3) . Може би още са му интересни, защото са му подарък за рождения ден миналата седмица. Но си играе с топчета, строител, много колички. Играем с него, но го оставям и сам да играе. А с книжки си играе най-дълго. Говоря за дете на годинка.

# 207
  • Плевен
Въобще и не се старая да го занимавам. По това време вече му се спи. Така че го къпя, давам млякото и заспива даже докато яде. Много рядко заспива по късно. Преди няколко вечери не искаше да спи и накрая заспа в 10 както играехме. Това беше едно малко чудо.

# 208
Миналата зима докато бях бременна лежах за задържане и оплетох сумати чорапи и терлици от скука.
Оказа се че не съм пресметнала правилно ,а и бебето порастна много бързо и всички и са малки Stuck Out Tongue Winking Eye
Тази година ще плетем заедно тя ще търкаля преждата Joy

# 209
В 19:30 вече е изкъпана и в леглото. Като започна да се стъмва по-рано тя започна да недоволства и мрънка, дори когато бяхме навън. Реших, че е от умора и така и се оказа. Виж и при вас дали мрънкането не е от това.

Общи условия

Активация на акаунт