За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 70

• 34 714
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
Арабескче, в колко я слагате да спи? Моят сам си премина на зимен режим и до 8.30 най-късно е заспал. Към 7 и нещо го къпя после малко игра и в 8 яде и заспива.

# 211
Арабескче, в колко я слагате да спи? Моят сам си премина на зимен режим и до 8.30 най-късно е заспал. Към 7 и нещо го къпя после малко игра и в 8 яде и заспива.
И при нас така стана.. Малката сама се нагоди и си премести времето за заспиване..

# 212
Благодаря, момичета! Heart
Възможно е да сте прави и наистина да има нужда да ляга по-рано сега. На почти 5 месеца е. Майка ми също мисли, че като се научи да сяда, нещата ще се успокоят. Тя душата и сега е готова да я подпра с възглавниците, но според мен е рано. Само да намери на какво да се набере и веднага се надига сама до почти седнало положение. Grinning
След следобедния сън яде към 17:30-18ч и след това в 21ч и нещо я къпем и яде последно. Не знам обаче дали няма да се измести после целия режим, ако я храня по-рано... Може да пробвам с 30 мин примерно на този етап.

# 213
Пробвай една вечер. Аз не го бях планирала честно казано, беше ми ОК и към 9 да заспива. Не мислете обаче, че спи по цяла нощ 😆 От няколко седмици е с такъв неспокоен сън, че чакам да избие зъб всеки момент.

# 214
И тук е същата работа... Спеше си цяла нощ и от 1 седмица постоянно мрънка нещо на сън. Не се събужда изцяло, но е неспокойна.

# 215
Благодаря, момичета! Heart
Възможно е да сте прави и наистина да има нужда да ляга по-рано сега. На почти 5 месеца е. Майка ми също мисли, че като се научи да сяда, нещата ще се успокоят. Тя душата и сега е готова да я подпра с възглавниците, но според мен е рано. Само да намери на какво да се набере и веднага се надига сама до почти седнало положение. Grinning
След следобедния сън яде към 17:30-18ч и след това в 21ч и нещо я къпем и яде последно. Не знам обаче дали няма да се измести после целия режим, ако я храня по-рано... Може да пробвам с 30 мин примерно на този етап.
И ние сме така.. Нашата вечер не иска да стои на никъде.. Нервничи..иска на ръце, за да може да разглежда.. На 4++ месеца е.. И ние се надяваме да се пооправят нещата като започне да сяда.. И нашата само гледа да докопа нещо и да се изправи до седнало положение, а като няма за какво да се хване си отлепя само главата..

И ние от седмица и нещо сме така със сабъня, а преди ми се будеше по един път за нощта.. А сега мрънка насън и после се успокоява и продължава да спи..

# 216
Нашият син до към петия месец заспиваше към 23ч, но рязко смени режима и започна да ляга в 21ч. Пробвахме дали ще заспи ако го изкъпем и нахраним по-рано и се оказа, че наистина е сменил режима

# 217
което по принцип се прави само в краен случай, решили сме да не я учим така). Ще се радвам да споделите!
Това е последното, за което трябва да се притесняваш. Чакай да проходи, въобще няма да ви търси да я носите. Дъщеря ми колкото съм я носила на ръце... все искаше да гледа и да пипа всичко и навсякъде. Сега свекърите ми много искат да я носят, нищо че преди мрънкаха защо сме я носили, ама тя въобще не признава, почва да рита и пищи да слиза долу.

# 218
Моята дъщеря утре става на пет месеца и с изключение на активната гимнастика други играчки не признава, дори понякога плаче, като й дам. След следобедния сън яде в 6, докато вечеряме е на шезлонга, после гимнастика, половин час и повече може да зяпа кучето и да му говори (кучето не й обръща грам внимание), още толкова игра пред огледалото. Баня 8 и 30, яде в 9 и заспива.

# 219
Моя в 5-6 месец основно в люлката беше и шезлонга или се търкаляне на леглото. Песнички, дрънкалки, ей такова нещо. След някой и друг месец ще прояви повече интерес

# 220
На 5 м. мисля че е възможно мрънкането да е от това, че му се спи. Моето дете по това време към 18.30 - 19:00 му се доспиваше, дремне 1 час, събуди се, поиграе малко, къпем го и заспиваше по-късно. Пробвайте различни варианти и се водете по детето, те през периоди си сменят режима.

# 221
Здравейте мами, да попитам тъй като смятам по колко яде малкия, но храненето в 00:00 часа към новия ден ли трябва да го смятам.

# 222
  • София
И моето бебе на 4+++  мина от само себе си на зимно часово време Wink в 8 почва да мрънка и само като влезе във водата се успокоява, после суче и до 9 е заспал вече. Преди го къпехме в 9. Но сега сам си показа, че иска по-рано. Но иначе сме в поредния скок на растежа, който е към 19та седмица и чакам да мине, защото почват да ми пищят ушите по някое време. А иначе е спокойно бебе, ама тези скокове си ги изживява.

# 223
Бебо проявява голям интерес към лъжицата. Смятам да му дам една и да си маца на воля. За целта обаче ми трябва нещо като купичка която да се залепва и отлепва съответно за таблата на столчето. Съществува ли такова нещо да ми препоръчате?

# 224

Общи условия

Активация на акаунт