За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 70

• 34 707
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
Пищи не пищи трябва да се свърши работа. Той в началото ревеше и при съпане, сега при обличане, нито е ходил неизкъпан, нито сега гол Grinning
Така че ве й се връзвай толкова на манипулациите.
А хич не се връзвам.. Тя и стана навик да преиграва и да спекулира, защото бабите я научиха, че само като скръцне и става на нейната.. Иначе и тя така първата седмица не искаше баня и ревеше.. След това и стана кеф.. И тя откакто захладтя започна да протестира на обличането особено след баня 🤣

# 286
При мене протестът започва, когато изляза от стаята. И я оставям да си пищи, ама то умора няма това дете. Иначе като вляза в стаята млъква. Но да не е сама явно... Това започна като свалих нивото на кошарата. Манипулират малките буболечки, както те си знаят.
Мони, щом й е било кеф, пак ще й бъде, стреснала се е от баща си и сега прави муцунки.

# 287
При мене протестът започва, когато изляза от стаята. И я оставям да си пищи, ама то умора няма това дете. Иначе като вляза в стаята млъква. Но да не е сама явно... Това започна като свалих нивото на кошарата. Манипулират малките буболечки, както те си знаят.
Мони, щом й е било кеф, пак ще й бъде, стреснала се е от баща си и сега прави муцунки.
И моята така пищи като не съм при нея и като не е на ръце.. Нищо не мога да правя.. Но като се наложи я оставям, но и тя няма умора и не млъква.. Пищи ли пищи.. Опасни са.. Само че ние и в количката пищим.. Не я иска и това е.. Даже не спи в нея.. Заспала я слагам и макс 30мин..

# 288
Моя имаше период, в който заспиваше до мен на спалнята и го местех като гушкаше моята възглавница. Сега го слагам в кошарата и стоя на спалнята, все едно спя . Чакам го да заспи и излизам.
Това е за следобедния сън

# 289

Същата е и моята от 4-тия месец и досега, но не се успокоява, докато не я взема, може да си посинее от рев, но само в ръцете ми се успокоява. Покрай никненето на зъби се научи да спи при нас и сега, ако я оставя в кошарата, дори и през деня, пищи до небето. Понякога я оставям, но понякога така ми лази по нервите, че не издържам и зарязвам цялата домакинска работа да се занимавам с нея цял ден. Много е чувствителна, веднъж да се разстрои през деня - целия ден й е криво.

# 290
  • Плевен
Това че веднъж да се разстрои през деня и целия ден и е криво го търпях 5 години с каката. Направо стъпвахме на пръсти покрай нея за всичко. Вече е доста по добре, но все още е много чувствителна за почти всичко, особено за нови хора или хора, които не е виждала дълго време. А недай си боже да идем на лекар и нещо да трябва да и се прави. Говорим с часове предварително, обясняваме какво ще и правят и пак има сцени.

# 291
LittleCactus май и вие бяхте с априлско бебе,  за детето в момента светът е това което вижда т.е стаята която вижда.
В момента който излезеш го обзема страх че е останало само.
Четох го в някаква публикация,  а когато се върнеш вижда те и се успокоява и млъква. С времето ще разбере че има и други стаи ,а не само тази в която се намира.

# 292
Това че веднъж да се разстрои през деня и целия ден и е криво го търпях 5 години с каката. Направо стъпвахме на пръсти покрай нея за всичко. Вече е доста по добре, но все още е много чувствителна за почти всичко, особено за нови хора или хора, които не е виждала дълго време. А недай си боже да идем на лекар и нещо да трябва да и се прави. Говорим с часове предварително, обясняваме какво ще и правят и пак има сцени.

Намерихте ли си обяснение на какво се дължи тази емоционалност? Моята също си променя настроението след като вижда нови хора и хора, които не е виждала отдавна. Прекарахме около седмица в къщата на свекървата и там нямаше проблеми, тя си я носеше, играеха си, но като се прибрахме вкъщи реване всеки ден и постоянно на ръце. А, след като майка ми идва на гости всеки път трудно заспива и се буди по 10 пъти. Много е странно как пред други хора не плаче, само примрънква, а вкъщи като сме си ми надува главата, ако не стане нейното.

# 293
Такива състояния ги забелязвам основно от разкази на приятелки с момиченца. С момчетата същото ли е?

# 294
  • София
И синът и дъщеря ми са такива.Отдавам го на емоционалност и чувствителност.

# 295
Някой беше питал за инхалатора на Омрон....препоръчвам с две ръце като марка,само поразгледайте хубаво,че те са бая видове техните инхалатори Simple Smile
Кактусче,плаче така като излезнеш,защото около тази възраст бебчетата влизат в период,в който започват да осъзнават,че Мама може и да изчезва,а не е ясно дали ще се върне Simple Smile
Ани,ако мислиш,че наистина проблема с нослето е сухота и сухи сополи,Низита маз би ти свършила хубава работа,но не очаквай чудеса с 1-2 приложения.

# 296

Кактусче,плаче така като излезнеш,защото около тази възраст бебчетата влизат в период,в който започват да осъзнават,че Мама може и да изчезва,а не е ясно дали ще се върне Simple Smile

Понякога обмислям тази възможност ... но ме мързи да се облека, за да избягам от къщи, честно казано. Joy

# 297

Понякога обмислям тази възможност ... но ме мързи да се облека, за да избягам от къщи, честно казано. Joy
Аз не понякога,ами доста често я обмислям Joy

# 298
  • Плевен
Lale.nce аз мисля, че просто е наследено от мен. Аз също съм чувствителна, като дете бях и срамежлива, но тя е по тежък случай определено. По едно време исках на психолог да я водя, но се отказах, защото тя не е била друга и после да е станала такава. Надявам се като порасне да се промени малко, защото виждам разликата от преди. Иначе е кротко дете. Дано като тийнейджър да не издивее много😉

# 299
Със сигурност не се отнася това само за момичета. Голямата ми дъщеря изобщо не я тресе никакъв срам, ходи запознава се, завързва разговори с баби, с деца. На нашата площадка определено забелязвам по-срамежливи момченца. Нормално е, хората сме различни. Аз със собствената ми сестра съм коренно различна, тя-чувствителна и меланхолична, а аз-пъклен борсук, та така. Израства се този период.

Общи условия

Активация на акаунт