За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 70

• 34 709
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
  • Велико Търново
И на мен ми звучеше страшно, но няма страшно! Дори си мисля, че с аспиратор за уста засмуквам повече секрет.

# 271
Бистри сополи ни мъчат от няколко дена , ходихме на преглед според педиатъра причината е сух въздух или някакъв вирус .
Температура няма зачервено гърло също няма, дробовете чисти.
Изписа ни витамин Ц , калциев глюконат, фенистил и каза да чистим нослето аспиратор за прахосмокачка.
Поръчах да ми донесат такъв в аптеката тъй като сме в провинцията.В момента чистя с тази на Canpol.
Малко ме е страх да чистя с такъв аспиратор ,а малката как ще реагира незнам.
Тези които имат как почистват с такъв аспиратор и как реагират бебетата?
Самия аспиратор за прахусмокачка ми ми звучи много страшно Confounded
И та мен ми звучене доста страшно, когато LittleCactus ми го каза, но го взех.. То преобразува засмукването и дърпа с 0.2 бара без значение от мощността на прахосмукачката.. На малката й беше кеф в началото, а и я облекчаване, но единия път баща й реши да и го почисти и беше по- настоятелен и явно неща не й хареса и се наплаши и сега като чуе прахосмукачката и потреперва.. И спря да дава да чисти докато имаше хрема.. Но тя е страшен характер по принцип...

# 272
  • Варна
Ние къпем в банята, която не е голяма, но се събира почти същата вана със стойка като на PeacockLove, подложката не ми я отваря, но разбирам, че е на Севи, аз от вас разбрах и съм много доволна. Малкият си е седнал, но го спира рязко да не полети, че постоянно иска да гледа какво има долу на земята и провисва надолу, аз винаги държа с 1 ръка, но и подложката го възпира.
С клечки за уши не е препоръчително да се бърка, поради опасност от развиване на ренит от власинките, така бях чела. Аз ползвам ръчен аспиратор и морски разтвор, ако нещо го виждам, а не мога да го дръпна, пак пръскам и леко завъртам клечка за уши да го захвана, но не бъркам навътре, ако е съвсем в началото на ноздрата само.
Прохъркването на носа още мъчи вечер и нашия син, през деня го няма много. Пръскам морски разтвор по-често, тогава съвсем се разхърква, чакам хомеопатията за сливиците и имунитета дали няма да помогне във времето. Вит С помагаше също, понамаля с него.

# 273
И аз тук с въпрос.. Относно режима на бебето. Дъщеричката ми е на 7 седмици, другата седмица ще навърши 2 месеца. Храни се 7 пъти на ден, като по-голямата пауза е през нощта - обикновено около 7.30, 10.30, 13.30, 16.30, 19.30, 22.30 и 1.30. Е, варира в часовете, +/- половин час... Храни се смесено - в началото, след раждането АМ беше повече, сега правя опити да премахна АМ и последните няколко дни само 60 мл. са АМ. Въпросите са ми: правилен ли е режима? Седем ли трябва да бъдат храненията? И това, което ме притесни е, че днес направи пауза от 7 часа.... от 00.30 до 7.30 и след това изяде 160 мл.(имам кантар и я меря), след това направи паузаа от 4 часа.... Дали не бъекам и не трябва ли да я будя за хранене ики да я чакам да се събуди?

# 274
Според мен режимът е ок. Аз будех само първите дни, докато попремине жълтеницата, после, когато тя се събуди. Изцяло на кърма беше, будеше се +/- на 3 часа през деня, първите 3 месеца през нощта дори по-начесто.

# 275
Когато кърмиш на поискване няма правилно или грешно и часове не се спазват. Т.е. не чакаш да ттане 3я час и тогава да предлагаш, а когато ти даде сигнал. Моят син се храни на 2ч от новороден, въпреки че има 2 заместени хранения. Почти на 9м е.

# 276
Ние къпем в банята, която не е голяма, но се събира почти същата вана със стойка като на PeacockLove, подложката не ми я отваря, но разбирам, че е на Севи, аз от вас разбрах и съм много доволна. Малкият си е седнал, но го спира рязко да не полети, че постоянно иска да гледа какво има долу на земята и провисва надолу, аз винаги държа с 1 ръка, но и подложката го възпира.
С клечки за уши не е препоръчително да се бърка, поради опасност от развиване на ренит от власинките, така бях чела. Аз ползвам ръчен аспиратор и морски разтвор, ако нещо го виждам, а не мога да го дръпна, пак пръскам и леко завъртам клечка за уши да го захвана, но не бъркам навътре, ако е съвсем в началото на ноздрата само.
Прохъркването на носа още мъчи вечер и нашия син, през деня го няма много. Пръскам морски разтвор по-често, тогава съвсем се разхърква, чакам хомеопатията за сливиците и имунитета дали няма да помогне във времето. Вит С помагаше също, понамаля с него.
Е и аз чистя с клечка за уши само, ако се вижда.. Не бъркам на сляпо из носа й навътре.. Не ни се налага често да го правим и се надявам да не ни се налага.. Но просто и много се на плаши от аспиратора.. Ако не виждам нищо с основата не бъркам.. Никога не съм чистила и с аспиратор преди да я хване хремата.. И тогава беше само няколко дни..

# 277
А с тази мрежа не му ли е студено на детето като не е потопено в топлата вода?
Тя долната част на мрежата реално е потопена - от кръста надолу, заради наклона на ваната, поне моята мрежа е така. С душ слушалката леко я поливам по телцето нагоре, аз си я слагам отстрани във ваната. Може и с някаква чаша да се полива, ама не съм приспособила, с душа ми е лесно. Като измиеш отпред, слагаш бебето по корем на мрежата и миеш гръбче, главичка и прочие.
Тези които имат как почистват с такъв аспиратор и как реагират бебетата?
Самия аспиратор за прахусмокачка ми ми звучи много страшно Confounded
И на мен ми звучеше страшно, но почиства идеално. Имах и от ръчните аспиратори - нищо не направих с такъв. Напълно безопасен е аспиратора за прахосмукачка. Моето бебе седи мирно, знае си процедурата по почистване - пръскане на стеримар и дръпване на сополчетата. Олеква й след това. В началото се дърпаше, но говориш нежно, милваш, обясняваш й какво правиш, усмихваш се и като приключите я хвалиш. Свикна много бързо. Въпросът е без паника и напрегнатост  и уплах, че децата усещат. И нежно. Моника, таткото наплашил бебето а? Пробвайте пак, ама все едно е празник, лиготене и усмивки. И не толкова настоятелно 😉

# 278
Моника, ако не дава, може да пробвате с електрически аспиратор. Т.е. той даже не е електрически, а на батерии. Аз съм доволна. Има и мелодийки и вибрира и бебчо се зазалисвахваща го, разглежда го, а през това време аз съм свършила работата.

# 279
Моника, ако не дава, може да пробвате с електрически аспиратор. Т.е. той даже не е електрически, а на батерии. Аз съм доволна. Има и мелодийки и вибрира и бебчо се зазалисвахваща го, разглежда го, а през това време аз съм свършила работата.
Би ли споделила марка и модел?
Мисля да купя такъв, че с този за уста, дребен опищява Света

# 280
За къпането - вани, легени, стойки и поставки... в килера. Щерката изпада в див ужас, ако я потопим във вода в легенче. Слагаме я на една дебела подложка от Джъмбо в банята и с душа. Не мога да кажа, че се забавлява, както очаквах, понеже нали уж бебетата обичали вода... по-скоро е с изражение тип: "Айде приключвайте по-бързо, ще потърпя малко!" Но това е единственият вариянт да не пищи... Даже май в тази тема бях питала преди време и ме посъветваха да не мъчим детето, явно не му харесва водата просто. Да не говорим пък, че поносимата за нея температура на мен ми е хладна...

За АМ - водя се приблизително по написаното на опаковката, но тя няма претенции. Явно попада в критериите на производителя Smile

# 281
За храненето с АМ- аз го наблюдавам и преценявам дали му идва в повече или е още гладен. Имаше един момент, в който му давах 240 мл преди сън, а той към 210 вече отнася плувката. За това намалих на 210.

# 282
Ами за сега не ни е необходимо.. За щастие хремата мина.. Плачеше въпреки всичко, но какво да правя дърпах сополите, защото не можеше да диша.. И и говоря, но тя не пиши и това е.. Ако се наложи ще пробваме и с такъв, ако не й е минала уплахата от другия..

Ами кактукче аз си мисля, че стана така, защото преди се кефеше аз като чистех, но той вика има още нищо не си издържала още не може да диша и бърка, човърка и си мисля, че и от това, защото от тогава започна да пики и да подскача като чуе прахосмукачката..

# 283
Пищи не пищи трябва да се свърши работа. Той в началото ревеше и при съпане, сега при обличане, нито е ходил неизкъпан, нито сега гол Grinning
Така че ве й се връзвай толкова на манипулациите.

# 284
Би ли споделила марка и модел?
Мисля да купя такъв, че с този за уста, дребен опищява Света
Cangaroo Purity. Дано да излезе линка https://www.hippoland.net/cangaroo-elektricheski-aspirator-za-no … urity-nc001 

Общи условия

Активация на акаунт