За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 70

• 34 365
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
  • Плевен
Бебо е на 10 месеца. Очертава се да проходи зимата. Естествено е евентуално, но как смятате, че е по добре да проходи с обувки или без? То че ще взема някакви обувки, ще взема, но и вкъщи ли да ги обувам. Какво мислите за чорапите за прохождане?

# 616
  • София
Питайте и ЛЛ, но аз знам, че е хубаво дечицата вкъщи да ходят само по чорапи или най-добре е боси. Но зимата може би не е удачно.

# 617
  • Варна
Синът ни много връщаше, много, спеше на възглавница против рефлукс на една страна, не сме имали проблеми.
И аз съм в същото чудене за обувки. Ортопедът отрече тези чорапи за прохождане(тоест изсмя се), каза обувки след като проходи. Педиатърката каза купете обувки, така се чувстват сигурни и прохождат по-лесно. Е, да ама, ако крачето стане по-голямо, докато проходи? А искам да купя качествени обувки, отделно крачето му е и малко за най-малкия номер май. Сега носи чорапки на H & M с едни силиконови нещица отдолу.

# 618
Вкъщи сме навсякъде с теракот. Направо ми се плаче как ще го опазвам зимата на студа от лазене и ходене. В неговата стая имаме пъзели от джъмбо, там го събувам бос, като се изправя да усеща пода. Иначе с чорапи се хлъзга /дори със силикон отдолу/ застъпва си ги.

# 619
Купете обувки за прохождане и с тях да е в къщи.
Ние взехме едни чорапи с гума отдолу, но постоянно се изхлузват .. поредните пари на вятъра. Ще расте крака , за жалост, няма как.. купих и чорапи с ножчета против пързаляне... Няма полза. Само с обувки е добре. И босо, но през зимата абсурд

# 620
Босо трябва да е крачето, така знам и аз. И моята щерка има от тия чорапки със силиконовите точки и се пързаля по пода с тях. И ги събува. Драпа си боса.

# 621
  • София
И ние сме теракот навсякъде освен спалните.Пускам я да лази навсякъде вече.Обувки купих точно заради пързалянето с чорапи.Не са й студени ръцете и краката.Дразни ме,че се вре навсякъде,но шило в торба не стои.

# 622
Ами и моята мъничка кара с обувки. С чорапки се пързаля, не е стабилна. По-добре се чувства с обувки за прохождане пък и е по лесно. Все иска за ръце да я държа.
Чорапите със силикон отдолу не вършат кок знае каква работа

# 623
Моя калпазанин прохождаше в топлото, но сега чорапи не търпи. Маха си ги сам. Слагам му обувки иначе няма шанс.
Но пък той още не се разхожда сам , все още е за един пръст хванат. От скоро прави някоя и друга самостоятелна крачка като ходи към мен или баща му

# 624
Нашият син проходи бос лятото, вкъщи е ламинат, но сложих два килима в хола, защото не е здравословно да прохождат на гладка и твърда повърхност, трябва да е неравна, по-естествено било и се развивали мускулите на крачетата. Сега ходи с чорапи, слагам по два чифта, събува ги, пак му ги обувам и така. С тези по-дебелите, хавлиените не се хлъзга, нямам обяснение, но ме устройва. Мен не ме кефи идеята да прохождат детето с обувки вкъщи, аз не бих могла да стоя постоянно с обувки, едва ли на него ще му е приятно.

# 625
  • Германия
Оставете децата да си ходят вкъщи боси, най-малкото докато проходят. Ако не боси, то поне по чорапи. Това е най-естественото нещо. Обувките се носят да пазят от студ и влага, тоест нямат работа вкъщи. Едни обувки няма да научат детето да ходи.
Купете първия чифт обувки когато то проходи самостоятелно и що годе стабилно.

Дъщеря ми (1г.8м) вкъщи ходи боса или по чорапи. Ако не искам да си ги събува ѝ обувам чорапогащник. За сега не мисля да ѝ взимам домашни обувки. С ламинат сме и не е студено

# 626
  • София
Дъщеря ми проходи през април, а през май тръгна стабилно. У дома ходеше по чорапи.
Синът ми проходи лятото. У дома ходеше бос.

# 627
Не мисля, че са по-стабилни с обувки, даже напротив. Ходенето с обувки си е различно умение от ходенето с босо краче. Дъщеря ми проходи лятото, но от 4 месечна я оставях на пода, т.е. от февруари тази година. Има и едни кожени пантофки със съвсем тънка подметка, те също са удобни.

И аз съм доволна от чорапките със силиконови точки на Х&М. 

# 628
Искам да попитам когато бебето заспи дълбоко без да се оригне и го сложа да спи на една страна я наблюдавам около час да не повърне, но кога мога да заспя и да не се притеснявам, че ще повърне? За колко време горе долу се усвоява кърмата?
Кърмата май се усвоява за два часа.  Моето бебе не се оригваше след всяко хранене и педиатъра ми беше казал да го държа изправен за около 15 , 20 мин. след кърмене, така и правех и не съм имала проблем . Не се притеснявай,  ако заспиш , разчитай на майченския си инстинкт Stuck Out Tongue Winking Eye

# 629
Определено по чорапи. И аз съм на мнение, че обувките нямат място вкъщи, така ме посъветва и ортопеда.

Общи условия

Активация на акаунт