За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 70

• 34 374
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
И моята има дни будува по 7-8 часа. А ок ли е да спи на гърдите ми по корем в леглото? Само така заспива, но се чудя дали й е добре така по корем лежаща
Добре й е, даже екстра. На теб ще почне да ти тежи по някое време, но на бебето му е добре. Моята и до днес си спи по корем в леглото.
Може да пробваш да я кърмиш легнала на една страна, така тя ще е на леглото и до теб и ще заспива там.Това с оглед на факта, че в един момент не са вече мънички и на мен лично ми тежеше на гърдите и корема.

# 601
  • София
Моят син през деня заспиваше и се успокояваше само в количката и то в поза "по корем".
По едно време количката я държахме в стаята. Прибираме се от разходка, гумите се мият и количката се вкарва.

# 602
Разсмях се с ниженето на макарони от бебето.
С телефоните е много трудно, и с дистанционното. Привлича се бебето като омагьосано, но все пак го пазя.
Обяснявам му че това е телефон, ало-ало, когато баба му и баща му звънят, ги пускам на високоговорител да свиква със звука.
И аз не давам на бебето да гледа екрани, обръщам го с гръб към телевизора, ако искам да гледам или слушам нещо.

# 603
Здравейте. Малко не по темата, но бърз въпрос. Препоръчайте ми бисквити за бебе (11 месеца). И давате ли лютеница на филиика?

# 604
Аз честно казано изобщо нямам време за телевизия и не гледам.. Защото малката, когато е будна иска внимание, не обича да стои сама и да си играе сама.. Следователно не гледа телевизия.. Обича аз да й пея песнички или да слуша най-различна музика от YouTube, но не гледа екрана на телефона, когато й пускам.. Заглежда се понякога в на баща си телефона, когато е тъмно в стаята.. Съответно му правя забележка, защото я разсейва и примерно не се храни или не може да заспи, защото се разсейва.. А тук от 2 седмици сме основно по цял ден навън, че от скоро започна да се застоява в количката повече от 15 минути..

# 605
  • София
Моят син през деня заспиваше и се успокояваше само в количката и то в поза "по корем".
По едно време количката я държахме в стаята. Прибираме се от разходка, гумите се мият и количката се вкарва.

И как се отучи?

# 606
  • София
Постепенно. Така се успокояваш от коликите. Нощем си спеше в креватчето.

# 607
Здравейте. Малко не по темата, но бърз въпрос. Препоръчайте ми бисквити за бебе (11 месеца). И давате ли лютеница на филиика?
Аз съвсем скоро взех от бисквитите на Боровец за деца и останах приятно изненадана,освен,че са без палмова мазнина,не са и толкова сладки. Аз лютеница съм давала,но домашна,макар че не се прие добре😀

# 608
Аз давам на моя син едни бисквити с една крава. Без палмово масло са. Но съм възмутена как за 1 ден цената на тези бисквити се качи с 50 Ст. От магазина ми обясниха, че производителя е казал, че щом са беь палмово масло , няма как да бъдат на тази ниска цена
.. от 75 Ст станаха на 1, 25 за един ден!?

# 609
  • Велико Търново
Телевизия гледам, тв вкъщи са включени и все нещо искам да чувам от някъде. Бебето от време на време хвърля по едно око, но не е особенно впечатлен от предаванията ми.
Бисквити давам на плазмон. Ако няма такива вземам обикновени и му давам малко, останалите изяждам аз.

# 610
Вкъщи винаги е работел телевизор. Когато беше съвсем малка не й позволявах изобщо да се заглежда. Сега е на 10++м и рекламите са магнит за нея. Ще сменим мястото на tv,прекалено ниско и близко е.
Бисквити давам от тези двата вида.

# 611
Аз взимам бисквити на Holle.

# 612
Искам да попитам когато бебето заспи дълбоко без да се оригне и го сложа да спи на една страна я наблюдавам около час да не повърне, но кога мога да заспя и да не се притеснявам, че ще повърне? За колко време горе долу се усвоява кърмата?

# 613
Искам да попитам когато бебето заспи дълбоко без да се оригне и го сложа да спи на една страна я наблюдавам около час да не повърне, но кога мога да заспя и да не се притеснявам, че ще повърне? За колко време горе долу се усвоява кърмата?
Кърмата напълно се усвоява за 2-2.5часа.. Но аз никога не съм стояла да я наблюдавам.. Дъщеря ми винаги заспива така и за 5 месеца не сме имали случай да е повърнала.. Даже от доста време не спи та една страна ами по гръб..

# 614
Повдигни матрака с нещо отдолу, ако се притесняваш.

Общи условия

Активация на акаунт