За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 70

• 34 665
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
Аз захраних на 5 месеца. Не сядаше сам, и все беше настрани. Но иначе отначало беше голяма мъка. То рев, то чудо. А бай убедена, че ще си хапва с кеф Sad
Ти си познаваш детето, постъпи така, както го чувстваш. Има време за пиене на ам, има си време за пюрета, има време за пържоли.

# 646
Благодаря. Ще изчакам седмица, две и ще пробвам. Тя няма интерес и към лъжица, изобщо, мисля, че ще е малък ужас отначало Simple Smile

# 647
Днес сложихме ваксина. До кога да очаквам да се появят странични реакции?

# 648
Аз я следях два, три дена, мисля, че беше до 48 часа.

# 649
Имам бебе момиче, което навърши пет месеца преди два дена. Докторката иска да почнем захранване с пюре зеленчуково за обяд, тя е изцяло на ам, но нито сяда сама, бута още с език бибата на шишето... Струва ми се не готова за пюре, а й четох, че не е ок бебета момичета да сядат отрано заради матката и яйчниците. Вие кога захранихте, чакахте ли сами да седнат или ги подпирахте...? Тя се изправя, но вдига и краката и така не успява да седне. Правя й гимнастика като я хващам за ръцете от легнала да седне..
Хах моята е почти на пет месеца (след няколко дни ги прави) и има абсолютно същия подход за сядане.. Вдига доста главата и част от гърба, но си вдига и краката.. А като ме докопа и веднага се вдига до седнала.. Но още й е слабо кръсчето, а и наистина за момичетата не е хубаво.. По към 6 месеца..

# 650
А може и да няма никакви. Моят син само след една ваксина вдигна температура

# 651
  • София
Аз храня бебо в столче, което е с наклона на бебешки шезлонг. Тоест, няма нужда да е седнал. Ако смятате, че детето не е готово, отложете захранването. Нашият човек го захраних, когато проявяваше силен интерес към храната. Ориентира се идеално какво да прави с лъжицата, нищо не изплю или не избута с езичето...и пюретата много му харесаха.

# 652
Здравейте, имаме проблем с лицето на бебето излизат пъпчици, които нямат връх, но кожата й постоянно се обрива, най вече след ядене, незнам дали е от самото мляко като потече или като я избърша с нещо, с какво ли не съм пробвала, излизат и след известно време се скриват, а понякога дори и да не е яла...

На колко месеца е бебето? Ако е малко, може да се дължат на бебешки пубертет, сами минават след известно време. След 4ти месец се изчистиха окончателно при нас.
На АМ ли е бебето или на кърма? Има ли слуз или промяна на цвета на акото, че имате съмнение за АБКМ?

# 653
Моята дъщеря също не получава никакви реакции.. Нито температура, нито спи повече, само след една се беше леко за червило мястото, където я боцнаха..

# 654
Наскоро си гледах бебешки снимки от 3-месечна възраст и ми направи впечатление, че са ме слагали седнала. Може да е било само за снимките, или просто така да се е правило тогава. Не знам да ми има нещо на матката и яйчниците,... за какво да гледам?

# 655
Това за матката и яйчните ми изглежда несериозно. Сядането касае двигателно-опорния апарат, а не репродуктивните органи ...

# 656
Наскоро си гледах бебешки снимки от 3-месечна възраст и ми направи впечатление, че са ме слагали седнала. Може да е било само за снимките, или просто така да се е правило тогава. Не знам да ми има нещо на матката и яйчниците,... за какво да гледам?
Моля ти се,не се филмирай, нищо му няма на детето. Който твърди подобни неща - медицински източник да дава, несериозни нещо се пишат, аргументирайте се с надежни източници. Моята щерка като сяда сама вече, на 6++ сигурно ще да е нефертилна...

Редактирам се. Не съм въобще хванала иронията, извинявам се. Личи си, че не съм в кондиция днес покрай зъбоникненето😂😂😂

Последна редакция: чт, 01 ное 2018, 17:35 от LittleCactus

# 657
Нееее, изобщо не се, точно защото и на мен ми звучи странно - го написах 😀, уж ирония. Наистина не е ок да се насаждат такива твърдения. 👍

Последна редакция: чт, 01 ное 2018, 17:30 от Celesté

# 658
Моята свекърва твърди, че пък ранното сядане при момичетата изкривява о половите органи.. Не и вярвам.. И др ми звучи глупаво.. Ако е още нестабилно кръстено не е ок да сяда.. Дъщеря ми е на 5 месеца и се мъчи сама да сяда.. Наддигаме я по малко, но още малко ще изчакам и ще започна да я закрепям седнала..

# 659
Не мога да гарантирам колко е вярно. Търсих из групи във фейса мнения относно темата за сядане то и там майки са споделяли какво са им казвали по консултации и тн, но мненията са много противоречиви. В книгата, която имам, пише, че сядането става най-често на седем месеца.

Общи условия

Активация на акаунт