За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 70

• 34 362
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Аз като цяло съм фен на идеята да се оставят децата сами да си седнат, станат, изправят, проходят...и така нататък.

# 661
Това, което на мен ми повтаря 1000 пъти педиатър, да не ги слагам да сядат, защото мускулите са много неукрепнали, може да стане сериозна травма на гърба или на бедрените стави. Но това беше в началото. Сега само повтарят, да не се оставят седнали без надзор докато започнат да сядат сами и да не е дълго време - да започна с няколко минутки сядане в скута, няколко минутки на sit me up възглавничките и т.н. Никакви матки и полови органи, никой не е споменал дори.

# 662
Децата също си показват как им е удобно и комфортно. Едно е бебе да се набира постоянно и да нервничи в легнало положение, а навдигнато или подпряно да е спокойно, друго е като е подпряно да се килва или изсулва надолу.

Не бих натискала зорлем бебе надолу, защото не е навършило заветните 6 месеца, не бих го и държала подпряно ако очевидно не му е комфортно, само и само да свиква да седи.

# 663
Аз се бях притеснила , че не стои седнал на 6 месеца.. на 7 вече беше по- стабилен. Но пък не бих хранила в полулегнало положение.

# 664
  • Варна
Аз започнах да захранвам в средата на пети месец, не можеше да стои седнал и питах педиатърката проблем ли е, каза че под 45 градуса наклон е достатъчно, за да не се задави.
И при нас обривите по бузите и около устата назряват като проблем. Има и няколко ситни грапави отгоре на ръцете  и на единия крак, които си стоят. По лицето основно, когато се трие кожата в нещо, стават така. Педиатърката каза чувствителна кожа. Мажа по няколко пъти с Aderma Exomega балсам и се успокоява доста кожата. Но определено ще посетим скоро дерматолог.

# 665
Преди на каката,а сега и на малкия му излизат ситни и грапави пъпчици по краката,когато започна да обувам чорапи или пък обличам по-плътен панталон...явно кожата им е чувствителна. Мажа с това кремче и съм мн доволна-за 2-3 дни скрива обрива,а за есен-зима си го ползвам като основен крем след баня за крачетата.
https://apteka.framar.bg/30049423/%D0%BD%D0%B0%D1%85%D1%82%D0%BA … -100-%D0%BC%D0%BB

# 666
Искам да попитам когато бебето заспи дълбоко без да се оригне и го сложа да спи на една страна я наблюдавам около час да не повърне, но кога мога да заспя и да не се притеснявам, че ще повърне? За колко време горе долу се усвоява кърмата?

Нашето матраче също е повдигнато по заръка на педиатърката, съвсем в началото си спеше на една страна, но после постоянно се обръщаше по гръб.

# 667
Цитат на: LittleCactus link=topic=1067486.msg37620 875#msg37620875 date=1541079486
Здравейте, имаме проблем с лицето на бебето излизат пъпчици, които нямат връх, но кожата й постоянно се обрива, най вече след ядене, незнам дали е от самото мляко като потече или като я избърша с нещо, с какво ли не съм пробвала, излизат и след известно време се скриват, а понякога дори и да не е яла...

На колко месеца е бебето? Ако е малко, може да се дължат на бебешки пубертет, сами минават след известно време. След 4ти месец се изчистиха окончателно при нас.
На АМ ли е бебето или на кърма? Има ли слуз или промяна на цвета на акото, че имате съмнение за АБКМ?

Здравейте, на почти 4 месеца сме. На АМ , а цвета от известно време не във всяко ако, но е сивкаво-зелен, премесен с жълтото какво трябва да си е.

# 668
Цитат на: LittleCactus link=topic=1067486.msg37620 875#msg37620875 date=1541079486
Здравейте, имаме проблем с лицето на бебето излизат пъпчици, които нямат връх, но кожата й постоянно се обрива, най вече след ядене, незнам дали е от самото мляко като потече или като я избърша с нещо, с какво ли не съм пробвала, излизат и след известно време се скриват, а понякога дори и да не е яла...

На колко месеца е бебето? Ако е малко, може да се дължат на бебешки пубертет, сами минават след известно време. След 4ти месец се изчистиха окончателно при нас.
На АМ ли е бебето или на кърма? Има ли слуз или промяна на цвета на акото, че имате съмнение за АБКМ?

Здравейте, на почти 4 месеца сме. На АМ , а цвета от известно време не във всяко ако, но е сивкаво-зелен, премесен с жълтото какво трябва да си е.
По принцип акото трябва да е само жълто на цвят.. Ако има промяна в цвета се дължи на нещо..

# 669

По принцип акото трябва да е само жълто на цвят.. Ако има промяна в цвета се дължи на нещо..

Така е да, но не винаги е такова около 3 пъти е било с такъв цвят. И вече е с нормален цвят.

# 670
]Това с жълтото ако не е вярно. Има формули с повече желязо, от които става така, а дъщеря ми пие хипоалергенно, заради което също ака зелено и мирише. В книгата Ми за бебета пише, че точно така се случва с такова мляко и доктор го потвърди. Не плашете излишно майки. Важното е да не е черно или червено на цвят, нито бяло като глина. Това е.

# 671
А смяна на АМ предложи ли педиатъра? С някое хипоалергенно?
Акото щом е нормално (няма слуз, нишки кръв, не е странен цвят), изключвам тези 3 дни, може да е борило детето някаква инфекция тогава, не би трябвало да е АБКМ.

# 672
А смяна на АМ предложи ли педиатъра? С някое хипоалергенно?
Акото щом е нормално (няма слуз, нишки кръв, не е странен цвят), изключвам тези 3 дни, може да е борило детето някаква инфекция тогава, не би трябвало да е АБКМ.

Не не е предлагала смяна на млякото

# 673
Ами аз бих го обсъдила с педиатъра и бих пробвала някое хипоалергенно АМ, за да видя дали няма обрива да спре да се появява.

# 674
  • Варна
Темата за сядането !
Членувам в една тема за юлски бебета във ФБ и там майките още от 2-3 месечни поставят бебетата седнали в барбарони и тн и това по препоръка на известни ортопеди в София !
Не знам кой ортопед препоръчва бебето да се поставя седнало от двумесечно , но е силно притеснително такава подвеждаща информация !

Общи условия

Активация на акаунт