За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 70

• 34 072
  • 753
  •   1
Отговори
# 705
Има упойки съвместими с кърменето, просто кажи на стоматолога, че кърмиш. Аз си кърмих веднага след часа при зъболекаря, а ми правеха кореново лечение. Няма да спре от болка кърмата, но и не е нужно да те боли, спокойно, всичко ще е наред 😉

# 706
+1
Има упойка без адреналин. Моята зъболекарка слага такава, ако се наложи.

# 707
Ако те боли много може да намалее кърмата но няма да спре. Като ме хванаха бъбречните кризи ми намаля драстично, но на следващият ден си се регулира.

# 708
Кърмата не намалява за един ден, нито пък се увеличава за толкова.
При стрес или силна болка, каналите се свиват и "пускат" по-малко мляко, когато майката се отпусне/ успокои всичко си идва на мястото.

# 709
  • Монтана
Да попитам и тук, понеже летния кош на количката ни е доста отворен и няма зимен чувал трябва да поръчам отделно. Има с дължина 85см. и 100см., беба сега е към 70см. кое да избера като големина? И дали ще мога да го ползвам и другата зима, когато ще е на година и половина или няма да иска да седи в него? Simple Smile

# 710
Зависи от модела според мен. Моят зимен чувал е дълъг 110 см., като горната част стои над главата на детето и може да стане на качулка. Води се до 3г.

# 711
  • София
Преди време бяхме коментирали за вратлето на бебето, че винаги е зачервено. При моя син имаше чак пъпчици, каквото и да правя. Питах ЛЛ и тя каза да опитам с бебешка пудра. Само това не бях слагала. Сега след баня го пудря обилно ( доколкото ми позволява) и има значително подобрение. Понякога и през деня слагам. Може би има значение, че времето захладня, но аз препоръчвам на мамите с такъв проблем да опитат с пудра. Понеже специално за пудра няма особен избор, аз взех тази на dm, baby love, зелена.

# 712
Какво зачервено имаш предвид, подсеченото в гънките ли, или нещо друго?

# 713
  • София
Подсечено, да

# 714
Едното още му се подсича малко там, да взема да потърся пудра, може пък по-лесно да се слага от крема.

# 715
Когато прочетох въпроса на Мини, се сетих да питам, задължителен ли е този чувал за количка? Ние сме купили 2 космонавта, но за студено време какво е по-подходящо - космонавт или чувал? Предполагам не и двете едновременно, освен ако не се разхождаме из сибирските полета, ама за сега не се очертава. 😀

# 716
Когато прочетох въпроса на Мини, се сетих да питам, задължителен ли е този чувал за количка? Ние сме купили 2 космонавта, но за студено време какво е по-подходящо - космонавт или чувал? Предполагам не и двете едновременно, освен ако не се разхождаме из сибирските полета, ама за сега не се очертава. 😀
Аз също съм й взела космонавти на малката, защото е страшно шило и ми се струва мисията невъзможна да стои в чувала.. И без това съвсем на скоро започна да стои в тази количка.. Пък и ми изглежда по-удобно, ако реша да я извадя от количката.. На 5месеца е сега..

# 717
Здравейте .
Споделям мнение , че използвам капки против колики - Санколик ( масло от копър , мента , анасон и глицерин ) и детето не плаче , помогнаха и за запек . Хубави са и се дават неограничено .

# 718
За мен беше по- удобно с космонавт. Имам купен и чувал. Не съм го ползвала още

# 719
  • София
Чувалът ми е към количката,но специално не бих купила.Космонавт не ползвам,детето де.

Общи условия

Активация на акаунт