За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 70

• 34 353
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
Моята е на почти 4 месеца и от месец е на пода. Наввякъде сме с плочки и сме сложили в едно кътче фибран, отгоре постелихме мемори килима на Дормео и върху него постелка за игра, че повръща  все още. Смятаме и някаква преграда да и направим на този кът, за да може да не изкочи някой ден на терекота.

# 691
Моят син много се тръшка и не иска да седи вечи в столчето за хранене. Преди там си шграеше и беше супер, поне да се нахраня. Сега обче иска да ее на пода. Да, но при нас навсякъде е теракот. В неговата стая има дебел килим и пъзели.
Обаче в кухнята се чузя какво да сложа, още повече, ч понякога килва на една страна и да не се изтряска в плочките.

А, докато го храниш седи ли там? Моята като протестира ядем заедно.

Иначе само моята ли се валя по паркета в хола? Стаята й е доста мъничка и има легло, под което може да се навре, затова не я пускам там много, много. Има едно килимче в кухнята, но доста бързо излиза от пределите му да изследва останалата част от стаята Joy Чудя се за кошара, но все си мисля, че ще дам пари на вятъра, защото ще истерясва там много бързо.

# 692
  • Плевен
Дъщеря ми и пет минути не прекарваше в кошарата. Малкия сега стои 15 минути. Иска да си пълзи насам натам. Навсякъде е с ламинат, като има по един килим във всички стаи. Позаседява се основно по килимите, явно не е толкова глупав😂😂😂.

# 693
Верче,при нас положението е същото,с тази разлика,че настилката е гранитогрес,демек камък 😁 аз за хола си реших проблема с едно от тия детските килимчета,но си намерих фирма,която предлага и такива с дебелина 1 см,защото масовката,която предлагат навсякъде е 0.5см. Води се термоизолираща пяна,която и не попива течност,ако случайно се излее нещо,повърне,напишка и т.н. Сядала съм отгоре,когато си играя с него и наистина изолира,колкото и скептична да бях в началото. Той се заиграва отгоре и му е интересно,понеже е шарено...е,сега не си представяй,че не излиза на плочките,но поне когато се заседи гледам да е там. Иначе,че лази по плочките,лази,преживях го вече,поне се движи,но когато стои статично,гледам да е на килима. Това е страницата им във фейсбук,там им писах и от там го поръчах. Имат различни размери,харесваш си и им пишеш,че искаш да е 1 см дебелина и те ти пращат наличните цветове да си избереш-22 лв беше
https://m.facebook.com/pg/igrachkiood/posts/?ref=page_internal&mt_nav=0

# 694
Ние сме с ламинат в стаите и плочки в коридора. В тих ужас изпадам като отиде на плочките ама вече свиквам. То не мога повече да го удържа. Скоро се надявам да проходи, че да не го мисля по тия плочки. Макар, че след това почват едни други бели... Детски му работи. Поне напоследък сам иска да стои на подложките, които слагаме на пода в хола. Взехме ги от Джъмбо. Едноцветни, големи. Сам ги дърпа да му ги слагам .

# 695
Верче, положението и при нас е такова. В столчето за хранене отдавна, отдавна не седи. Не е особено подходящо, но сложихме килим в кухнята. Стана супер. Е, да вярно, че бръмча с Прахосмукачка по-често :=) Кухнята ни е Северна и с тия плочки долу си е супер студено, та нямаше как. Сега си готвя, а тя си пълзи долу на килима и всичко е точно :=) Терасата към кухнята е усвоена и там също е студено, но там пък сложих от детските пъзели/тип настилка, от Джъмбо.

# 696
Аз никога не съм можела да го оставя на легло/диван. На пода си е от 4-5 месечен и там си прекарва деня. Преди на подложките щото не можеше да мърда много. Откакто лази се рязхожда наляво-надясно из апартамента. Едва наскоро ми дадоха един килим и пътека, преди това разцъкваше по ламината и плочките и си седеше там.
Верче, за столчето за хранене ми прозвуча малко като виц, не с лошо го казвам де Simple Smile Но аз такова нещо като той да седи там и да си играе, докато аз се нахраня, не мога да си представя дори какво е. Чела съм даже че някои бебета даже заспивали в тези столчета, което при нас граничи с научна фантастика Joy Та мисълта ми е , че е нормално детето да протестира, мобилен е вече и не му се седи на тоя стол. Нашето столче се използва на галоп по предназначение за 10 мин., докато си изяде пюрето и едвам го удържам, но иначе няма как да го нахраня.

# 697
  • София
Да,моята заспива на стола,псобено на обяд.Храня  я и я оставям да седи и в повечето случаи заспива.Днес не примерно.Но аз съм твърда ,хващам и я слагам,сълзи,сополи ,крясъци не ме впечатляват.Grinning
Тия дни съм с хрема и съм особено зла.

# 698
Аз и без хрема съм зла. Осъзнавам го, но наистина на моменти тръшкането му ме вбесява за секунди..
Днес ми беше такъв Един ден Cry

# 699
  • София
Пази сили Пийкок,сега е нищо.По това време до година ще пишем пак.

# 700
Момичета, колко време се варяха бурканчетата с домашните пюрета? И след това ли се обръщаха?

# 701
  • Плевен
Ако ще го ползваш до няколко дни пюрето, сипваш горещо, затваряш и обръщаш за половин час. После прибираш в хладилника. Ако е за по дълго време се вари 20 минути след като заври водата, после обръщаш докато изстине.

# 702
  • Пловдив
Момичета, малката не иска да яде от няколко дни. Хапва две три лъжички и стиска устата. АМ също по много малко и бута с език биберона. На 8++ месеца е. Възможно ли е да е от зъби? Като изключим последните 2 дни, обикновено си хапва доста добре. Утре ще я заведа на преглед да и видят гърлото.

# 703
Пробвай с лъжичка с резервоар. Директно изтискваш в лъжичката пюрето. Аз разсейвах с песнички и го хранех така.
Период е!

# 704
Момичета, имам въпрос.
Утре съм на зъболекар и имам неприятното усещане, че ще работят близо до нерва, или пък че може да се наложи упойка.
Още кърмя малкото човече, предимно вечер. Изцедих малко кърма днес, утре преди да ида- пак. Чудя се колко време не може да се кърми след интервенция на зъбите, включваща упойка?
Ще питам лекаря утре, разбира се, но искам да съм подготвена и психически, и физически.
Другото, което е по-скоро чисто суеверно, възможно ли е ако боли твърде много, от стреса да спре кърмата и какво трябва да направя, за да го предотвратя?
Все си повтарям, че съм раждала и няма какво да ме стресне, ама пусти му мисли, не мога да спра да ги мисля тези неща.

Общи условия

Активация на акаунт