За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 70

• 34 358
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
Темата за сядането !
Членувам в една тема за юлски бебета във ФБ и там майките още от 2-3 месечни поставят бебетата седнали в барбарони и тн и това по препоръка на известни ортопеди в София !
Не знам кой ортопед препоръчва бебето да се поставя седнало от двумесечно , но е силно притеснително такава подвеждаща информация !

То във фб какво може да очакваш...

# 676
Темата за сядането !
Членувам в една тема за юлски бебета във ФБ и там майките още от 2-3 месечни поставят бебетата седнали в барбарони и тн и това по препоръка на известни ортопеди в София !
Не знам кой ортопед препоръчва бебето да се поставя седнало от двумесечно , но е силно притеснително такава подвеждаща информация !

С тазова опора, не съм чула да е нормално на два месеца ... "Седнало" в поза буда, с опора на гърдите, знам че няма проблем, за оригване, също и "седнало" с опора на гърба, хълбоците и понякога гърди - в раниците, носилките, кошчетата, също, но реално седнало на 2 месеца, не бих го направила.

# 677
Аз не разбирам какъв въпрос, отговор или съвет е този пост. Всеки си има глава на раменете, да се съветва с който иска специалист или да се самообразова. Ако почнем да се възмущаваме от безумните съвети на педиатри, които циркулират, темата край няма да има.
Салсиша е казала всичко по темата.Аз лично оригвах дъщеря си в тази поза и я нося от новородено. Детето сяда само вече на 6++, а от 5 месец я слагах да седи в ергономично столче за игра, след обсъждане с педиатъра.

# 678
Момичета, моля ви за бърз отговор - вчера вечерта в 22,3 оставих в хладилника кърма - днес сутринта я извадих да го храня и видях, че стои като пресечена - отдолу е направо вода, а горния пласт е по-гъст, като я разклатих стана хомогенна, сложих я да я топля, но досега не се беше случвало така и сега се чудя мога ли да му я дам така?

# 679
Не е пресечена, а мазнините са образували каймак. Нищо и няма, като се затопли се оправя.

# 680
  • Варна
Като възмущение ми беше поста за съветите на ортопедите в София .
А, ако някоя майка дето бърза да си сложи бебето в седеж го я прочела барабар с другите коментари за седежа дано си е променила решението Simple Smile

# 681
Момичета тези пъпчици дали са от претопляне ( по принцип като се събуди все му е потна главата) че се притеснявам нещо да не са от глутена от 10дни го въвеждам . Тези пъпки са и по цялото чело от 2-3 дни ги забелязах мажа ги със судо но не намаляват. Другаде няма по тялото.

# 682
Приличат на такива от претопляне или на тези, които излизат около устата, от лигите и млякото. Трябва да поговориш с педиатъра, заради потната главичка, да не се окаже симптом на нещо притеснително.

# 683
И моята ги има тези пъпчици и само се появяват и изчезват, пробвай с кърма да ги намажеш. Това е бебешко акне 🌝

# 684
Подкрепям Салсиша, според мен са от претопляне и затопяване😉

# 685
  • София
Момичета, вашите по-малки бебоци по колко време прекарват на пода? Моя син е на 5+, сега се научи да се търкаля и може да си прекара поне час на пода, определено му е новото любимо занимание. Ние нямаме килим, с ламинат сме, аз постилам добре и го оставям да се забавлява. Има ли значение колко дълго стои?

# 686
  • София
Моят син се "въргаляше" доста Simple Smile Отделно каката сваляше всички играчки на пода и се почваше голямата игра.
Имах килим (върху мокет), слагах и едно прегънато на две одеяло. Но става дума за студените месеци (зимата).

# 687
Аз не засичам колко време е на пода. Откакто откри, че може да си играе на пода абсурд да гонвърна на леглото. Отначало много ме беше страх, че не знаеше как да слиза от леглото. Сега поне се научи да слиза с дупето напред

# 688
  • Германия
О, аз дъщеря ми никога не съм я държала на леглото/дивана. Като започна да се върти и да става по-мобилна ѝ сложих едно одеало на паркет и я оставях на него да си играе колкото иска. После започна да се придвижва по корем, да пълзи.. все на земята е била, по-рядко на дивана

# 689
Моят син много се тръшка и не иска да седи вечи в столчето за хранене. Преди там си шграеше и беше супер, поне да се нахраня. Сега обче иска да ее на пода. Да, но при нас навсякъде е теракот. В неговата стая има дебел килим и пъзели.
Обаче в кухнята се чузя какво да сложа, още повече, ч понякога килва на една страна и да не се изтряска в плочките.

Общи условия

Активация на акаунт