За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 70

• 34 613
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
Раница изобщо не се препоръчва преди 4-5 месеца. Без значение, че е регулируема и пише, че може от новородено да се носи.

# 91
А след това в какви случаи ползвате раницата? Аз като беше малък така и не се наканих д взема, сега не знам честно казано - не иска да стои в количката, а в раница не знам дали ще стои пък като проходи. Принципно си ми остана мерак да си взема, но наистина се чудя големи деца ще стоят ли вътре?

# 92
Раницата е след 4тия месец, едва тогава когато вратлето укрепне, значи може и по късно от 4м.
Преди тези месеци слинг.
Раниците уж имат подложка (допълнителна) за вратлето, но пак не е ок да се използва преди 4м.

# 93
Оох и аз много се чудя за тези раници дали си заслужава, защото моята дъщеря е голямо иначе и за сега не иска в количката нито в зимния кош нито в яйцето и излизането ни е голяма мъка, но все още имам надежда, че като започне да стои седнала ще й е по-интересно и ще стои в летния кош.. И за това съм пред дилема с тази раница, защото вкъщи иска да е само на ръце, за да може да си гледка, не иска да стои легнала.. На 4+ месеца е..

# 94
И аз се хвърлих да купувам раница... Ама добре, че си намерих на вносни пари.. ползвала съм точно 2 пъти.
Първия път заспа и едва се прибрах до вкъщи. Втория... Май пак заспа. Но аз имам болки в кръста и не ми беше удобно. Явно и на него. Количката си е друго нещо.
Кошара за игра му взех за в баба му към 6-7месец. Но рядко играе там, защото рядко е в тях. А в ползваме, за да не закача кучето.
Килим за игра не съм взимала. Абсурд да го огранича. Той снове навсякъде. Като беше по- статичен играехме на леглото. После на подложки на пода. Сега директно на ламината на пуснат радиатор

# 95
Какво е това яйце?

Аз от личен опит вече знам, че ако раницата е настроена както трябва няма да има болки никъде. Аз също съм с проблемен кръст плюс ошипяване на врата, нямам проблеми с раницата обаче.

# 96
Вкъщи, навън, на двора, в магазина, в мола, навсякъде сме с май тай. Много го обичам, защото е като хибрид между раница и слинг, връзването е просто, а малката като го види и знае, че отиваме на приключение. Гледа от него любопитно, като й се доспи - спи, ако е гладна, мога и да я кърмя. Количката за четирицифрена сума сме я ползвали два пъти и си беше пълна истерия. Има много предимства от бебеносенето- за родителите и бебето -близост, комуникация, топлина, спокойствие, сигурност, мисля, че помага и за нервно-псическото развитие на самото бебе. Няма никой да ми пипне бебето без мое разрешение. Тъй като баща й я носи по-активно, той също е много щастлив, защото си изградиха връзка и като сме навън все го гледат като извънземно с бебе на гърдите, за мен е най-любимата гледка. Според мен всеки родител трябва да пробва да бебеноси, но това са мои разбирания. Аз не възприемам тикането на количка с часове без комуникация с бебето. Кото й умалее май тай слинга и аз мисля да си вземем една раничка 😊

# 97
Какво е това яйце?

Аз от личен опит вече знам, че ако раницата е настроена както трябва няма да има болки никъде. Аз също съм с проблемен кръст плюс ошипяване на врата, нямам проблеми с раницата обаче.
Така наречената кошница за консултации.. Тук така й казват..

# 98
Кошница за кола ли? Божке, за сефте чувам. 😆

И на мен ми харесва да нося. Бебето е спокойно, разглежда си. Навсякъде обаче искат да ми отстъпват ред, да не ми тежало. 😆

# 99
Навсякъде обаче искат да ми отстъпват ред, да не ми тежало. 😆

Това е най-големия плюс на бебеносенето Joy

# 100
  • Плевен
За мен е най добрата ми покупка. Малкия основно на ръце иска. Само така заспива и щях да съм без ръце и гръб,  ако не бяха раницата и слинга. Ползвам и количка, ако смятам да сядам на заведение за по удобно. Може да се носят и големи бебета. Особено като проходят и като се изморят слагаш в раницата и готово.
Винаги може да наемете и да видите дали ще ви е добре.

# 101
Малко да си го представим как е за бебето 😊

# 102
Здравейте мами, искам да попитам тъй като утре ще ходя на зъболекар и сигурно ще ми умъртвява зъба с арсен, а кърмя дали ще е проблем за бебчо

# 103
Здравейте мами, искам да попитам тъй като утре ще ходя на зъболекар и сигурно ще ми умъртвява зъба с арсен, а кърмя дали ще е проблем за бебчо
Мисля , че да но тя ще ти каже след колко часа ще можеш да кърмиш.

# 104
  • София
ALMIRRA, слинг или ерго раница.
С моят син използвах слинг. Беше на 2м когато го купих. Смених го когато започна да ми тежи и да ме боли рамото.
След това си взех самар на PHIL&TEDS.

Общи условия

Активация на акаунт