За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 70

• 34 626
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
Има един център Вижън нещо си, в момента не можа да се сетя. Те консултират новородени в Надежда.

# 121
Консултирайте се с детски офталмолог.

Може ли да препоръчате добър такъв в София?

Има детски офталмологичен център в Александровска, препоръчвам д-р Александър Оскар.

# 122
Днес са открили на голямата щерка гниди. На нея знам с какво ще ги моря, но на дребната, която е точно на годинка, нямам идеи. Нещо подходящо за бебета някой да знае?

# 123
Днес са открили на голямата щерка гниди. На нея знам с какво ще ги моря, но на дребната, която е точно на годинка, нямам идеи. Нещо подходящо за бебета някой да знае?
Мисля, че по аптеките има препарати за дребосчетата, които са ароматизирани и не са вредни..

# 124
В най-близката аптека ми казаха да не я мажа. Сега някакво Падстоп гледам, то май ставало.

# 125
  • София
За профилактика съм използвала спрея на Хедрин. В листовката няма минимална възраст, над която може да се използва. Личната лекарка да предложи нещо за профилактика и предпазване?

# 126
Мислех да ѝ звъня, ама нещо ми стана неудобно. Иначе този профилактичния спрей на Хедрин го имаме, даже наскоро пръсках с него преди училище. Сега сме се омазали аз и голямата, малкото го прегледах, нищо не видях. Ама аз и на голямата открих 5 гниди на кръст.

# 127
Здравейте, мами! Бебчето ми е на 7+++, захраних го на 5++. Откакто яде твърда храна постоянно му се връща. Най-вече след като яде каша следобяд. Не повръща, а често се орига и дори понякога му се пълни целият хранопровод с храна и се задавя. В момента е леко болен и положението е още по-зле. Имали ли сте този проблем при захранването? Дали просто не е свикнал или е добре да го заведа на лекар?

# 128
Може би го прехранваш. И моето бебе така прави, затова го храня по малко, но честичко.

# 129
Може би го прехранваш. И моето бебе така прави, затова го храня по малко, но честичко.

Ами има 5 хранения и яде на 3 часа. Сам си прави 12 часова пауза още от 5 месец. Възможно е да му е повечко, но не знам колко по-често да му давам. Даже на 3 часа ми се вижда често, а той си иска. Няма как да увелича интервала, а ако намаля количеството не знам дали ще му стига, че и без това не качва много.

# 130
Аз давам на  2 ,1/2 ч.

# 131

Ще пробвам и аз. Благодаря ти!

# 132
С какво лекувате ларингит? Нашата задна хрема се оказа ларингит и стана вече 2седмици сина ми кашля като магаре..В инхалациите ми е надеждата . Вечер е най тежко, получава спазъм все едно се задушава за секунди..ужасно е!
Знам за някои бабини рецепти, но се страхувам да пробвам, все пак е само на 2г и 3м .
Пробвали ли сте да мажете гърлото с мед и сода или да не рискувам..до тук стигнах, но след всички сиропи и лекарства изпити за тези 2седмици се чудя какво да му дам , за да го облекчи поне малко.

# 133
Компрес с извара съм чувала, че помага.
Предполагам сте въвели млечни и не б следвало да има проблем.

Аз правех инхалации със сода, но не зная колко е удачно за деца.

# 134
Няма алергии към храни поне на този етап. Казаха ми , че след 9месеца като навърши 3годинки ще мога да пусна изследване за други алергии. Само с физиологичен разтвор правя инхалции в момента.
Компреса се налага на гърлото нали? За колко време се слага?

Общи условия

Активация на акаунт