За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 70

• 34 680
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
Не съм виждала. Ти може ако искаш да си сложиш от онези ванички, които абсорбират влагата, на прозореца. Аз вечер сега пускам овлажнителя, задавам му 50% влажност, и то си ги поддържа през нощта. По прозореца се образува малко конденз, ама нищо драматично.

# 406
  • Варна
Момичета, на вашите бебета изприщват ли се бузките често? На нашия син през деня се появяват ситни пъпки, малко и като раздразнени капиляри, сега забелязвам и по ръцете, след китките, отгоре. Питах педиатърката, каза, че е с чувствителна кожа явно(не приличат на претопляне или алергия от храна). Единият заподозрян е баща му, понеже постоянно го целува с леко набола брада и след това съвсем стават зле бузките му, постоянно мърморя да не го целува по бузите. Мажа с А-дерма, поуспокояват се, но ми беше интересно имате ли такива случки?

# 407
Алергия от храна може ли да избие в областта на памперса? Онзи ден въведох чушка и около устата се появиха няколко пъпчици, а вчера около интимните части. Не са от претопляне или подсичане със сигурност. Червени малки не се усещат на допир.

# 408
На синът ми беше пламнало лицето от устичката по бузите и нагоре към очите. Бях се притеснила, но с адерма се успокои. Отне ми два дни докато разбра, че се появяват след като съм го хранила навън. Явно от силния вятър в комбинация с малко храна около устата, мои разсъждения.

# 409
  • София
На щерката много ѝ изпръхваше кожата на ръцете и лицето от студа. Мажех я с кремове непрекъснато.
От миналата година ѝ се появи и студова алергия.

Направете консултация с ЛЛ. Нека ви препише някакво мазило.

# 410
Как да взема стерилна урина на бебе? Знам, че първата струя се пропуска и тогава събирам, но беба е на 4м. Мислим сутринта към 4да я събудим, подмием и да чакаме с чашката или колектор? Но, в колектор ще влезе всичко, а нали не бива?

# 411
Успех да пропуснеш първата струя и да събереш в колектор останалото! Grinning Особено ако е момиче, ми се струва почти невъзможно. Аз на 6м. не успях 2 дни да я нацеля да се изпишка. Изхабих и 2 колектора, нищо не отиде вътре. Накрая сложих едно памуче, което изцедих в контейнер. Не е стерилна, но бях решила ако излезе нещо, тогава да се боря за стерилна. Всичко си беше ок.

# 412
То с обикновената се измъчихме, та сега... Искат ни стерилна за урокултура, тъй като излезнаха повече левкоцити от нормата и слуз... Момиче е, трудно е това с изпишкването Simple Smile

# 413
Здравейте! Бебето 2 пъти ака - 1вия път беше леко рядко, на пяна, а 2рия път още малко по-редичко. Трябва ли да се притеснявам и да давам нещо за разстройство?

# 414
Въпроса ми е към мами които имат и по големи дечица. Прикачвам снимка на триколка какво ви е мнението на тези които са ползвали нещо такова. Заслужава ли си маневрено ли е .?

# 415
Здравейте! Бебето 2 пъти ака - 1вия път беше леко рядко, на пяна, а 2рия път още малко по-редичко. Трябва ли да се притеснявам и да давам нещо за разстройство?
Даваш ли вода на бебето по принцип.. Ако да му предлага по-често, ако не му давай да суче, за да не се обезводни.. Ако искаш да даваш нещо за разтройството давай смекта разтворена в 50мл вода.. По едно саше на ден..

# 416
Някой давал ли е на бебе или дете против грип българската добавка Авирон, с хумусна киселина?
Може ли да споделите впечатленията?

# 417
Някой давал ли е на бебе или дете против грип българската добавка Авирон, с хумусна киселина?
Може ли да споделите впечатленията?

Аз съм го пила и получих алергия та идва ли бих го дала на бебе

# 418
Мога ли да давам колиф капките директно в устата или трябва да изцедя 30 милилитра и да да я кърмя после ? Това нощно време ще в мъчение

# 419
НИКОГА не се дава колийф неразтворен. Това е ензим.

Общи условия

Активация на акаунт