За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 70

• 34 395
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
Аз, че съм невротична, невротична съм! Ама я оставям в леглото и след 5 минути няма спане, а има дране! След 15 минути реве, та се дави чак! Децата са различни и аз искам да си заспива сама, ама само с желание не стават нещата!

# 541
Salsisha, съгласна съм с теб. Напрежението на родителите се пренася и на децата и те го усещат.

Това е най-големия проблем в мила България, че няма никаква емоционална и практическа помощ и грижа за майката. Това трябвало за бебето, онова трябвало, стигми и догми и жената е един парцал и слугиня. А да е добре майката е НАЙ НАЙ НАЙ важното нещо и за нея, и за бебето. Няма психологическа помощ при депресиите, няма емоционална подкрепа, когато се появят съмненията - справям ли се, няма помощ с техники и начини за релакс и успокоение на родителите.

Единственото от което има нужда бебето са адекватни, спокойни родители и всичко ще си дойде на мястото, нито ще остане ненаспало се, нито ще гладува, нито ще се разболее от 10 минути рев.

Lol90 - децата реват по физиологични причини и те не са много, лесно се откриват, когато има желание. Не реве "за тебе", ако това те е научила баба ти ... съжалявам. 

# 542
  • София
Здравейте. Аз пък току що открих темата.
Моето дете е на година и един месец и с изключение на вечер, заспива само в количката! Не мога да го преместя като заспи, защото през деня спи леко. В леглото до мен или в неговото креватче очите може да му се затварят, да умира за сън, но не се предава и ако го натисна малко реве горко!
Ако има някоя мама разрешила подобен проблем, моля да сподели!

# 543
Това е голямо дете, на година +, какво означава да го натискаш? Остави го да си прави, каквото иска. Като иска да спи, като не - да си играе в кошарата. Пусни му лека, тиха, приятна музика, когато не може да му осигуриш пълна тишина. Играй си с него, когато имаш време. Не е задължително да спи през деня, но за да го прави трябва да има условия. Просто го остави да си прави, каквото иска.

# 544
  • София
Хм, е то и моето не реве “за мен”, но леве защото иска да спи, а не е там където се спи... според него.
Спи в количката от бебе. Тогава го разхождах с часове и бяхме по цял ден навън. Може и това да е причината, но какво да направя сега? Как да го отуча? С часове рев не става! Пробвала съм и няма да повторя!
Интересното е, че вечер заспива в леглото до мен!
Сега видях отговора ти, Salsisha. Ами ако не поспи през деня (и то два пъти) е много кисел и мрънка и реве пред цялото време. Има си нужда от дневния сън все още!

# 545
Хубаво е да го знам! Аз пък си мислех, че реве за мене! Благодаря, коментарът ти ми отвори очите! Ползвам така любимия ти сарказъм! Коментарът ми не е заядлив, а е шеговит.

# 546
Хм, е то и моето не реве “за мен”, но леве защото иска да спи, а не е там където се спи... според него.
Спи в количката от бебе. Тогава го разхождах с часове и бяхме по цял ден навън. Може и това да е причината, но какво да направя сега? Как да го отуча? С часове рев не става! Пробвала съм и няма да повторя!
Интересното е, че вечер заспива в леглото до мен!
Сега видях отговора ти, Salsisha. Ами ако не поспи през деня (и то два пъти) е много кисел и мрънка и реве пред цялото време. Има си нужда от дневния сън все още!

И как разбра, че за това точно реве? Както и да е, това са дълги индивидуални теми и няма смисъл да се спами тук. Но по пътя на логиката, след като упорито сте създавали определен навик на детето в продължение на година две, то толкова минимум ще са ви нужни и да го изкорените. Преливане от пусто в празно. Излишни дейности и проблеми.

Какво прави малко бебе, по цял ден навън?

# 547
Мила Keitihope, напълно те разбирам, не си сама! Разбирам те, но не мога да помогна! Моята дъщеря е същата работа, така сме ние с децата, живеещи в Майка България!

# 548
Децата заспиват буквално навсякъде - на плаж, на заведение, в количка, в детски център, на сладкарница, в кино ... проблема не е в децата. Имам предвид - НАИСТИНА не е в децата. И това "да но .." и изреждане на хиляди оправдания и отричане на всичко, с какво ви помага? Като за същото време може да пробвате хиляди неща, вместо само да повтаряте, как не искало нещо си?

Ако иска някой - може и да пробва - да си наеме професионална гледачка, или да помоли позната жена, на която има доверие - да се грижи за детето два -три дни поред. И да види, че нещата не са такива, каквито си ги мислите. Ако има постоянен проблем, то е в постоянното поведение - на възрастния, детето е безкрайно адаптивно в ранна възраст.

# 549
Ох, с тебе на глава не може да се излезе! За едно си права обаче, че трябва да се пробват различни неща, ще опитам с четене, което в преден коментар заяви, че ползват само невротичните, пък да видим. Все нещо трябва да проработи, за да я науча да си спи в леглото!

Последна редакция: вт, 30 окт 2018, 15:58 от Lol90

# 550
И моето заспива навсякъде без люшкане песни и дъндуркане, единствено иска да е леко тихо и аз да стоя до нея.
Понякога майка ми се опитва да я дъндурка, но те не и дава гледа я вторачено.
Единствената ми грешка че я научих на биберон,  в началото много плачеше.

# 551
Ами какво лошо има в биберона пък? Той не случайно съществува и е измислен. Някои деца по-емоционални и имат нужда от нещо да ги успокоява. При мен само едната близначка иска биберон и си го харесва. Сина ми и другата не са искали, гади им се от него. То като има нужда да си лапне нещо и да не му дадеш все ще лапне я ръка, я играчка или просто ще си нервничи.

# 552
Аз още се чудя как ще махна биберона. За сега го ползва само, докато спи. През деня , докато играе или сме на разходка не го давам. Стои само в леглото.
Напълно съм сугласна за спокойните родители. Всеки път, когато съм убедена, че ще заспи, а не го прави и се изнервям сякаш усеща и не заспива и това е. Онзи ден така ме изкара от кожата ми.
Оставям да го приспива и баба му и баща му, за да не свиква, че само аз съм на разположение. Ама аз съм малко крайна и не съм за пример. Има седмици, в които като го сложа вечер в леглото и плаче известно време преди да заспи. Но НЕ плаче за мен. Не знам за какво. Взех го една вечер, разхождах го като панаирджийска мечка из нас да разбера какво иска. Не стана ясно. След 1 час заспа. Пробва се баща му да го сложи да спи, и за него не плаче. Реших, че е период и ще мине.

# 553
И моята дъщеря заспива само с кърмене.. С коликите се беше научила на ръце, но после само се отказа.. Но сега само кърмене и от скоро в количката, защото преди не я искаше.. Ревеше в нея като е будна... Но ако я оставя сама да заспи.. Почва да реве, че и се спи, но не заспива.. А се дере и не се успокоява.. Не мога да я оставям така.. Единия път 20 минути и не беше млъква а още...

# 554
Щом му се спи, а не може да заспи, значи има някакъв дискомфорт - гладно, жадно, запушено носле, дразнещ етикет, дразнеща светлина, шум, зъбче, памперс ... както при всички хора. Майките би трябвало най-добре да осъзнават, какво е да ти се спи ужасно, нервите ти се опънати на макс и най-малкото нещо ти пречи да заспиш, което още повече изнервя ...

Общи условия

Активация на акаунт