Лежащи мами - 42

• 49 161
  • 772
  •   1
Отговори
# 150
Само да попитам,  лежиш,  защото лекар ти е казал,  имаш болки и неразположения,  или за твое спокойствие?  Мисля,  че можеш да се довериш напълно на д-р Христов. Живот и здраве,  ако всичко е наред и мен ме очаква среща с него,  Януари месец Simple Smile
Лекарят, който ме следи ми каза, че трябва да пазя леглото поне до 30г.с. Отделно за серклажа ми казват, че повече може да навреди, защото е развъдник на бактерии, но при положение, че има толкова жени, износили успешно благодарение на него, не знам какво да мисля. Ще изчакам до 16 седмица най-вероятно и може би пак ще пътувам до София.

# 151
  • Варна
Предишната ми бременност шийката ми беше мека още от 20 г. с.,  в 25 г. с.  се скъси на 25 мм,  но с лежане много системи и лекарства успях да стигна до 35 г. с. +1д. Успех ти желая,  вярвай и ще успееш!

# 152
Само да попитам,  лежиш,  защото лекар ти е казал,  имаш болки и неразположения,  или за твое спокойствие?  Мисля,  че можеш да се довериш напълно на д-р Христов. Живот и здраве,  ако всичко е наред и мен ме очаква среща с него,  Януари месец Simple Smile
Лекарят, който ме следи ми каза, че трябва да пазя леглото поне до 30г.с. Отделно за серклажа ми казват, че повече може да навреди, защото е развъдник на бактерии, но при положение, че има толкова жени, износили успешно благодарение на него, не знам какво да мисля. Ще изчакам до 16 седмица най-вероятно и може би пак ще пътувам до София.

Освен това и околоплодния мехур може да се спука, ако попаднеш на "добър" лекар. Рискове много, плюсове също.
В днешно време много лекари отричат серклажа. Аз съм с шийка 2см от 21г.с. Сега съм в 35г.с. със същата шийка и без серклаж. Не лежа постоянно. И да лежиш и да не лежиш, Божа работа, тръгне ли, ни хапове, ни серклажи, ни нищо ще спре това, което е писано да се случи. Има много информация, много изследвания и анализи относно ползата на синтетичния прогестерон пред серклажа, но всеки сам си преценя какво да избере заедно с адекватната подкрепа и съвет от АГ специалист.
Преди време бях писа тук по форумите за съвет - да направя ли серклаж или не. Някои изключително "компетентни" дами ми крещяха "Слагаааай серклажаааа". Е да, ама не. Simple Smile

# 153
Кой лекар отрича серклажа?

# 154
  • София
Това със серклажа е доста спорна тема.....лично аз не го отричам, защото съм сигурна, че при мен той помогна да стигна до 28 седмица, след поредните ми две загуби в 20 и 22 седмица поради отваряне на шийката. И сега шийката ми се скъси на 1,5 см в 20 седмица , като само 9 дни преди това беше 4 см. Но този път направихме серклажа ( и то два ) в 14 седмица , в 20 та вече се държеше само на серклажа. Да, родих в 28 ма, но бях с жестоки контракции още от 20 та , които спираха след системи за 1 ден и после почваха отново. 2 месеца лежане в болница под строг контрол. И въпреки , че серклажа ми разкъса шийката , знам, че без него бременността ми щеше да приключи отново в 20 та седмица.
Довери се на Христов, щом казва , че засега нямаш нужда, значи наистина е така. Не би направил серклаж без да има причина. При мен просто беше наложителен заради предишните ми загуби, въпреки, че когато го направихме шийката ми беше 4 см.
Успех!

# 155
Tanq25, недей с такива крайни изказвания. Освен дължината на шийката значение има и твърдостта и, както и дали е започнала да се отваря, или както Бамболинка е писала негативен предишен опит. При мен беше започнала да фунелира и затова го направиха в 21+ г.с.  Естествено това го преценява лекарят. И разбира се, че в определени случаи има значение лежането, когато е омекнала шийката и бебето тежи отгоре е много по-лесно да се отвори.  Относно "развъдника за бактерии " можеш да ги " развъдиш" и без серклаж. Естествено след процедурата трябва да се пускат по-често изследвания.
PureFlower, избрала си добър лекар, довери му се. Ако имаш въпроси и притеснения , питай го, др Христов поне отговаря и е търпелив в това отношение за разлика от други "звезди". Предполагам с тази дължина на шийката ще те гледа по-често. Успех !

# 156
Съжалявам за момичетата, които са ги сполетели загуби (не казвам "преживяли загуби", защото предполагам, че това не се преживява цял живот). И не оспорвам ефективността на серклажа, просто споделям мнение.
Пак повтарям, че съм съм със скъсена шийка от 21г.с. и с контракции. Лежала съм в Патологията. И на мен не ми е било лесно, но заедно с АГ, който ме следи взехме решение да не правим серклаж. Тук дойде момента да избера дали да се доверя или на своя глава да тичам и да търся лекар за серклаж. Избрах Утрогестана. Не знам на него ли се дължи това, че шийката изобщо не се скъси за 14 седмици или на нещо друго. Божа работа! Но приемете факта, че има неща по-силни от нас, които нито лекар, нито лекарство може да ги спре.
На всички ви желая здрави и гушкави бебета! И пак казвам, просто изразявам мнение. Все пак всеки има право да се изкаже.
Съвет към момичетата, на които им предстоят такива манипулации - вярвайте на лекарите си. Ако не им вярвате - сменете ги. Но дори и да им вярвате, търсете второ, трето, пето мнение. На всички ни е ясно колко са достъпни здравните услуги в БГ. Така, че и за най-малката глупост да е, тичайте при лекар. Simple Smile

# 157
Таня, момиче, изразяващо си мнението ... не си "избрала" утрогестана. Повечето серклажи, без предистория с цервикални проблеми, се слагат след седмица-две на утрогестан и влошаване на шийката, просто при тебе не се е случило нито допълнително скъсяване, нито отваряне. Това не е лотария или пазар, за да избираме.

И няма лекар, който отрича серклажа - напротив, търсят се все по нови, нискорискови и модерни начини за поставянето му. Но за нормалните лекари, серклажа е последната стъпка за спасяване на бременността, когато друг ход вече няма.

# 158
  • София
То и аз така се доверих на едно " величие" предишната ми бременност, дето не ми разреши да направя серклаж и каза, че ще задържи шийката с медикаменти .....е, задържа я, до 20 та седмица.....
А ти, просто си имала късмет...., Не ми се мисли, ако решението на доктора ти се беше оказало погрешно.....
А утрогестана не спасява отварянето на шийката, ако е тръгнала , аз слагах 3 х3.
Изразяваш това мнение, защото ТИ си успяла без, но моля, те не подвеждай момичетата, които наистина се нуждаят от серклаж!

# 159
  • Варна
На мен в 25 г. с.  никой във Варна не се нае да ми сложи серклаж,  бях с постоянни,  нечовешки,  силни контракции.  Що страх брах и какво преживях,  повечето може да си представите...  Още ми е нереално,  как стигнах до 35 г. с. +1д. Да,  бях на системи и инжекции постоянно,  мърдах само до банята,  но страхът,  че шийката е мека и скъсена,  почти ме побърка.  За това сега ще се консултирам с д-р Христов,  докато е време,  само да стигна до 12 г. с. и всичко да е наред,  че пак си имам грижи.  Направих ужасна криза,  оказах се с колит. Той предизвика контракции,  уж нямаше отлепяне на сакчето,  даже пулс чухме,  а снощи се появи леко розово зацапване и пак съм си на тръни и високи дози утрогестан. Дано Господ и този път ни помогне!

# 160
Arven, мила, честито и стискам силно палци! Вярвай, че има нещо горе и всичко ще е наред! 💋
А
С моята бременност имах някъде от вътрешната страна на шийката нещо отворено след една съвсем реална контракция с болка в кръста и напъни в 24 седмица. Докторът каза добре, че е в такава седмица, но не ми прави серклаж. Бях всяка седмица за система магнезий, прахчета диаспорал и куп други неща. След няколко седмици всичко уж беше затворено и си изтиках до 39 с още няколко влизания в патология за други неща. Бях се побъркала и още не ми е минало след близо шест месеца...

# 161
  • Варна
Иве,  след почти 6 години,  ниииищичко не съм забравила,  помня всяка секунда.  Щастието обаче от постигнатото е огромно,  горда съм със себе си и синът си.  Още ми застава буца на гърлото,  връщала съм се хиляди пъти към ужасните моменти, но това не ме отказа от мечтата за още едно детенце Simple Smile

# 162
Момичета, реших, че ще искам превантивен серклаж..иначе имам чувството, че ще се побъркам. Мисля да се обадя на д-р Христов и да отида при него в началото на 16г.с. Според вас има ли шанс да ми откаже, ако прецени, че шийката може да издържи?

# 163
Pure Love,според мен освен компетентното мнение на лекаря е важно и спокоиствието. А щом това ще е така вземи всички мерки съобразени със състоянието ти. Аз мисля , че д-р Христов е специалист в областта и ще направи необходимото.
На мен в Надежда дее от лекарките бяха категорични да не правя серклаж заради болки и евентуална инф. , накрая след пролежаване там се свързах с него (Христов)и той каза 19 г с + 5 ще шием! На 2 см шийка.Доверих се, такова беше и моето усещане за спокойствие. Да има своите рискове и не е гаранция ,но лично аз съм по малко стресирсна.
Вярно е че сега лекувам гадна инфекция но смятам , че и с това ще се преборим. Чести прегледи и почивка!

# 164
Момичета, пиша за да вдъхна кураж! Изкарах до 1 ден на 36 седмица с шийка 1,7. Мека, пропускаща от 17та г.с. Без серклаж! Когато отидох при прословутия Христов ми каза, че не ми е розово положението и че няма да ми прави серклаж, защото нямало смисъл и че ще я докарам макс до 28 г.с. Е докарах я много повече и то със силна вяра и сега отглеждам един звяр 😹😹😹 Вярата в Господ е това, което ще ви помогне!!!

Общи условия

Активация на акаунт