Откраднат живот 61: Анатомия на гнева... Д-р Карагьозов. Д-р Христо Карагьозов

• 28 750
  • 751
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Като се разбере, че Христо е невинен, Цонев ще си получи заслуженото, защото се мисли за безгрешен. Как се осъжда човек без да изискаш аутопсия и да се види от кога е тази травма.
Голям удар ще е по егото на Цонев това.

# 61
Shatzi, имаше аутопсия, като Цонев разглеждаше документите, каза, че аутопсията е показала, че смъртта е настъпила вследствие хематом в главата. Може би обаче не са хванали времето на удара, защото от сутринта до вечерта не е минало много време.

# 62
Доколкото разбрах аутопсия е правена. То предполагам е задължително при такъв случай.
Нали патолог е установил травмата.
Цонев не мисля, че има вина, отсъжда на база това, което му е подадено като информация.

Пак казвам - смятам, че реагираме така към него, защото сме наясно с обстоятелствата.

# 63
  • София
А би трябвало. Защото си личи, когато една травма е от дни и когато е нова.

# 64
Аз пак питам обаче - ако имаме пациент, който казва - съобщихме за удар в главата и лекар, който казва - не са съобщили за удар в главата - на базата на какво преценяваме кой е излъгал и как взимаме решение в този случай, което води до съсипването на кариерата на лекаря? Само за да сме сигурни, че ще има наказани?
Има не един случай, в който усложнения настъпват поради премълчана информация от страна на пациента, даже снощи Врабчев цитираше такъв. И затова как трима лекари са отстранени заради това, че майката не е съобщила за болестта на детето.
За мен там е грешката на Цонев. Че трябва да е категорично сигурен, че пациентите наистина са съобщили за този проблем и тогава да отсъди. И това няма нищо общо с информацията, която ние имаме.

# 65
Москита, мисля, че са обявили падането още при постъпването на детето.

След това, вече майката е казала, че има удар в главата.

# 66
Цонев е трябвало да се ръководи от първоначалните показания на майката за травма по главата. А тя, ако не се лъжа, при приемането на детето в болницата е казала, че не си е удрял главата. Май чак след смъртта беше казала, че уж получил удар...

# 67
  • София
Припомнете как се разбра за това падане - от показания или анамнезата на пациента. Все ми се върти в главата, че беше отбелязано в анамнезата.

Едит: Ясно. Значи е било ясно за падането, но не и за ударя.

# 68
  • Разпиляна във въображението
Хубаво де, Цонев може да не е категоричен, но в момента делото е минало няколко инстанции. Там как не се е разбрало. Нали ги разпитват тези доктори, сестри, роднини. Всъщност може ли да се разбере откога е травмата след като говорим за разлика от броени часове между първото падане и второто падане.

# 69
Мириел, благодаря зя темата!

Продължава да не ми харесват сериите. Наивно, любителски измислени и пресъздадени истории. Няма почти никакво развитие на действието. Тъпчат на едно място в творческото си безсилие.

Нереална история Мазов-Лора-Владов. Как пък не колега да ухажва явно съпругата на друг колега. Тези хора работят на едно място и поне малко би трябвало да се уважават.

Историята Христо абсолютно нереална.

Чокова във всяко отношение жалка, в никакъв случай комична.

От дългото участие на някои актьори знам каква физиономия, мимика и жест да очаквам. Пък те и не си дават зор. Или са прекалено патетични и декларативни или апатични и безразлични.

Тази танц с огъня в двора на болницата пред директора, какво следваше да ми покаже?

Лошата и неубдителна игра с малки изключения, отромните неесъвпадения и недомислици, тъпите лошо пресъздадени истории превръщат сериала в сапунка.

Режисьр била Зорница-София. И какво от това? Разликата в сериите направени от нея в предишният сезон и сега е огромна, но вина имат и сценаристите.

# 70
  • София
Винаги ще има някой недоволен  Stuck Out Tongue Winking Eye
На мен епизода многоооо ми хареса.
След предишния натоварващ този беше глътка въздух.

# 71
Танцът с огньовете на Кая е нейният начин да разтоварва напрежението. Банков пие, Кая мята огньове. Освен това ни показаха как Цонев намери успокоение при нея.

Владов не виждам да ухажва Лора. Гледат се там със светнали погледи, но се изясниха още отначало и за момента поне не се опитва да я притеснява. От друга страна Лора е абсолютно отчаяна и според мен колкото и странно да звучи, доброто отношение на Владов е единственото, което я държи на повърхността. Мазов винаги си е бил саркастичен, но досега не се е отнасял така откровено отвратително с Лора. Не е от характера му, той просто ѝ е бесен, че тя се върна на работа и я наказва по всякакви възможни начини за това ѝ решение.

# 72
Не знам дали може въобще да се определи с такава точност кога е получена травмата.

Момчето е паднало през деня, прието е в болница, където е отразено падане (но не и удар), правят му изследвания, всичко е ок.
Преспива и на следващия ден го оперират.
Почива вечерта, ако не се лъжа.
Т.е. между падането и операцията няма и 24ч, много кратък интервал, за да се определи дали травмата е получена преди или след операцията.

Най-вероятно са разпитани всички от персонала, свързани със случая, както и роднините на момчето. Ествествено, никой нищо не знае за удар след постъпването му в болницата. Момченцето мълчи.
Съвсем логично е да се заключи, че ударът е станал по време на баскетболния мач.
Пак казвам, ако не знаехме, че се удари в банята, нямаше ли да мислим точно това?

# 73
Мазов и Лора изобщо не трябваше да се женят . Това е най-несъвместимата двойка . Тя е страшно ранима и с потребност някой да се грижи за нея , а той  злъчен и саркастичен  индивид , опериран от чувства  заради  властната си майка . Лора заяви на Владов ,че  е излязла с него , за да ядоса мазов , но както е тръгнало , като нищо  ще ги съберат . Никой не е длъжен цял живот да търпи такова нещо  като Мазов.Само с детето ще е интересно , защото май  официално Лора там няма как да докаже участие .
Девицата Кая доста се разстрои като  подслуша  клюките за Банков и Чокова .

# 74
Сега наваксах с епизода. Дали Христо нарочно не даде жокер на Банков кой е?
Серията беше много добра. Имаше от всеки по нещо.
Чокова може ли да е толкова елементарна?

Общи условия

Активация на акаунт