Математически турнири 1-4 клас. Тема №52

• 77 708
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
Ирина Шопова също ще организира СМТ.

# 166
Моят син донесе листа с отговорите си и задачите от МБГ. Има 30 точки с още едно момиченце, но то е и с 6 мин. по - бързо Simple Smile

# 167
Хубава работа Grinning то състезанието не е минало за всички деца, вече е изнесено заедно с отговорите Grinning това в рамките на шегата, детето няма вина. Иска ми се и аз да разбера скоро резултати, но търпение Wink

# 168
  • Варна
То и след като мине навсякъде, пак не се изнасят задачи и не се връщат на децата листите с отговорите...

# 169
А би трябвало. От регламента - След обявяване на резултатите всеки участник получава условията на задачите. Задачите не се публикуват на сайта на турнира.

# 170
Моят син донесе листа с отговорите си и задачите от МБГ. Има 30 точки с още едно момиченце, но то е и с 6 мин. по - бързо Simple Smile

Къде се е явявал?

# 171
различно ли е точкуването тази година
максимален брой точки е 40
всяка задача е по 2т ли?

# 172
Да. По две точки.

# 173
Има деца с нечетен брой точки
Може би всяка задача е с различни точки

# 174
Из руските правила ( нашенски не ми попаднаха):
Скрит текст:
УКАЗАНИЯ ДЛЯ УЧАСТНИКОВ
VI МЕЖДУНАРОДНОГО ТУРНИРА “МАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦ”

1.   Пожалуйста,  не открывайте тест, пока квестор не даст разрешения.
2.   Тестовое задание состоит из 20 задач со свободным ответом.
3.   Запишите ответы в лист ответов.
4.   Каждый правильный ответ на задачи оценивается в 2 балла, если ответ неполный – 1 балл, неправильный или не записанный ответ – 0 баллов.
Скрит текст:
5.   Запрещается  пользоваться учебниками, справочниками с формулами,  калькуляторами, телефонами и другими электронными гаджетами.
6.   Время  работы над заданием не более 60 минут. В случае равенства набранных очков более высокое место в итоговой турнирной таблице достается тому, кто решил задачи за более короткое время.
7.   Запрещается выносить тесты и черновики с соревнования.
8.   Во время соревнования не допускается помощь квестора или кого-либо другого. Самостоятельная и честная работа над заданием – главное требование организаторов к участникам Турнира.

ЖЕЛАЕМ УСПЕХА!

# 175
  • Пловдив
Моят син-втори клас, явявал се в ДАНИС Пловдив, като излезе каза, че за вярна задача ще дават 2 т., а за нещо недописано - 1т.

# 176
Чакам с голям интерес резултатите. Синът ми каза, че задачите са били лесни, но сред вече публикуваните протоколи още няма максимален резултат за втори клас. Знам, че е още твърде рано за генерални изводи, но явно е имало поне 2-3 задачи с уловки.

# 177
Да, и моята дъщеря (2 клас) каза, че били лесни и само една задача я е затруднила, но има 32 т., т.е. още 3 сгрешени задачи.

Някой да има задачи за втори клас от стари издания на математически турнир "Д-р Петър Берон"?

# 178
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Чакам с голям интерес резултатите. Синът ми каза, че задачите са били лесни, но сред вече публикуваните протоколи още няма максимален резултат за втори клас. Знам, че е още твърде рано за генерални изводи, но явно е имало поне 2-3 задачи с уловки.

къде има протоколи?
останах с впечатление, че се провежда и днес, а резултати до 10 дена след получаване на последните протоколи. Flushed

# 179
А би трябвало. От регламента - След обявяване на резултатите всеки участник получава условията на задачите. Задачите не се публикуват на сайта на турнира.
Цитат
Класирането се публикува на интернет страницата на турнира www.mathematicalmail.com не по-късно от 10 дни след получаване на последните протоколи с резултати.
След обявяване на резултатите всеки участник получава условията на задачите. Задачите не се публикуват на сайта на турнира.

Би следвало да получим условията на задачите след обявяването на крайното класиране. При положение, че се дават едни и същи задачи, така е напълно логично според мен.

Общи условия

Активация на акаунт