Юлчета 2018 - тема 2

• 40 947
  • 767
  •   1
Отговори
# 660
Аз пък днес планувам да ходим при педиатъра. От около десетина дни ,че и повече забелязвам ,че мястото ,на БЦЖ ваксината е прекалено подуто. Може би така трябва да е ,а може би не, нямам идея с каката не ми се е случвало. Просто е притеснително подуто,че и гной си има вътре.  Ще видим какво ще ни кажат и ще пиша Cry

# 661
Аз пък днес планувам да ходим при педиатъра. От около десетина дни ,че и повече забелязвам ,че мястото ,на БЦЖ ваксината е прекалено подуто. Може би така трябва да е ,а може би не, нямам идея с каката не ми се е случвало. Просто е притеснително подуто,че и гной си има вътре.  Ще видим какво ще ни кажат и ще пиша Cry

Нормално било, направо прекрасно Grin Ходи за собствено успокоение, иначе това е. И аз минах през това притеснение.

# 662
Ние на 09.12 правим 5 месеца.8 кг сме 69 см.Имаме и заместено обедно хранене.Аз съм от мамите дето носят бебо и бутат количка.
За сетен път се убеждавам колко уникални същества са малката на 9.12 също прави 5 месеца, тежи 7 килограма и е 68 см, и аз съм за ЗВБ и тъйкато се роди мъничка едва захапа 4 месец и започнах да подпитвам педиатърката за дохранване/захранване ( само на кърма сме ) тя и дума не дава да се изговори качвала  си отлично и да не съм и помисляла за захранване преди 6+ много е активна върти се като пумпалче о 2-3 седмици мнооого "говори" и то самоинициативно, се включва и в нашите разговори не само като я закачаме ... ваксините пу пу понася добре не мрънка много не вдига температура .
Аз съм от бъзлите и това и излизане/ каляване е висша математика за мен все.ме е страх да не я простудя вмера я изкарах за 40 минути с количката иначе по 15-20 на терасата в ръце/ стига да няма мъгла/ ваште бебчовци пждпирате ли ги да сядат шоша постоянно се набира да седи много е хитра вече вдига глава и се подпира на лакти.А ние сомо я спираме защото ортопеда на прегледа каза подпиране за седеж след 5 месец луда работа о тя напъва ли напъва много е жилава и подвигна скоро трябва да сваляме нивото на леглото защото су хваща за решетката и се набира 😆😆😆 сори за дългия пост но не бях писала отдавна и се поувлякох
Голямо желание има да сяда, но педиатърката каза до 5 месец най- много в шезлонг. И това купихме, защото имаме мама ру, но той не иска да седи в него. В шезлонга още по- малко иска да седи. Иска на ръце изправен или седнал и аз го слагам за малко🙂

# 663
Интересно, на мен педиатърката ми каза да започна да го слагам по- малко седнал. На 5+ 1с. е, 8400кг.

# 664
  • София
Ортопедът, на когото вярвам повече, отколкото на педиатъра в това отншение , показа на 3 + как да го слагам в полуседеж и на 5+ как вече малко по малко да го слагам.Той от доста време изявява желание и като се кърмим често седи в скута ми. Днес овърша 2х 80 гр тиквено пюре и след това си доцока. Много му харесва на детето. Всичко яде засега. За 2 седмици съм въвела Картоф, Морков, Тиква, Круша и Слива, като последните 2, защото нещо се беше затъкнал. Но вече се изхожда сам по 1-2 пъти дори и след картоф например. На 5+ мисля да му въведа и тиквичка и пащърнак и да започна да смесвам различни комбинации. Засега плодовете ще са това - тиква, слива и круша, като последните 2 ще са в мн напечени ситуации.

Вече започна да "говори" направо си приказва на негов си език, ма пустата му майка като нищо не разбира, седи и гледа като гипсирана стоножка. Преди пак гъкаше, но сега за доста по-големи периоди от време, а и доста повече пищи, ама той пищи,когато е на кеф.

# 665
Аз днес дадох за първи път тиква. Беше направо потресен 😆 Много се надявам утре да мине по-добре.

# 666
  • София
Ох, аз ако кача снимка как отваря уста... направо е страшна смешка. Види ли лъжица и отваря гладна човка като врабче. Много е смешен. Явно си е гладно било детето. Цука си сутрин, вечер и през нощта по 1-2 пъти, а през останалото време е на пюре + АМ и 1 дохранване с АМ.

# 667
Ох, аз ако кача снимка как отваря уста... направо е страшна смешка. Види ли лъжица и отваря гладна човка като врабче. Много е смешен. Явно си е гладно било детето. Цука си сутрин, вечер и през нощта по 1-2 пъти, а през останалото време е на пюре + АМ и 1 дохранване с АМ.

И нашия отваря уста като шаранче  Grinning Давам му докато спре сам да я отваря..така разбирам кога вече не иска и не го тъпча после. Колкото толкова,все пак нямаме бърза работа Hug

# 668
Момичета, според вас мога ли да дам смекта?  Утре мисля това да пробвам, дрискането продължава, днес единия път си беше вода. Не е нормално 20 дни вече, много е рядко. Пуснала съм изследвания на акото, естествено на моя глава отново. Добре, че съм работила в мед. заведения, че чувам петлите малко от малко. До сега половината изследвания аз сама съм си ги назначила. Обаче нали е за бебе пък и моето не смея да го лекувам. Сега отново имаме гъбички по дудата и я мажа с Дактакор, предния път помогна и сега пак на своя глава купих и мажа, чакам да се махнат. Ами личната да сме чакали, гастрото да сме чакали, е какво да чакам да се обезводни детето ли. Ох, толкова съм насъбрала на тая скапана здравна система. Айде за мен нямало направление дрън дрън, ама за децата... Ако нямаш пари си умираш, ама и да имаш, ако са некадърни лекарите пак си умираш

# 669
Яница, мисля, че се втелясваш повече от необходимото и не знам защо никой не ти го е казал досега. Дано детенце е здравичко, както си мисля, и болестите да са само в твоята глава.

# 670
  • София
Момичета, според вас мога ли да дам смекта?  Утре мисля това да пробвам, дрискането продължава, днес единия път си беше вода. Не е нормално 20 дни вече, много е рядко. Пуснала съм изследвания на акото, естествено на моя глава отново. Добре, че съм работила в мед. заведения, че чувам петлите малко от малко. До сега половината изследвания аз сама съм си ги назначила. Обаче нали е за бебе пък и моето не смея да го лекувам. Сега отново имаме гъбички по дудата и я мажа с Дактакор, предния път помогна и сега пак на своя глава купих и мажа, чакам да се махнат. Ами личната да сме чакали, гастрото да сме чакали, е какво да чакам да се обезводни детето ли. Ох, толкова съм насъбрала на тая скапана здравна система. Айде за мен нямало направление дрън дрън, ама за децата... Ако нямаш пари си умираш, ама и да имаш, ако са некадърни лекарите пак си умираш
чувала сум, че дават ентерол на бебета( то май си е същото като смекта) но преди педи или гастто да каже - не бих. Пробвала ли си да захраниш?! На 4+ би могла ( отново след консултация ест) да опиташ със започваща храна, ако си убедена, че е с разстройство?!

# 671
Яница, мисля, че се втелясваш повече от необходимото и не знам защо никой не ти го е казал досега. Дано детенце е здравичко, както си мисля, и болестите да са само в твоята глава.
[/quote
Ами не се ВТЕЛЯСВАМ!!! Когато детето ми е под нормата за тегло, яде под нормата за възрастта си и дрищи по 5 пъти на ден, а личната напира да слага ваксини, нормално е да се притеснявам. Както знаете ваксини се слагат на абсолютно здраво дете, после ли да се ВТАЛЯСВАМ? Когато се появи някоя реакция.
Освен това предстой захранване, за целта детето трябва да си е удвоило теглото, а като дрищи няма как да стане... Според вас трябва да чакам до 7 месец, защото тя тогава ще е 7 кг?
Моля мамите, които пишат под моите въпроси да ми дадат съвет, а не упрек вталясвам ли се или не.
Благодаря и спокойна вечер.

# 672
Не очаквах различна реакция. И моето момиче ака по 3-4 и повече пъти на ден и е около 6 кг. Ноооо ла фурия няма нищо общо с нездраво дете. Супердивичка ми е    Simple Smile Дали не е това? Не всичко привидно лошо, е задължително такова.

# 673
  • София
[/quote
Ами не се ВТЕЛЯСВАМ!!! Когато детето ми е под нормата за тегло, яде под нормата за възрастта си и дрищи по 5 пъти на ден, а личната напира да слага ваксини, нормално е да се притеснявам. Както знаете ваксини се слагат на абсолютно здраво дете, после ли да се ВТАЛЯСВАМ? Когато се появи някоя реакция.
Освен това предстой захранване, за целта детето трябва да си е удвоило теглото, а като дрищи няма как да стане... Според вас трябва да чакам до 7 месец, защото тя тогава ще е 7 кг?
Моля мамите, които пишат под моите въпроси да ми дадат съвет, а не упрек вталясвам ли се или не.
Благодаря и спокойна вечер.

Яница, захранването е строго индивидуално. Моят Явор не беше с удвоено тегло като започнахме. Даже и сега не знам дали ще е, но по ред причини свързани най-вече с това, че е кърмен и нададе по-малко от очакваното реших да поизбързам, педиатърката също се съгласи с мен. Ще го водя др седмица колко е наддал, но според мен - пробвай детето дали ще прояви интерес? Явор докато ми беше само на кърма акаше по няколко пъти на ден доста течно...

# 674
Аз като се беше раздрискал нашия се чудех дали да му дам оризова вода.Бяха ми казали че помагала при диария ама не съм я пробвала... Успех и дано всимко да е наред.Наистина ако решиш пробвай как ще реагира на пюренце.Може пък да и хареса Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт