Юлчета 2018 - тема 2

• 40 958
  • 767
  •   1
Отговори
# 645
То си е до дете. На приятелка бебето понесе без проблем двете отделно през месец, но като ги направиха в един ден беше мноооогл кисел. Ние ще ходим за втората пневмококова края януари. Приемът ще се проточи, ама какво пък, аз вече за никъде и нищо не бързам, та когато тогава.

# 646
Колко време след ваксинацията мога да очаквам реакции ?

# 647
Колко време след ваксинацията мога да очаквам реакции ?
До две седмици каза нашият педиатър. На малкия ми син трите приема ми ги поставяха наведнъж. Приключихме с пентаксима и синфлорикса на 4 м. Не е имал реакции, но при всяко детенце е различно.

# 648
В Бразилия ваксините ги слагат наведнъж, лимитът е 3 инжекционни и една перорална. Не е като да нямат “оборот” натрупан от пациенти, тествано е доста и уж няма проблем. Аз се ограничавам до две де, само веднъж имаше криза с петвалентната и беше два компонента + пневмококовата, той си е все кисел.

Сега за бебето само първото приложение на шествалентна и пневмококова разделих през 15 дни, да видя дали няма реакции. Всяко последващо приложение на една и съща ваксина теоритично би трябвало да се понесе по-добре.

Тук само ваксината срещу шарки на годинка можеше да има реакции до 10-12 дни по-късно. За останалите ориентацията в 48-72ч.

# 649
Уж са съвместими, но аз ходя в интервал от седмица. Втория път докторката беше в отпуск и станаха май две седмиците. Бие ѝ се синфлорикс и ротарикс и след седмица пентаксим. Най-тежко понася синфлорикса. Личната ѝ лекарка, която е и педиатър ни препоръча така да ги слагаме. От нея знам, че трите приема трябва да са до шестия месец. Затова тези, които тепърва ще започвате, се консултирайте според мен кога, защо и има ли изобщо смисъл, няма ли алтернатива и т.н.
Да се оплача - вдигна ми 38.4 и дадох панадол. След 5 часа (по листовка минимум през 4 часа може да се повтори), т.е. преди малко дадох пак. Излизахме, разхождахме се, някои спаха и не очаквах да е още вряла. Но е жизнена и игрива, затова не се притеснявам. А то и да се притеснявам кво - никулден, мъжът ми е на мач, лекарката с изключен телефон. Другата седмица трябваше да ми е трети прием на синфлорикс, ама май няма да го бъде. Оффф, да оздравява, че ше откача. Аз може, тя - не!

# 650
 Личната ѝ лекарка, която е и педиатър ни препоръча така да ги слагаме. От нея знам, че трите приема трябва да са до шестия месец. Затова тези, които тепърва ще започвате, се консултирайте според мен кога, защо и има ли изобщо смисъл, няма ли алтернатива и т.н.

Според листовките няма такова нещо. По-скоро после не им съвпада с остатъка от схемата, защото Синфлориксът трябва да ила 4-ти прием на 12 месеца, но не по рано от 6 месеца след последния прием. Сходно за Пентаксим: на 16 месеца, но не по-рано от 1 година след последния прием.

Но това както и да е. Бързо да се оправя малката Hug

# 651
И ние ги минахме,  биеха ги 3м подред по 2 ваксини.Нямало е проблеми,малко е кисел после ама му давам Панадол вечерта,успокоява се и заспива. Прави един дълъг сън и на другия ден е 6 точки  Grinning

# 652
Мерси, Карол. Аз много затъпях по време на бременността и гледам да не се напрягам и помня по малко Joy Може и така да ми го е казала, ама аз да съм запомнила кратката версия, например. Казват, че 5-6 месец акълът се връща. Поне вече сформирам изречение, че и думи ми се губеха Confused

# 653
Момичета, благодаря! Амфибия, дано да минава бързо и леко.

# 654
Не знам и аз за такива ограничения, на сина ми бяхме все назад. Само за ротавирусната помня някаква максимална възраст за първата доза, защото след това се увеличават шансовете за някакви усложнения със стомаха или червата май беше.

# 655
Amphibia, моето АГ каза за акъла: “След 2 години...евентуално” Grinning Та вече и не го чакам.

# 656
Как 2 години?! Аз догодина искам мъжки близнаци Joy Кога ще ме вземат в „Стани богат” ебаси...
Да си похваля мъжа - върна се и не отиде на мача Simple Smile

# 657
  • Варна
Момичета, малко извън темата , но някой има ли опит със статистика и работа с програма SPSS ?

# 658
  • София
Аз сега се прибирам в София. Ще бием Пемтаксим последен прием другата седмица. По принцип ги слагаха заедно първите 2 месеца, но тъй като последния път лекарката ни я нямаше налична- ще я сложим след седмица. Много добре ги понася, като последния сложен пентаксим не го усети и се смя като зелчица.

# 659
Ние на 09.12 правим 5 месеца.8 кг сме 69 см.Имаме и заместено обедно хранене.Аз съм от мамите дето носят бебо и бутат количка.
За сетен път се убеждавам колко уникални същества са малката на 9.12 също прави 5 месеца, тежи 7 килограма и е 68 см, и аз съм за ЗВБ и тъйкато се роди мъничка едва захапа 4 месец и започнах да подпитвам педиатърката за дохранване/захранване ( само на кърма сме ) тя и дума не дава да се изговори качвала  си отлично и да не съм и помисляла за захранване преди 6+ много е активна върти се като пумпалче о 2-3 седмици мнооого "говори" и то самоинициативно, се включва и в нашите разговори не само като я закачаме ... ваксините пу пу понася добре не мрънка много не вдига температура .
Аз съм от бъзлите и това и излизане/ каляване е висша математика за мен все.ме е страх да не я простудя вмера я изкарах за 40 минути с количката иначе по 15-20 на терасата в ръце/ стига да няма мъгла/ ваште бебчовци пждпирате ли ги да сядат шоша постоянно се набира да седи много е хитра вече вдига глава и се подпира на лакти.А ние сомо я спираме защото ортопеда на прегледа каза подпиране за седеж след 5 месец луда работа о тя напъва ли напъва много е жилава и подвигна скоро трябва да сваляме нивото на леглото защото су хваща за решетката и се набира 😆😆😆 сори за дългия пост но не бях писала отдавна и се поувлякох

Общи условия

Активация на акаунт