Юлчета 2018 - тема 2

• 40 961
  • 767
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте,
Аз основно ползвам памперс, от лидълските не съм доволна все ми се струва, че не попиват достатъчно. Но съм много приятно изненадана от ДМ-ските Baby Love, но серията Nature биоразградими са, други Baby love не съм ги тествала, но смятам и тях да опитам.

# 631
Аз съм пробвала Лидълските и наистина са много хубави. Simple Smile Сега сме на Памперс но пак бих взела от тях като свършат запасите Grinning

# 632
Canbebe са турски. Мис, мажи с кокосовото олио според мен. На всяка смяна и обиилно. Малката се оправи с него за 4-5 дни.
Да ви кажа за диетата с безмлечни. Понеже се подозира абкм, без да е доказано, не е нужно всичко млечно да се апира, а всичко млечно от крава Simple Smile Козе/овче мляко, сирене, кашкавал може да се хапват Wink

# 633
Canbebe са турски. Мис, мажи с кокосовото олио според мен. На всяка смяна и обиилно. Малката се оправи с него за 4-5 дни.
Да ви кажа за диетата с безмлечни. Понеже се подозира абкм, без да е доказано, не е нужно всичко млечно да се апира, а всичко млечно от крава Simple Smile Козе/овче мляко, сирене, кашкавал може да се хапват Wink
Явно зависи от мнението на лекаря - на мен ми забраниха козе, овче, даже ми препоръча и яйца да избягвам.

# 634
  • Варна
Благодаря Ви, момичета !
Утре ще разгледам предложенията Ви за кремчета и това от Амазона Simple Smile
От Варна съм и ще видя и тази аптека , която Анби препоръчва Simple Smile
dolly, ще питам утре и педиатърката, благодаря и ще ти пиша , ако не се измисли нещо !
Пропуснала съм кокосовото масло, мажа разбира се и с него ....

Допълвам, че и от памперсите си мислим , че може да е. Вече близо месец й обуваме памперс гащи. До сега бяхме с памперс премиум кеър и бяхме доволни, но вече трудно я обувахве, а с гащите къде къде по -лесно. Тея дни ще слагам само примиумкеър , а през деня максимално по голо дупе. Ще пратя Мм при педиатърката със снимка на зачервяването и да казва друго освен Джинджирата ...

Последна редакция: чт, 06 дек 2018, 00:33 от Miss_V

# 635
Айде да се оправя Жасминчето, а и всички бебета, които ги мъчи нещо (и техните мами).
Честит Никулден, момичета, и довечера поне 1:0 Simple Smile С Лусито май обсъждахме световното Simple Smile

# 636
  • Варна
Мис и аз съм за смяна на марката пеленки. Ние ползваме на дм марката - много съм доволна. Памперс белия ползвах с каката 2-3 месеца и изведнъж получи реакция- силно зачервяване. Та може и отложено , не веднага, да се получи реакция. Ако не се лъжа киснене в разтвори не се препоръчва, защото пак си е влага, а е нужно сушинка, както при екземите. Не се притеснявай ще отмине.
Моля кажете ми при захранване водено от бебето ,зеленчуците сварени или сурови се предлагат??? Ако са сварени са мекички ,не е ли опасно да се задави??

# 637
Моля кажете ми при захранване водено от бебето ,зеленчуците сварени или сурови се предлагат??? Ако са сварени са мекички ,не е ли опасно да се задави??
Зависи от зеленчуците. Някои може и сурови (като краставица, домат и т.н.), но твърдите като моркова задължително трябва да са сварени или опечени, в противен случай може да представляват сериозна опасност за бебето.

Бих препоръчала на всеки, който обмисля ЗВБ да прочете първо по темата, защото си има определени правила за безопасност, които е важно да се спазват. Самият метод е много прост, да, но все пак е важно човек да знае какво прави.

Последна редакция: чт, 06 дек 2018, 11:34 от ada123

# 638
Тъй като чета такава книга в момента, мога да споделя какво пише в нея. А тя синтезира научни опити и реален опит на майки - опасността от задавяне не е по-голяма от хранене с пюрета. И е обяснена разликата между закашляне/гадене и реално опасно засядане на храна.
При малките деца зоната на езика, която ги кара да повръщат е много по-напред, отколкото на възрастните. Това ги предпазва. Опасно е също да му изсипеш една лъжица направо в гърлото - тогава не се знае къде ще попадне. Детето няма контрол.

Последна редакция: чт, 06 дек 2018, 10:36 от little afternoon

# 639
Тъй като чета такава книга в момента, мога да споделя какво пише в нея. А тя синтезира научни опити и реален опит на майки - опасността от задавяне не е по-голяма от хранене с пюрета. И е обяснена разликата между закашляне/гадене и реално опасно засядане на храна.
При малките деца зоната на езика, която ги кара да повръщат е много по-напред, отколкото на възрастните. Това ги предпазва. Опасно е също да му изсипеш една лъжица направо в гърлото - тогава не се знае къде ще попадне. Детето няма контрол.
Можеш ли да напишеш коя е книгата? Simple Smile

# 640
Захранване, водено от бебето - лесно, съвременно, здравословно! Автор: Мария Нориега
Мисля, че блогът ѝ е за близнаците, където също има информация. Но честно казано не съм го чела.

# 641
  • Варна
Да да чета из нета обаче разни статии и на места има противоречия. И аз ше си я купя тази книжка.

# 642
Да не излиза, че правя някаква реклама, но в книгата ми се струва, че принципно има полезна информация, без значение по какъв начин ще се захранва детето.

# 643
Да дам отчет от консултацията. Малчо е качилколо и нещо за месец и половина и е 8.1000 и 67 см., на 5++. Мноооого ми тежи, както съм се оплаквала. В събота почвам със захранването и се надявам тиквата да се хареса. Сложиха му Пентаксим, др. месец пневмококовата и вообще там много изоставаме, но когато тогава.

Дали ще е рисковано да се сложат Пентаксим и Синфлорикс в два поредни дни, че и ние сме много закъсняли, днес сложихме едната и още утре ни викат за втората.

# 644
Ваксините ги слагаме винаги в един ден. До сега не е имало никакви проблеми, на 4м. вече бяхме приключили с двойните. Дано и при вас всичко е наред Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт