Юлчета 2018 - тема 2

• 40 947
  • 767
  •   1
Отговори
# 675
Яница, можеш да дадеш сметка, но половинка. Но тя в като ентерола, т,е, нищо особено.Можеш да пробваш с хубави пробиотици да овладееш разстройството. Възможно да е бактерия.В болница сигурно ще те вкарат, за да не обезводни, защото е много опасно.Питай за хидрасек ЛЛ, прилага за и за кърмачета от 3месец.
Може да смениш млякото Аптамил АдЦ ли беше против алергии.което е.
За лекарите пак питай и настоявай.
За гъбите смени памперсите и почни бани със смрадлика и може да смениш коремчето или чисти цинково като Цонкова маз или крем здраве, но за възрастните.
Отделни при разстройство има Хуманна
каша . Пакк може да питай личната лекарка и да и дадеш тя много помага
Захранванто също се започва при здраво дете, защото ако се направи реакция да се разбере от какво освен ако не е наложително.

# 676
Момичета, според вас мога ли да дам смекта?  Утре мисля това да пробвам, дрискането продължава, днес единия път си беше вода. Не е нормално 20 дни вече, много е рядко. Пуснала съм изследвания на акото, естествено на моя глава отново. Добре, че съм работила в мед. заведения, че чувам петлите малко от малко. До сега половината изследвания аз сама съм си ги назначила. Обаче нали е за бебе пък и моето не смея да го лекувам. Сега отново имаме гъбички по дудата и я мажа с Дактакор, предния път помогна и сега пак на своя глава купих и мажа, чакам да се махнат. Ами личната да сме чакали, гастрото да сме чакали, е какво да чакам да се обезводни детето ли. Ох, толкова съм насъбрала на тая скапана здравна система. Айде за мен нямало направление дрън дрън, ама за децата... Ако нямаш пари си умираш, ама и да имаш, ако са некадърни лекарите пак си умираш
Оризова вода съм давала на баткото, но в по големите месеци 8,9. Като бях още бременна свекърва ми сложи компот от дренки, но така и не го ползвах слава богу. Питай такъв сок можеш ли да му даваш със сигурност действа.
Може и да се повтарям, но разбирам притесненията ти относно теглото. И аз се бях вкарала в някакви филми понеже малката е малко под средното тегло (яде кърма), а баткото и беше доста над средното. Не я насилвай и спри да мислиш за това, като изгладнее ще хапне колкото и трябва. Може просто да си е злояда, мъжът ми е бил така като бебе, слаб, слаб направо скелетче, а сега ако го видиш.... За протокола и моята ако по 4-5 пъти почти на всяко ядене, ретичко е като в първите дни, но си е изцяло на кърма. Може просто да има добър метаболизъм мадамата ти, ама ти си знаеш щом смяташ, че е разтройсто. Знам, че Маркова запича, но ако се яде суров или след термична обработка, но сока от морков Може да има обратен ефект. У за това питай личната да не те подведа нещо.

# 677
Yanica, разбирам, че си притеснена след болницата и всички изследвания и неясноти, през които минавате.

С гастроентеролог консултирали ли сте се за изхожданията, дали наистина е притеснително?Предвид, че има и гъбички, вероятно има някакъв лек дисбаланс в чревната флора, което не е нищо супер притеснително,  но може би с подходящ пробиотик би минало по-бързо, но е добре да го обсъдиш с лекар. Ако нямаш доверие на сегашния, по-скоро потърси консултация с друг лекар, докато намериш някой, на който вярваш, включително когато ти каже, че случващото се е в рамките на нормата. Не бих самолекувала малко бебе.

Не съм сигурна как е при бебета, хранени с АМ, но при кърмени по-редки като консистенция изпражнения са съвсем нормални. Също честота от някоко пъти на ден, до 1 път на няколко дни е нормална и не е причината да не качват, бих я търсила другаде. Моето бебе има минимум по 4-5 на ден от раждането насам, на 4 месеца беше малко над 7кг. Единият от по-големите ми синове пък имаше проблеми с наддаването в 3-4 месец, а не акаше по 5-6+ дни.

Дори да се касае за разтройство, при него най-големият риск е от дехидратация на детето. При все, че това за 20 дни не се е случило, означава, че наистина не е нещо силно тревожно. Паниката рядко е добър съветник, в това се присъединявам към мнението на Amphibia и бих ти препоръчала да опиташ да се успокоиш, колкото и трудно да ти изглежда предвид обстоятелствата. А вече успокоена да потърсиш обективно мнение за ставащото и дали има нужда да се взимат някакви мерки. Т.е. спокойствието не изключва взимането на мерки.

Относно захранването - не е задължително детето да е удвоилоило теглото си, понякога дори при недобро наддаване се препоръчва да се изтегли по-рано, но е добре да се започне при напълно здраво бебе, защото новите храни допълнително може да раздразнят стомахчето.

Ваксината също можеш да я отложиш, щом се притесняваш, докато нещата се успокоят, включително с еднолично решение в краен случай, ако не можете да постигнете консенсус с личната лекарка, въпреки че е по-добрият вариант, ако може да обсъдите спокойно нещата.

# 678
Яница, а микробиологията какво показа или още не е готова? Мисля, че от там трябва да се види какво е положението и да се реагира адекватно. Баткото ми се е влачил около месец с разстроен стомах, беше на 6 мес. И се оказа кандида, която мина с ентерол. Но изхожданията ме бяха просто редки, а с много слуз и изобщо си личеше,, че нещо не е наред. Извиняваме повтарям, не помня.
И аз не съм чувала, че детето трябва да си е удвоило теглото, за да се започне захранването.

# 679
Вчера педиатърката ми даде някакъв лист за захранване, от варненски гастроентеролог. Пише първо с каша да се захрани, безглутенова. Оризовата била много подходяща, помисли, хем запича, хем е калорична. Сигурно има и такива АМ или други лечебни храни. Аз също бих се притеснявала много, все пак и в болница бяхте и изследвания какви ли не. Да не би да има алергия към белтъка на кравето мляко или лактозна непоносимост, четох, че има такава реакция на организма. Съжалявам, че не мога да ти помогна с друг съвет, на мен ми е първо дете и много внимавам и се притеснявам за всичко. Все пак по- добре сега да обърнеш внимание на всичко, отколкото да му прецакаш стомахчето за цял живот. 🤗

# 680
Аз пък днес планувам да ходим при педиатъра. От около десетина дни ,че и повече забелязвам ,че мястото ,на БЦЖ ваксината е прекалено подуто. Може би така трябва да е ,а може би не, нямам идея с каката не ми се е случвало. Просто е притеснително подуто,че и гной си има вътре.  Ще видим какво ще ни кажат и ще пиша Cry

Нормално било, направо прекрасно Grin Ходи за собствено успокоение, иначе това е. И аз минах през това притеснение.

Нормално е -знаех си и аз ! Но много голямо стана нашето, малко по-голямо от 2-левова стотинка .
Набра и се спука ! Цялото му боди от едната страна беше в кръв и гной. Confused
 Затова и е бил неспокоен ,боляло го е човечето -горкото.

# 681
Уффф, съжалявам, dalilaangel, дано вече е по-добре.
Yanica*, извинявай ако съм била груба. Но аз наистина мисля, че бебето си ти е добре. Сама си казвала колко е жизнена и игрива. И тя вярвам, че е така. Дано и при вас всичко мине.
Приятеб уикенд, момичета! Ла фурия току що заспа. Отказах ѝ биберона преди месец и половина. Оттогава сме скачени съдове. Най-много ме боли като си напъха пръстчетата и жално записука. Мъчат я зъбките и мен това ме стяга за гърлото, че съм безпомощна, въпреки, че правя масаж на венците. Иначе, както казах, е около 6 кила (изключително кърмена), ама какви балони има за бузи Heart Eyes Свеки се изказа даже на висок глас как нейното момче нямало такива. „Ами мои са си, то пък и нещо мое да има.” Отговорих гордо аз Simple Smile
Иначе влязох да раждам 80 кг. Сега съм 65 ( един месец след това бях толкова) и не мърдам. Забременях 64 кг, вече бях му отпуснала края, защото отказвах цигарите. Не съм по спорта, но искам да съм под 60 кг. Вие започнахте ли да спортувате, какво и кога?

# 682
Вчера педиатърката ми даде някакъв лист за захранване, от варненски гастроентеролог. Пише първо с каша да се захрани, безглутенова. Оризовата била много подходяща, помисли, хем запича, хем е калорична. Сигурно има и такива АМ или други лечебни храни. Аз също бих се притеснявала много, все пак и в болница бяхте и изследвания какви ли не. Да не би да има алергия към белтъка на кравето мляко или лактозна непоносимост, четох, че има такава реакция на организма. Съжалявам, че не мога да ти помогна с друг съвет, на мен ми е първо дете и много внимавам и се притеснявам за всичко. Все пак по- добре сега да обърнеш внимание на всичко, отколкото да му прецакаш стомахчето за цял живот. 🤗
http://roditel.bg/zahranvane-bebe-tvardi-hrani-primerna-shema/

# 683
Момичета,добавяте ли пречистено краве масло (ГХИ) към домашно приготвените пюрета?Мога ли да го добавям в минимални количества в самото началото или трябва да изчакам?

За спорта-все още  не съм започнала,замислям се за спорт заедно с бебка,но зимния сезон ми се струва,че е най-подходящото време за това.....Никога не съм била от най-активните (като изкючим една година тренировки по Канго Джъмп преди да забременея),но вече се чувстрам адски схваната,а килограмите си стоят!Имам поне още 10 да сваля .

# 684
Уффф, съжалявам, dalilaangel, дано вече е по-добре.
Yanica*, извинявай ако съм била груба. Но аз наистина мисля, че бебето си ти е добре. Сама си казвала колко е жизнена и игрива. И тя вярвам, че е така. Дано и при вас всичко мине.
Приятеб уикенд, момичета! Ла фурия току що заспа. Отказах ѝ биберона преди месец и половина. Оттогава сме скачени съдове. Най-много ме боли като си напъха пръстчетата и жално записука. Мъчат я зъбките и мен това ме стяга за гърлото, че съм безпомощна, въпреки, че правя масаж на венците. Иначе, както казах, е около 6 кила (изключително кърмена), ама какви балони има за бузи Heart Eyes Свеки се изказа даже на висок глас как нейното момче нямало такива. „Ами мои са си, то пък и нещо мое да има.” Отговорих гордо аз Simple Smile
Иначе влязох да раждам 80 кг. Сега съм 65 ( един месец след това бях толкова) и не мърдам. Забременях 64 кг, вече бях му отпуснала края, защото отказвах цигарите. Не съм по спорта, но искам да съм под 60 кг. Вие започнахте ли да спортувате, какво и кога?
Онзи ден опитах малко да се раздвижа и хич не ми се получава. Откакто родих ме болят колената и гърба ( за гърба мисля, че е от спиналната). Иначе и аз съм 64 кг. и искам да съм под 60, но и доста добре си хапвам🙂

# 685
Малеее, какво говориш! Наваксвам 30 години шоколад, в които съм предпочитала месото пред сладкото. И да ти кажа добре напредвам. Предполагам съм изяла вече повече, отколкото гимнастичка яде за цял живот Joy
Затва компромисът ще е със спорта Simple Smile

# 686
доколкото знам не се добавя краве масло към домашно приготвените пюрета, докато детето не е захранено  с млечни храни.след това може но много малко количество-като грахово зърно

# 687
В кнугата на Маги Пашова е гхи 6-8 седмици след начало на захранването.

# 688
Имам си +3 кг , но още ми е рано да мисля за килограми и свалянето им. Ще започна след като спра да кърмя.
И захранването не го мисля още, ще започна след Нова година. Аз по принцип започвам със зеленчук- картоф, морков, сладък картоф, пащърнак и след това каквото намеря по-чисто. Въвеждам първо зеленчуците, по безвкусни са, плодовете обикновено се харесват от всички. Въвеждам и замествам храненията доста бавно. Жълтък не давам. Общо взето въвеждам храните, които семейството яде. Аз приготвям пюретата, опитвам се да правя нещата без особен стрес и напрягане. Всичко ядем едно и също, само под малко по различна форма.
Имам бебешки уред за готвене на пара и според мен е супер полезен, спестява много време и усилия. Пюрето е готово за не повече от 20 минути и винаги прясно.
Не съм сигурна дали казах нещо съществено, но идеята ми беше, че ако съм купила прясна риба, бебето ще яде риба. Не готвим често заек, най вероятно ще пробва заек някога в бъдеще. Човек пробва нови храни цял живот.

# 689
Извинете ме за вероятнп глупавия въпрос, но какво е ГХИ?

Общи условия

Активация на акаунт