Да си нямал никога никого

• 21 284
  • 538
  •   1
Отговори
# 30
Аз едно не мога да разбера - защо спрягаш "бар/дискотека" в почти всеки пост? Това определено не е единственото място, където могат да се срещат хора. Аз съм срещала хора, с които съм се запознала в интернет, такива в училище, университет, работа и прочие. Но самата аз съм такава, че никога не бих поела инициатива (интроверт съм). Съответно е много възможно някоя да те е харесвала, а ти дори да не си разбрал. Заради това съветът: пробвай, пък ако стане - е супер валиден и правилен. В крайна сметка, ако не пробваш, ако не си поискаш - няма и да получиш. Едва ли някоя ще ти се нахвърли сама.
Ми не знам. Може би защото там под въздействието на алкохола падат задръжките. А когато срещнеш човек на улицата, улисан в своите проблеми, най-малко иска някакъв досадник да му се пречка и да го занимава. Останал съм с впечатлението, че жените получават много нежелано внимание. Не че не съм се запознавал с хора, особено около работата си. Може и да не съм разбрал, че някоя ме е харесвала някога. Проблемът ми е, че не знам как да подходя. Пробвай, ама от хора на моите години се очаква да знаят как, а не да правят детински изпълнения и неловки опити.
бях различна (зубър, читанка и даскалско чедо с вечерен час). Сега в едната стая спи мъжът ми, в другата 9 годишното ми дете. Та може. Но не се отказвай и не мисли пораженчески. Пробвай първо, да започнеш, да се харесваш такъв какъвто си. Това се усеща от отсрещните и ще станат по-лесно нещата.
То сефте. И аз бях такъв. Като поотраснахме и почнаха наборите ми да се гаврят с учителите, аз винаги бях тоя който не беше съгласен с това. Никога не съм бил някакъв отворен или да погазвам всички правила да се направя на интересен. Следвах чувството си за правилно и грешно. Вечерен час - след определени години никой не ми е държал сметката, оправях се сам. Въпросът е как да се харесам какъвто съм, като никой друг не ме харесва такъв и очевидно залагам на грешна карта. Някъде бях чел някакви книжки и там се казваше, че ако да си такъв какъвто си не е това, което другите очакват, по-добре не бъди, освен ако не искаш провал.

Последна редакция: чт, 11 окт 2018, 23:07 от Igorek

# 31
  • София
Не е задължително опитите да са неловки. А за падането на задръжките - на мен алкохолът никога не ми е действал така (колкото и това да е странно). Всъщност така и не успях да разбера защо хората пият алкохол. На дърти години (30) почнах да пия вечер, заради непоносимо главоболие - и то защото нищо от обезболяващите вече не ми действа. Но това няма много общо.

Аз също винаги съм била странна (преди главоболието, не можеше да ме отделиш от книгите, майка ми ме е заплашвала навремето, че ще изнесе всички книги от нас, ако не обядвам - навивах си часовник, иначе нямаше шанс). Никога не ме е вълнувало нито да се напия, нито цигари, нито наркотици. Купоните за мен бяха разочарование - очаквах танци и музика (да, бях наивно дете), а вместо това другите разбираха пиене и простотии. Реално, намирах повечето купони за скучни. Доста хора са ме смятали за луда през годините. Но мога да ти кажа, че съм харесвала и съм била отхвърляна от хора, които останалите смятат за аутсайдери.
Та, да - съветът ми е да пробваш. Не се опитвай да се прикриваш, нито да се правиш на какъвто не си. Просто следващия път като харесаш момиче - попитай я дали иска да се видите на кафе или нещо подобно.

# 32
Малък бил шанса онлайн, то щото като само се оплакваш, шанса е огромен .
Ма, опитите ти щяли да са непохватни, ми дремем ти, нали това си ти. Може някоя точно това да хареса, че не си обигран и си и истински, че си леко срамежлив и неуверен. каквото си правил до сега явно ен действа, излез от зоната си на комфорт и опитай нешо различно. Бъди скептичен, подходи без очаквания, но направи нещо.

# 33
Може някоя точно това да хареса, че не си обигран и си и истински, че си леко срамежлив и неуверен. каквото си правил до сега явно ен действа, излез от зоната си на комфорт и опитай нешо различно.
Прочетох няколко теми тук, например като тази http://www.bg-mamma.com/?topic=953529.195
Да, аз съм си аз и се гледам докъде се докарах. Според изказванията в онази тема, който на моите години не е обигран, започват да го гледат все едно нещо не му е у ред, защото задължително имало причина да бъде това така. И повечето нямали никакво желание да го играят някакъв учител.

# 34
  • София
Повечето не са всички. И повечето не ти трябват. Трябва ти една. А места за запознанство, колкото искаш: курсове, разни семинари, конференции, събирания по интереси и прочие (например, можеш да провериш в meetup какви групи има - може да има нещо, което да ти е интересно). Дори на улицата, в автобуса - на повечето хора би им станало приятно, ако им направиш комплимент, например. Ако харесваш нещо в някоя жена, кажи ѝ го.

# 35
Сега ти искаш промяна или само да се самоубедиш колко е безнадеждно положението?
Това което цитираш не са жените които ще ти вържат на теб.Щом си толкова различен , ще си паснеш с друга подобна . Нормално това да не е масовият случай .

# 36
  • Terra incognita
Как определяш външния си вид? Това е първото,  което вижда една жена. Привличането винаги настъпва първо на физическо ниво, колкото и гадно да звучи. (Почти) Никой няма да пристъпи към интимност, ако не е привлечен физически.

# 37
Повечето не са всички. И повечето не ти трябват. Трябва ти една
Когато започнеш с комплиментите към жена веднага, не си ли мисли тя че си вече лесен и следователно неинтересен? Толкова години аз съм си аз, дори напук на много неща. Вече се питам дали нямаше да е по-добре да се правя на друг.
Как определяш външния си вид? Това е първото,  което вижда една жена. Привличането винаги настъпва първо на физическо ниво, колкото и гадно да звучи. (Почти) Никой няма да пристъпи към интимност, ако не е привлечен физически.
Не съм дебел, не съм и слаб. Не съм нисък, но не съм и висок. Не съм мускулест, но не съм и хърбав. Винаги съм наблягал на това да се усъвършенствам повече духовно и интелектуално, отколкото да трупам мускули във фитнеса и да се тъпча със стероиди. Не съм сакат, не съм изкривен. Нормален човек, който върви по улицата. Знам как се използва отвертка и не съм от тези, които не знаят как да сменят крушка.
Това което цитираш не са жените които ще ти вържат на теб.
"Вържат" звучи все едно съм ги излъгал нещо.

Последна редакция: чт, 11 окт 2018, 23:44 от Igorek

# 38
  • France
Бих сравнила заигравката с другия пол като каране на колело. В началото е трудно. Мислиш си, че никога няма да успееш да запазиш равновесие на това нестабилно чудо. Падаш, ставаш, жулиш колене. И малко по малко става по-лесно. Почваш да се задържаш за все по-дълго и хоп изведнъж осъзнаваш, че вече може да караш колело. И че всъщност е много лесно. И най-хубавото е че никога не се забравя.
Но трябва да си го поставиш за цел.

# 39
  • Sofia
Сякаш имам déjà vu с тая тема. Thinking

Авторът, колкото и да повтаря до откат мантрата "Аз съм различен.", всъщност, си е доста посредствено изпълнение.

Надушвам и някакви индикации за пасивно-агресивен тип.

# 40
  • Terra incognita
Igorek, човекът е съвкупност от дух и материя. Смятам, че уважавайки себе си, трябва да се поддържаме на всички нива. Изобщо не става дума за мускули. Много грешно е мъжкото схващане, че жените умираме и припадаме по мускули. Ми, не. За мен, лично, мъжът трябва да има прилежен външен вид, добра хигиена, приятно ухаещ, с чисти и добре подбрани дрехи и обувки. Това е. Следващото е да бъде самоуверен. Удовлетворен от това, което прави.  Развиващ се.
От постовете ти лъха едно самосъжаление, което е най- голямата ти спънка.

# 41
Сякаш имам déjà vu с тая тема. ThinkingАвторът, колкото и да повтаря до откат мантрата "Аз съм различен.", всъщност, си е доста посредствено изпълнение. Надушвам и някакви индикации за пасивно-агресивен тип.
Хаха. Знаех си, че рано или късно ще си дойдем на думата и ще се стигне до мнение подобно на това.
Ми не, за мен не е мантра. На мен не ми пречи само по себе си. Просто така са ми казвали. Задължително в някого като мен ще бъде надушен пасивно-агресивен, агресивно-пасивен или какъвто и да е друг тип.
Е, явно изглежда съм обобщителен образ на неудачниците.

# 42
Авторе, и в другите области на живота си ли подхождаш по този начин?
Иначе VickyTaylor ти дава много добри съвети, помисли малко над тях, а не веднага да отхвърляш и да намираш негативите. Няма как да не се съглася с част от коментиращите, че оставяш впечатление за леко самосъжаляващ се и дори песимистичен човек...ако наистина е така това би ти навредило не само в личен план.

# 43
За мен, лично, мъжът трябва да има прилежен външен вид.
Мислех че е норма хората да се къпят. За другото - трудно е човек да е щастлив, ако не обича и не се чувства обичан. Започва да те прояжда отвътре съмнение

# 44
  • Terra incognita
За някои е норма да се къпят в неделя,  или по празници.
Мисля, че си в депресия. Потърси специализирана помощ, не го приемай като обида, а като добронамерен съвет.

Общи условия

Активация на акаунт