Да си нямал никога никого

• 21 471
  • 538
  •   1
Отговори
# 300
без притеснение, че някой ще ги помисли за нелепи или несериозни.
Няма такава опасност. Аз винаги мога да съм по-нелеп Sweat Smile Но то да се забавляваш и дори по тоя начин изисква и човекът до теб да разбира малко от ирония, сарказъм, черен хумор ако щеш. А не са се сърди за всяко нещо.

# 301
Прав си. Правих няколко теста. Тоя не му пазя картинката. Имам от предния, общо взето - все тая.
Логиката ти куца. Жена съм.

# 302
Проблемът е, че си най-забавен на себе си, да не напиша само на себе си. Но другите не разбират, затова...

Надявам се ти да можеш (ама наистина Simple Smile) да разбираш, остави другите. И нямам предвид "ирония, сарказъм, черен хумор ако щеш".

За да е малко положително, а и по заглавието - имаш себе си Simple Smile Не е малко.

# 303
Откъде такива садистични желания да се нападат хора, които не бих казала, че са по-слаби, но в положение, в което са буквално голи и  vulnerable пред хиляди непознати?

Ясно, че има нещо, което куца в картинката, но пък я има и възможността човека наистина да има добри намерения и просто да му липсва смелост. При всички положения проблемът идва от детството и на всеки му трябва различен период от време за справяне с подобни травми/преживявания.

# 304
  • София
Стига самите жени също да имат чувство за хумор и желание да се отпуснат и чувстват добре, без притеснение, че някой ще ги помисли за нелепи или несериозни.
Или тип: Аз я питам свободен ли е столът, тя ми отговаря, че си има приятел... (имаше разказана такава случка в  Дочуто в София)

# 305
Много си директна за жена. Е, видя резултата. Поисканото го имаш.
Проблемът е, че си най-забавен на себе си, да не напиша само на себе си.
Найс.

# 306
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Пред мен е книгата разтворена
и денем, и нощя;
все сам, аз не познавам хората,
не зная и света.

Прилитат и отлитат птиците,
изгрява ден, залязва ден:
аз дните си като странùците
прелиствам уморен.

Години да четеш за чуждия
живот на някой чужд,
а твоят, никому ненужен,
да мине глух и пуст.

До мене ти не стигна никога,
о, зов на любовта,
и аз изгубих зарад книгите
живота и света.

1926 г., Атанас Далчев

# 307
и денем, и нощя;
не зная и света.
Улучи точно в десетката. Точно това произведение имах на матурата.

# 308
  • в дяволитите очички на моето тормозче
и денем, и нощя;
не зная и света.
Улучи точно в десетката. Точно това произведение имах на матурата.
Нали?
Знаех си, че има нещо свръхестествено в мен:smile:

# 309
  • Terra incognita
Далчев е много харесван от мен поет. Беше ми и на кандидат- студентския изпит.
"Дяволско" е любимото ми.

# 310
Много си директна за жена. Е, видя резултата. Поисканото го имаш.
Резултатът ти е невалиден. Отговарял си как си мислиш, че ще реагираш, а не как действително реагираш.

п.п. Интересно, как пък досега никой в този форум не ми сбърка пола, а ти успя на базата на твои си схващания.

# 311
Отговарял си как си мислиш, че ще реагираш, а не как действително реагираш.
Между двете няма разминавания.

# 312
  • Sofia
п.п. Интересно, как пък досега никой в този форум не ми сбърка пола, а ти успя на базата на твои си схващания.

На мен друго ми е интересно – правило ми е впечатление, че мъжете-новобранци във форума често смятат, че даден потребител, с когото си комуникират, е от мъжки пол (предполагам, на база по-нестандартен или мъжко звучащ ник). Което, за мен лично, е доста странно, предвид че форумът е преимуществено дамски. Жените вероятно конституират около 99.9% от потребителите на форума. Още по-парадоксално е, когато някой стартира темата си с "Търся мъжко мнение относно...". Mr. Green
Аз, когато се регистрирах преди няколко години, даже си мислех, че не е възможно да съществува нормален мъж, който доброволно да се набута точно в "Bg-mamma". Simple Smile

# 313
Далчев е много харесван от мен поет. Беше ми и на кандидат- студентския изпит.
"Дяволско" е любимото ми.
Не споделям твоята любов към Далчев. Яворов ми е много по на сърце. Или Смирненски. Или Гео Милев.
"Зимни вечери" е уникален цикъл. Яворов го помня с "Ще бъдеш в бяло" А Гео Милев със "Септември."
В конкретното на Далчев(Книгите) описва един човек, изгубен в мислите си, търсещ истината, но все по-откъсващ се от света. Като че ли малкият свят на малкия човек е прекалено тесен за него, а от друга страна пропуска малките житейски радости. Този човек като че ли има нещо общо с Дон Кихот, който се губи в идеализма и е сам един човек с идеали и ценности извън своето време. В едно време, където ценности и идеали започват да значат все по-малко, а просветеността се превръща в екстравагантност. Колкото по-просветен е един човек, толкова повече се обрича на това все по-малко хора да го разбират. Като че ли едновременно с придобиване на познание човек започва да губи нещо друго - умението да го споделя.
На мен друго ми е интересно – правило ми е впечатление, че мъжете-новобранци във форума често смятат, че даден потребител, с когото си комуникират, е от мъжки пол (предполагам, на база по-нестандартен или мъжко звучащ ник).
Не, прецених, макар и неправилно на базата на директността и дързостта. Видя ми се малко агресивно за жена. Не ми изглеждаше типично жена да говори по такъв начин, но пък разни хора има на тоя свят.

Последна редакция: пн, 15 окт 2018, 23:54 от Igorek

# 314
  • Sofia
Не, прецених, макар и неправилно на базата на директността и дързостта. Видя ми се малко агресивно за жена. Не ми изглеждаше типично жена да говори по такъв начин, но пък разни хора има на тоя свят.

Ако не се опитваш да типизираш жените и да им лепиш етикети, вероятно ще имаш по-голям успех с тях.

Btw, не засякох нищо скандализиращо или брутално в постовете на Аниш.

Общи условия

Активация на акаунт