Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 8

• 55 087
  • 732
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Не знам кой е по добре, но обикновено от май започват жегите и с еластичен слинг направо ще се сварите в собствен сос. Защо не помислите за тъкан слинг?

Разглеждах и двете опции, особено предвид идването на по-топлите дни, явно ще трябва да потърся още отзиви за хубави тъкани слингове наистина🖒

# 466
  • Перник
Здравейте! Опитвам се да следя темата, но ми е трудно да смогна, камо ли да се върна да изчета всичко, затова се извинявам, но ако на някого му се занимава, нека ми отговори, ще ми бъде от голяма полза! Та имаме бебок на 2 месеца и много искам да се носим, главно, за да ходим лятото по излети сред природата, пък и при всеки удобен случай. С таткото и двамата възнамеряваме да носим, затова решихме, че най-удачно е да е с ергономична раница. Доколкото видях, с раница се носи от 4ти месец, което в нашия случай е през юни. Какво бихте препоръчали като вариант, подходящ зс регулиране и за мен и за таткото, както и съобразен с летния сезон. И, разбира се, ако има раници, които са всесезонни, да можем и после - зимата да се носим с нея, ще е най-добре. Склонни сме по-скоро да си купим нещо от по-висок клас втора ръка, стига да е запазено. Моля за препоръки, благодаря предварително!

# 467
И двамата с мъжа ми носим дъщерята ни от новородена. Всяка раница може да се регулира спрямо носещия. Преди раницата я носехме в май тай слинг. Прочетете последните 5 страници от темата, обсъждат се точно летните месеци.

# 468
  • София
Не знам кой е по добре, но обикновено от май започват жегите и с еластичен слинг направо ще се сварите в собствен сос. Защо не помислите за тъкан слинг?

Разглеждах и двете опции, особено предвид идването на по-топлите дни, явно ще трябва да потърся още отзиви за хубави тъкани слингове наистина🖒

Това с тъкания слинг не е лош съвет, но според мен е в пъти по-лесно да вържеш малкото новородено в еластичен когато си начинаещ. А и аз примерно носех главно вкъщи в началото, та жегата няма чак толкова значение. При нас заради колики и студ нямаше как да излизаме. Повечето бибиотеки дават безплатно за месец еластичен слинг на новородените и може да си вземете за проба.

# 469
  • София
И двамата с мъжа ми носим дъщерята ни от новородена. Всяка раница може да се регулира спрямо носещия. Преди раницата я носехме в май тай слинг. Прочетете последните 5 страници от темата, обсъждат се точно летните месеци.

Кактусче, не само последните 5 поста...няколко теми назад съм "изгълтала", както и статии на консултантките от библиотеките на тема бебеносене през лятото😄, в желанието си да се запозная с това що е бебеносене😊Първият ми вариант беше мей тай слинга, но срещнах следните мнения и то от няколко потребителки:  

"Доколкото знам български мей тай, които стават за новодорено, няма. Могат да се "хакнат", но не е оптимално и определено не препоръчвам.

Повечето мей тай са подходящи едва след четвъртия месец (и пак зависи как расте детето, при някои може и по-късно да е подходящо)." (Нощни очи)

...и минах на вариантите еластичен или тъкан като за начало. Наистина и двата вида са безплатни за проба за бебета от 0-3 месеца в повечето библиотеки, така че ще си направя една консултация.

# 470
Моят пост беше по-скоро към Мартинситка.

Но относно еластичният - носили сме месец и малко в него, потвърждавам за жегата и увисва бързо от тежестта. Аз с тъканият не се справих, пробвах се, не ми се получи към онзи момент и взехме май тай, заради лесното слагане. Моят става за новородено и си я носихме, докато порастна достатъчно за раница. Между другото е български и втора ръка, хич не съм съгласна с цитираното мнение 😅И до днес го ползвам при нужда, най-удобната ми носилка. Така, че виж в библиотеките, пробвай вариантите и си прецени, спрямо това, което ти пасне ☺

# 471

Кактусче, не само последните 5 поста...няколко теми назад съм "изгълтала", както и статии на консултантките от библиотеките на тема бебеносене през лятото😄, в желанието си да се запозная с това що е бебеносене😊Първият ми вариант беше мей тай слинга, но срещнах следните мнения и то от няколко потребителки:  

"Доколкото знам български мей тай, които стават за новодорено, няма. Могат да се "хакнат", но не е оптимално и определено не препоръчвам.

Повечето мей тай са подходящи едва след четвъртия месец (и пак зависи как расте детето, при някои може и по-късно да е подходящо)." (Нощни очи)

...и минах на вариантите еластичен или тъкан като за начало. Наистина и двата вида са безплатни за проба за бебета от 0-3 месеца в повечето библиотеки, така че ще си направя една консултация.
Това да доста некомпетентни мнения, малко лаишки. Мей тай, регулируем, както и Кая тай (български) са напълно безопасни и приспособени за бебе 45+ дни. Лесни са за връзване, слингови са и има с миксирани нишки (бамбук, лен, коноп), подходящи за лятото.
Аз съм на същото мнение за еластичният слинг, по-добре тъкан, няма нищо по-сложно във връзването му.

# 472
Здравейте и от мен, имам момченце на 3 мес.,което е почти 7кг., обичащо да разглежда света наоколо и реших да взема ергономична раница  за носене, представиха ми тази за добър избор нищо че пише Кенгуро, прилагам.снимка и моля за мнение..добър избор ли е, при положение че не мога да си позволя да дам 200лв.? Simple Smile

# 473
Не знам кой ви е съветвал за кенгуру, за 20 лева отгоре ще вземете хубава ерго раница втора ръка. Но бебе на 3 месеца не може да сложите в раница, ако не е необходимите см, може да си вземете тъкан или май тай слинг, втора ръка са по-евтини от 80 лева.

# 474
Посъветвайте ме каква раница да си взема като марка на прилична цена, втора ръка..бебчо.е около 59см.

# 475
Ето една от групите във ФБ за продажба на носилки: https://www.facebook.com/groups/babywearers/?ref=bookmarks  (Слингове и ергономични раници - група за бебеносене). Ако искате раница, то тя трябва да е регулируема, но май и за регулируема е малко човечето. Тук има много по-знаещи от мен и ще се включат.

# 476
Jenni, според мен бебето е малко за раница, а тази, която си показала, изобщо ме ми се вижда добър избор. Изглежда малка и неудобно, ако успеете да сложите бебето в ергопозиция ще се носи така около месец и ще умалее, но така ми изглежда по снимки, не знам какви са й разМерите. Следтете групите за мей тай или регулируема раница със сертификати за ергономично носене.

# 477
Посъветвайте ме каква раница да си взема като марка на прилична цена, втора ръка..бебчо.е около 59см.

Би могло в регулируема раница, моето беше някъде толкова високо като го сложих за пръв път. Исара, Тула ФТГ, Лени ъп.
Другата група във фб е Бебе в слинг.
От Кокала бейби може да се купи бюджетно Лени за около 150лв, а и на изплащане също може.

# 478
Аз чакам тази раница да пристигне днес https://koalababy.bg/ergonomichni-ranici/ergonomicni-ranici-lenn … ngbone-impression реших да я взема на сляпо, дано не съм сбъркала.
Дали може да я пробваме за кратко с бебето? Тя е на два месеца и половина, но е висока 60-61 см.

# 479
Според мен може, висока е. Стига и да си държи стабилно сама изправена главата.

Общи условия

Активация на акаунт