Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 8

• 55 098
  • 732
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Аз сега нося с Ергобейби адапт и също мисля, че няма да е подходяща за лятото. Вчера мерих една Тула ФТГ на Слингофеста и много ми хареса като удобство, бих търсила такава за лятото ако има с мрежест панел.

# 451
Госпожа Лаленце, моята Тула ФТГ с мрежа я взех от Бебемания, беше на много добра цена, иначе вече са заредили различни десени в Рошаво, предполагам и на други места, не знам кой им е вносител/дистрибутор. Не е по-удобна от ЕБ Адапт за мен, но е мноооого по-лека, а аз това търсех за лятото.

# 452
Разгледах и си харесах няколко модела от слингови плат, но сега се чудя с каква плътност 210,220  250  или 260 ?

Последна редакция: нд, 24 мар 2019, 13:56 от _limonche_

# 453
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
За мен лично, няма значение, защото колкото по-тънък е плата, толкова повече слоя от него ще трябват за платката, за да е издръжлива.

# 454

Моята не е много по-скъпа от показаните горе. Само че е едноцветна, което не ми пречи изобщо Simple Smile

# 455
Разгледах и си харесах няколко модела от слингови плат, но сега се чудя с каква плътност 210,220  250  или 260 ?
По принцип за раница няма толкова значение както за слинг. Ако става въпрос за много тежко бебе или тодлър бих заложила на по-плътното все пак. Иначе срещнах различни мнения когато проучвах този въпрос, според някои няма значение, според други по-плътните са по-поддържащи.

# 456
Здравейте, момичета,

Тепърва се запознавам със слингове и раници. Предстои ми раждане в средата на юни.
Подариха ми използвана ергораница (прилагам снимка) и един слинг с халки.
От дискусията тук наскоро разбрах, че слингът с халки не е много препоръчителен за хора без опит, а и като добавим факта, че принципно отсега ме е страх дали правилно ще сложа детето, дали няма да се спъна и да падна.., вероятно ще пропусна халките.
Въпросът ми по-скоро е за какви килограми/ръст/възраст е тази раница?
И с нея мога ли да отида след време в някое от споменаваните тук места в София и да ми направят инструктаж?

# 457
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
това е Boba, може да се ползва след 6тия месец.
Аз бих отишла със слинга на инструктаж.
Следете страниците на библиотеките. Слинготека и Рошаво зимата правиха уъркшоп за връзване на ринг. До Юни не може някой да не направи пак Simple Smile

# 458
Благодаря ти, kalei! 🌼

# 459
  • София
Много от по-опитните "носачки" казват, че ринга е страхотен за малко бебе. Аз имам проблеми с врата и гърба, та така и не посмях.
Но направете опит-може пък да ви хареса, да се научите да слагате бебето добре. Не е нужно от сега да се настройвате песимистично Smile

# 460
  • София
Здравейте, имам бебенце на 2 месеца и половина. От средата на първи месец се опитвам да я нося в еластичен слинг, но тя категорично отказва. Започва да се отласква с ръце, да се опитва да се върти и се дразни, че не може да оглежда добре, накрая всичко завършва с истеричен рев, колкото и да се поклащам, пея, разхождам и т.н. Вече се допитах и не поставям слинга грешно, бебето е само по боди, т.е. не му става твърде горещо, но просто отказва да прекара вътре повече от 10-15 мин. Когато я нося на ръце, главичката й е малко над рамото ми и тя непрекъснато се върти и разглежда. Не обича да спи по корем върху мен, отново започва да се набира и избутва с ръце. Обича много да лежи по гръб и непрекъснато движи ръце и крака. Не знам как да постъпя, много ми се иска да мога да я нося. Имам и раница Tula explore и последните няколко дни реших да  пробвам с нея, въпреки, че тя е още малка. Мислех, че ще бъде по-добре, тъй като няма да е така блокирана в движенията, колкото в слинга. Но всичко отново се повтори... някой имал ли е същият проблем и как е постъпил?

# 461
Здравейте, имам бебенце на 2 месеца и половина. От средата на първи месец се опитвам да я нося в еластичен слинг, но тя категорично отказва. Започва да се отласква с ръце, да се опитва да се върти и се дразни, че не може да оглежда добре, накрая всичко завършва с истеричен рев, колкото и да се поклащам, пея, разхождам и т.н. Вече се допитах и не поставям слинга грешно, бебето е само по боди, т.е. не му става твърде горещо, но просто отказва да прекара вътре повече от 10-15 мин. Когато я нося на ръце, главичката й е малко над рамото ми и тя непрекъснато се върти и разглежда. Не обича да спи по корем върху мен, отново започва да се набира и избутва с ръце. Обича много да лежи по гръб и непрекъснато движи ръце и крака. Не знам как да постъпя, много ми се иска да мога да я нося. Имам и раница Tula explore и последните няколко дни реших да  пробвам с нея, въпреки, че тя е още малка. Мислех, че ще бъде по-добре, тъй като няма да е така блокирана в движенията, колкото в слинга. Но всичко отново се повтори... някой имал ли е същият проблем и как е постъпил?
Според мен трябва да проберете носилките за две три седмици и да не я слагате, а когато я носите в ръце да е обърната с лице към вас, както в слинга. Избягвайте да я носите с лице напред и леко полеко ще отвикне и ще й е достатъчно да се огледа встрани.
Така направих с дъщеря ми, като беше на същата възраст. Всеки я носеше на ръце с лице напред или поза тигърче, защото имаше колики.
Успех

# 462
  • София
Здравейте😊Предстои ни да имаме, живот и здраве, едно малко априлче и  имам голямо желание за се носим.

В момента имам възможност да си взема еластичен слинг Manduca Ocean, 100% органичен памук (такъв: https://roshavo.com/oc/manduca-wrap-lime), но тук прочетох страхотни отзиви за еластичния слинг на Boba (https://---shoretner923-2CLkl6i )
Кой, според вас, би бил по-добрият избор за новородено?

# 463
  • Плевен
Не знам кой е по добре, но обикновено от май започват жегите и с еластичен слинг направо ще се сварите в собствен сос. Защо не помислите за тъкан слинг?

# 464
Има ли някакво значение оплетката на раница от слингов плат ? Има ли оплетка, която е за предпочитане? Харесах си раница от слингов плат плътност 250, оплетката е херингбоун.

Общи условия

Активация на акаунт