Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 8

• 54 537
  • 732
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, какъв е този сертификат на Ергобейби?
Питам, защото вече имаме раница original е модела, купена от търговски център в Германия, кэдето силно се съмнявам да предлагат ментета, но все пак. В кутията има упътване за поставяне в различните позиции. Произведена във Виетнам.

# 226
  • София
Някои раници си имат разни листчета и книжки, има баркод, който може да регистрираш в сайта на производителя и да си сигурен, че раницата е оригинал. Моя Лени имаше такова, тулата ми също.Но те така или иначе нямат реплики.
Аз съм имала оригинал и реплика Ергобейби и се различаваха значително. Но да си призная-репликата ми беше по-приятна Laughing  Но аз съм много анти Ергобейби, не ги харесвам хич.

# 227

Момичета, какъв е този сертификат на Ергобейби?
Питам, защото вече имаме раница original е модела, купена от търговски център в Германия, кэдето силно се съмнявам да предлагат ментета, но все пак. В кутията има упътване за поставяне в различните позиции. Произведена във Виетнам.
_Soul_, каква беше цената в Германия?

Някои раници си имат разни листчета и книжки, има баркод, който може да регистрираш в сайта на производителя и да си сигурен, че раницата е оригинал. Моя Лени имаше такова, тулата ми също.Но те така или иначе нямат реплики.
Аз съм имала оригинал и реплика Ергобейби и се различаваха значително. Но да си призная-репликата ми беше по-приятна Laughing  Но аз съм много анти Ергобейби, не ги харесвам хич.

Дези, защо не харесваш Ергобейби и кои харесваш тогава и защо? Simple Smile

Последна редакция: ср, 30 яну 2019, 16:10 от awesometoday

# 228
Коя е групата и аз не я знам ?

Мис,закупих моята раничка Тула Стандарт от Муцуландия-слингове и ергономични раници втора употреба(фейсбоок група).
Бяха изключително любезни и отговориха на всичките ми въпроси.Раничката,която закупих е повече от страхотна и вече е любима на бебка 🙂

# 229
  • Варна
Ние днес поръчахме Soul.
Поносихме се с такава известно време и решихме да поръчваме, защото вече пробвахме 4-5 модела и не може до безкрай всички марки и модели да пробваме под наем.
Явно не всеки път обаче я намествам добре, защото понякога ме заболява я гърба, я кръста, а понякога нищо Grinning

Иииии божеее това дете понякога така ми тежи, че след 2 часа разходка с раницата се прибирам пребита като след фитнес. Но аз съм 48 кг. и нося все пак 7-8 кг на себе си.. нормално да се измарям си мисля Grinning

# 230
  • София
Тулата, с която нося сега също е от Муцуландия.
Имах Тула ФТГ и ми писна от нея, чуснах обява, че я разменям и жената се отзова. Избрах си една свежа Тула Стандарт. Agate май и е модела. Моята ФТГ струваше малко повече, тази която взех е доста поносена, но въобще не ми пука. Пасва ми много повече, по-прибрана е, харесва ми и десена.Жената е много отзивчива.
Иначе, ФТГ беше десен Плей, ако още я има там, може да е моята 😂 Да знаете, че е в много добро състояние и много се грижих за нея.
Miss V, може нещо в твоята стойка да не е наред. Аз, например, имам навика да се накланям напред, като нося нагръб. Опитвам се да се изправя и несъзнателно пак се прегърбвам. Компенсираме често, ако нещо ни дърпа-или се пъчим, или се гърбим.
Отделно може самата ти да нямаш правилна стойка. Аз пъча корема, имам бананови колена и ги извивам твърде много.

# 231
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Ние днес поръчахме Soul.
Поносихме се с такава известно време и решихме да поръчваме, защото вече пробвахме 4-5 модела и не може до безкрай всички марки и модели да пробваме под наем.
Явно не всеки път обаче я намествам добре, защото понякога ме заболява я гърба, я кръста, а понякога нищо Grinning

Иииии божеее това дете понякога така ми тежи, че след 2 часа разходка с раницата се прибирам пребита като след фитнес. Но аз съм 48 кг. и нося все пак 7-8 кг на себе си.. нормално да се измарям си мисля Grinning

Ами не е съвсем нормално. Явно нещо не правите/нагласяте както трябва.

# 232
  • Варна
Да, предпогам понякога не успявам да я наглася правилно , ноо все пак наистина не мога да приема, че съвсем нищо не трябва да усещам на себе си докато нося ... Колкото и перфектна да е раницата и да е наместена нали все пак нося нещо върху себе си. Същата работа и като сложа раница с багаж на гърба си.. пак си ми тежи Grinning

# 233
Едно е да чувствате умора, друго - да ви боли. Ако ви боли, най-вероятно не намествате носилката правилно или не ви е достатъчно здрав/трениран кръстът или гърбът, и заемате неправилна стойка, за да компенсирате тежестта. С раницата откарвам и по 5 часа и съм пушка, с количката 1 час ме съсипва заради леко приведената поза. А да се чувствате цялостно изморена след носене - да, нормално е, особено в началото или при по-продължително носене.

# 234
  • София
С първото дете бях някак по-мобилизирана. С второто все ми тежи. Много лежах, докато бременях, все ме мързи...всичко си идва от моето тяло. Бебето беше тежичко на 2м(7кг), но после забави наддаването и сега на година и 2 месеца е 9.500 . Усещам цялостна умора, изтощение от ходенето. Но няма конкретно място, което да ме боли. Ако нося на гръб съвсем ясно усещам как компенсирам с някаква тъпа поза и после ме боли.
Та е хубаво малко да обърнем внимание на себе си, стойката, издръжливостта. Аз ходя на Йога за възстановяване след раждане, когато мога и на други йога занимания. Много е приятно-раздвижвам се и се разтягам. Може да погледнете, както и различни остеопати, юмейхо масажи, ресторативно движение.

# 235
  • Варна
По-скоро се чувствам изморена след носене.
Определено нямам добра мускулатура на гърба , защото редовно ме боли.. Още не съм си възстановила формата, защото последните 5 месеца от Б лежах плътно на легло .

# 236
И мен ме боли кръста, но мускулатурата на гърба ми е много слаба и от там идва. Един път чистих снега от колата с бебето в раницата....ей да видите после каква е болка. Имах усещането, че рамото ми го режат и след точно 10 мин с раницата виех от болка, но след 4-5 дена се оправи.

# 237
Моля за коментари за поставянето- бебенцето е 4м и половина, 7,100 кг, 66 см, раничката е Ергобейби. Много моля за мнения,носила съм само в Кабу и затова просто нямам опит...

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 05 фев 2019, 05:09 от AnMary

# 238
Момичета, абсолютен лаик съм в темата, бебо е на 6 и 1/2 мес, но още не седи, гледах в baby.bg и видях ерг. раница Minimonkey Dynamic, пише, че е от 0-3 г. и от 0-18 кг; втората е Cybex Maira, която е по-скъпа, но там пише първо ерг. раница, а отдолу пише кенгуру в описанието, а аз категорично не искам кенгуру и се чудя в крайна сметка какво е Thinking Имате ли впечатления от тези марки и модели и изобщо каква бихте ми препоръчали. Само да уточня, че съм ок 46 кг, а бебето вече гони 8 сигурно ( не зн дали има значение). Ще се радвам на всякакви мнения Simple Smile

# 239
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Minimonkey е абсолютно недоразумение и не си струва парите.
Носилката от Cybex е нещо ново и на вид има качествата на ерго раница, но презрамките изглеждат прекалено тънки и аз не бих рискувала.
P.S. Сега видях, че всъщност презрамките й са без ремъци, а тип Мех дай - дълги които задължително трябва да се кръстосат и после увият около кръста на носещия. Досадно и няма най-вероятно неудобно за носене на гръб.
В този ценови диапазон по-добре заложете на утвърдени марки:
Tula, Beco, LennyLamb, Isara и т.н.
Разгледайте сайтовете на Рошаво и Коалабейби, следете страниците на библиотеките за слингове и посетете среща, за да пробвате на място.

Mama Ribka снимките са прекалено тъмни, но Ергобейби по принцип е от 70см нагоре.

Последна редакция: чт, 14 фев 2019, 14:23 от kalei

Общи условия

Активация на акаунт