Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 8

• 54 599
  • 732
  •   1
Отговори
# 330
И аз съм обсъждала тази тема с няколко консултанта и да - за тях е едно от най-лесните носилки и наистина го препоръчват, до колкото ми е известно, от школата, която са завършили.
Както писах и горе - друго е ако някой ти го обясни на консултация лично, но всъщност дори и тогава не е гаранция за успех след това.
Аз говоря като някой, който е насъбрал впечатления от много години преди да се появят консултанти у нас.
Това, което съм видяла тук, по групите и най-вече на лични може да хвърли в ужас всеки.
А допълнително и  броят родители, които си мислят, че са се справили перфектно, а всъщност са на ръба да си изтърсят детето е направо главозамайващ.

Последна редакция: вт, 05 мар 2019, 18:16 от Pure_nature

# 331
kalei, благодаря! Поправих си грешките и се оказа, че всъщност е доста удобно.. Grinning

# 332
Има ли мей тай с мрежа за лятото?

# 333
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Щом аз се научих с клипчета, значи никак не е сложно

И аз това си повтарях до един момент... После, както повторих вече няколко пъти, се нагледах на всякакви чудесии, които опровергаха това ми твърдение.
Вярвам, че ако имаш желание и търпение, можеш да се научиш на всичко, но освен това продължавам да съм напълно убедена, че слингът с халки не е "лесната носилка", с която всеки може да започне.

# 334
  • София
 Добре , а със еластичен слинг няма ли да бъде по-лесно за новородено и в тази поза на снимката ?

# 335
Здравейте,какво мислите за този слинг? https://www.pakostnik.com/bg/sling-air-sin-wallabooПише,че е подходящ за бебета от 3.5кг. ,значи от самото раждане?Много ми харесва мрежестата материя(за лятото)но позата на бебето не е като в другите слингове?

# 336
Здравейте,какво мислите за този слинг? https://www.pakostnik.com/bg/sling-air-sin-wallabooПише,че е подходящ за бебета от 3.5кг. ,значи от самото раждане?Много ми харесва мрежестата материя(за лятото)но позата на бебето не е като в другите слингове?

Тази поза е невероятно опасна.
Ако държите държите на мрежест слиг, има подобен на друга марка (не си спомням как се казваше), които може да се връзва в поза жабка. Никаква идея колко е удобен обаче.

# 337

Както вече е писала kalei, категорично не се носи в тази поза. Опасна е за бебето. Това мрежесто нещо е доста далеч от слинг.
Колко е голямо бебето? Има слингове с лен, които са проветливи, както и раници а мрежести панели, варианти има.

Kalei, по-горе те цитирах, но нещо админ ми изтри поста и каза да преправям в първият, а аз съвсем затрих писанието. Мисълта ми беше, че има какво да се говори за слинговете с халки. Много са удобни и функционални. Аз съм виждала изключително нелепи слагания на бебе дори в Тула, но винаги ще има хора, които се притесняват, бързат, не разбират и няма да успеят да се справят. На мен ми беше доста лесно и много удобно, както казах, винаги имам под ръка един.

# 338
Нелепи слагания има с абсолютно всяка носилка ( ключително и неергономичните), но с ринг опасността детето ти да се озове на пода е най-реална.

Иначе не искам да ме разбирате погрешно - аз Обичам, имам и ползвам слингове с халки.
Просто смятам, че първо (говорим за човек никога не виждал носилка и с малко бебе) или някой разбиращ на живо трябва да ти обясни какво е "седалка", как се постига и за какво трябва да гледаш като затягаш, или да започнеш с тъкан слинг, където дори и да не се справиш със седалката, все пак има някаква допълнителна кръстоска под дупето.

# 339
  • БГ
Здравейте, идвам с питане за ерго раница на Caboo DxGO. Някой с преки впечатления. Дават я с две позиции за носене от 6 месеца до 2 години. Изглежда ми добре, но за съжаление нямам
 възможност да изпробвам която и да е било раница и ви досаждам с въпроси. Simple Smile
https://dundio.com/close-parent-%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D … 0%BE-0012563.html

# 340
Здравейте, идвам с питане за ерго раница на Caboo DxGO. Някой с преки впечатления. Дават я с две позиции за носене от 6 месеца до 2 години. Изглежда ми добре, но за съжаление нямам
 възможност да изпробвам която и да е било раница и ви досаждам с въпроси. Simple Smile
https://dundio.com/close-parent-%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D … 0%BE-0012563.html
Не съм я пробвала, но ми изглежда на компактна носилка, която да е у вас като сте навън ако се наложи да носите за кратко. Тези презрамки без падинг не ми изглеждат никак удобни.

Последна редакция: ср, 06 мар 2019, 15:54 от Бухтичка

# 341
И на мен ми изглежда неудобна. За тия пари може да си вземете наистина удобна раница.

# 342
  • София
Момичета, от прочетеното тук в темата и разглежданото май се ориентирам към май тай слинг Girasol. Надявам се, че е подходящ за нас - бебе на малко под 2 месеца. Нямам ниакъв опит. Основно ще си се разхождаме с количка. Той ще е за понякога - като не е подходящо да носим количка или разходки из планината примерно.
Гледам, че нов е около 230 лв.
Чудя се дали е добра идея първо да наема и да видя дали ще ни пасне, но нещо в тази слинготека не успях да се ориентирам. Като отида в наемане ми дава опции само за наемане на тъкани слингове, иначе имат на сайта такъв и има цена за 1 и 2 седмици.
Също така се чудя дали да търся втора ръка. В Реслинг има за 165 лв., но може би при тази цена за втора ръка, предпочитам да дам още 65 лева и да взема нов.
Какво ще ме посъветвате?
Благодаря Flowers Sunflower !

# 343
  • София
С какво обличате бебетата като ги носите в слинг? Всички ли имат от специалните якета,защото в грейка ми се вижда невъзможно да го облека и сложа в слинга ?

# 344
Пишете съобщение на библиотеката за слингове относно наемането. Ако наистина нямаш намерение да носиш активно (макар, че не се знае, може да го предпочетеш и ти и бебето), вземи го втора ръка.

Аз трета носилка вече си взех - нали се чудех дали да е втори май тай, алое или нещо друго. Ами взех си едно лени втора ръка. До сега всички носилки са ми втора ръка, нямам никакви оплаквания.
В слинга/раницата е обикновено с боди дълъг ръкав и клин, ако е студено пуловер и чорапогащник и отгоре мятам един дебел вълнен шал (голям е като одеало) и сме готови. Иначе имам и яке, от бремеността още, ама рядко го ползвам, с шала ми е удобно.

Общи условия

Активация на акаунт