Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 8

• 54 594
  • 732
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Здравейте на всички , имам бебче на 1 месец и се чудя дали мога да го нося в ергономична раница ? Или от кога вече мога да го нося? Много ще съм ви благодарна

# 316
Малки сте още за раница, дори и за регулируема.
Пробвай със слинг, за раница поне 4 месеца и 62 см трябва да е детето.

Честито бебче Flowers Hibiscus

# 317
Здравейте на всички , имам бебче на 1 месец и се чудя дали мога да го нося в ергономична раница ? Или от кога вече мога да го нося? Много ще съм ви благодарна
Здравей и поздравления за идеята на бебеносенето.
Ако изпитвате страх от тъканият слинг, спокойно може да опитате тъкан слинг с халки, перфектен е за малко бебе, а и е лесен за боравене. Пробвайте за седмица две, ако не успявате, опитайте с регулируем Мей тай, там комбинацията между слинг и раница е съчетание между положителните им страни, но в едно.
Бебето на един месец е прекаленно малко и крехко, за да бъде сложено в раница, била тя и слингова.

# 318
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
И преди съм го казвала и ще продължавам да го повтарям - абсурд е да препоръчвате ринг на човек без никакъв опит и със страх от тъкан слинг.
Казвам го и като човек, който се е нагледал на ужасяващи снимки на новаци по групите (не може да си представите какви неща съм виждала).
Неопитен носещ не може да оформи безопасна и широка седалка ако първо не му е било обяснено на живо или не е свикнал да борави с тъкан слинг.

# 319
  • Плевен
Най лесно ще е мей тай.
 Аз съм носила с ринг, когато беше на 5-6 месеца. Нямах никакъв проблем, но вече имах някакъв опит. Да ама скоро се опитах да сложа една много малка госпожица около 5 кг и беше невъзможно. Тя си опъва крачетата не можахме да оформим хубава седлка. Тъкмо я нагласим и почнем да затягаме и тя пак опъва крака. Отказахме се и пробвахме с регулируем мей тай. Получи се супер.

# 320
  • София
Аз също смятам ,че не бих могла да сложа бебето по правилния начин и повече ще му вреди това носене от колкото да ни е приятно за това не съм питала за слинг . И въобще има ли място на което те учат как да го носиш или само по клипчета ?

# 321
Аз говоря за носене в слинг с халки.
С тъкан дълъг слинг е напълно възможно да се научиш и сам с клипчета.
Иначе може да си уговорите среща с консултант, който да ви помогне и покаже всичко, от което имате нужда.
Някой библиотеки правят и тематични семинари.
И в двата случая е добре след това да пускате по някоя снимка тук или във фейсбук групите за съвети в движение.
Имайте предвид, че и за носенето в раница трябва известно време за свикване и постигане на оптимална позиция.

# 322
.

Последна редакция: вт, 05 мар 2019, 18:18 от mariails

# 323
Позицията на крачетата изглежда добре , но за да остане така, от раменете не трябва да виси плат.
Трябва да е обрано като на тази снимка

# 324
Според мен, а и според консултантите, с които съм говорила слинг с халки е идеалната опция за новородено. Консултант на мен ми препоръча ринг слинг, наех си, гледах клипче и се вързах. В последствие си купих и първите 3 месеца сме се носили така, после се зарибих и по тъкани слингове и т.н.
Не е никак сложно, просто трябва да имате нахранено и спокойно бебе и разработен слинг, който да е очупен и мек, както и адекватно видео.
Библиотеките със сертифицирани консултанти правят лични консултации срещу заплащане. Обръщат внимание и насочват клиентите, как и какво да направят, първо се връзвате с демо кукла. Удобно е и практично.

# 325
И аз съм обсъждала тази тема с няколко консултанта и да - за тях е едно от най-лесните носилки и наистина го препоръчват, до колкото ми е известно, от школата, която са завършили.
Както писах и горе - друго е ако някой ти го обясни на консултация лично, но всъщност дори и тогава не е гаранция за успех след това.
Аз говоря като някой, който е насъбрал впечатления от много години преди да се появят консултанти у нас.
Това, което съм видяла тук, по групите и най-вече на лични може да хвърли в ужас всеки.
А допълнително и  броят родители, които си мислят, че са се справили перфектно, а всъщност са на ръба да си изтърсят детето е направо главозамайващ.

# 326
  • София
Момичета с май тай слинг от каква до каква възраст може да се носи бебето?
В момента е на месец и 20 дни. Аз съм по-едра и пълна.
Подходящ ли е за нас?
От къде мога да го купя, за да не е някое менте?
Ако отидем примерно на разходка в планината, подходящ ли е и за там за носене?
Благодаря!

# 327
Аз нося малката в май тай от 2 месечна някъде, още го ползвам (на 10 ++ е). Аз моят го купих втора употреба и съм доволна. Мъжът ми също я носи в него, та не е проблем, че е по-едър от мен.
Става за планината, да. Носили сме я на разходка в планината с него и то не веднъж лятото, но не на дълги преходи (2ч и половина и бил най-дългия). Сега си го ползвам предимно вкъщи,но още е в употреба, просто за навън сме с раницата.

# 328
С регулируем май тай от новородено, с нерегулируем от 4 месечна възраст

# 329
Щом аз се научих с клипчета, значи никак не е сложно Stuck Out Tongue Winking Eye Понякога обясненията как това не става, онова не става за начинаещи, доста обезкуражава. Откакто нося се запознах с 5 мами, които ми казаха, че са имали желание, но като започнали да се интересуват им се сторило сложно и се отказали.

Общи условия

Активация на акаунт