Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 8

• 54 584
  • 732
  •   1
Отговори
# 300
  • Плевен
Според с тъкания е малко по трудно, но пък е по добре. Ще го ползвате също дълго време, ако си вземете средна плътност. С кабо мисля, че се носеше до 7-8 кг май, не може да се носи на гръб, а лятото с тия три пласта не си представям какво ще е. Но пък е по лесно за начинаещи.

Последна редакция: вт, 26 фев 2019, 06:55 от delenita

# 301
Аз съм с Кабу и на 8 мес. още си го ползвам понякога. Удобно е.

# 302
Здравейте! Има ли мами използвали Caboo слинг? Много се колебая между него и тъкан слинг шал. Надявам се, че не съм изпуснала момента и на бебето( 1.5 м.) ще му хареса да бъде носено. Grinning
Здравейте,
Според мен ще ви е по-добре с регулируем Мей тай или с тъкан слинг средна плътност.
Не е късно за бебеносене, напротив, момента е идеален.
Успех!

# 303
  • София
Какво се разбира под "средна плътност"?

# 304
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Тъканите слингове се делят на категории по своята плътност.Съответно, когато купувате слинг, в описанието е обозначено какъв е грамажът на m2 ( да не се бърка с теглото на самият слинг, не е едно и също).
Той зависи от дебелината на нишката + колко стегнато е оплетена тя и т.н.
1. 190-220g/m2 е за новородени
2. 230-290g/m2 е средна плътност, тя е по-универсална и в зависимост от материята, става и за новородени и за по-тежки деца
3. над 300g/m2 е за тодлъри и тежки деца.

# 305
  • София
Благодаря!

Моето бебе е 7 килограма и искам да пробвам тъкан слинг, имаме един 315 г/м2, но съм много мудна докато го наглася и малкия се изнервя. Ще потърся да наема по-малка плътност за проба.

# 306
Благодаря за отговорите! Реших все пак да се спра на Caboo слинга докато свикна с цялото усещане, а и не съм сигурна дали ще успея да поставям мъника правилно в началото. Smile

# 307
Аз ползвах Caboo по същата причина. Много бях доволна и направо се влюбих в носенето. За бебето също беше страхотно удоволствие. Действително обаче за лятото става само по хладните часове.

# 308
Здравейте,  искам да си купя раничка Тула ФТГ. Някой знае ли дали има намаление някъде в момента?

# 309
Само това намирам.
Предполага, че по-осезаеми намаления може да има по време на European babywearing week в началото на май.

..........................................................

11.03 Пазарджик

# 310
  • БГ
Здравейте,
насочила съм се към Huggy berry като марка за раница. Понеже не е от най-популярните не успях да намеря инфо и  мнения за удобство, качество и издръжливост. Ще съм благодарна ако някоя мама с такава сподели впечатления Simple Smile

# 311
Здравейте,
насочила съм се към Huggy berry като марка за раница. Понеже не е от най-популярните не успях да намеря инфо и  мнения за удобство, качество и издръжливост. Ще съм благодарна ако някоя мама с такава сподели впечатления Simple Smile
Най-добре е да се пробва. Аз съм слагала веднъж, не е моето нещо, но иначе мисля, че е добра раницата, просто за мен не беше удобна.

# 312
  • Г. О.
А някой от вас пробвал ли е Caboo слинг?
https://www.bebemarket.bg/close-parent-sling-caboo-varovik
Какво мислите за модела, струва ли си?

# 313
Коментираме Caboo доста често.
Много добър вариант е, но имайте предвид, че това е по-скоро зимен модел.
Ако планирате да го носите пролетно-летният сезон, може и да ви е топло с него.
Има един модел Caboo, който е с мрежа на средния панел, но лично не съм го пробвала и нямам наблюдение дали има някаква разлика.

# 314
Здравейте! Във Фейсбук скоро видях страница, в която продават Caboo втора употреба- Preloved слингове и ергономични раници.

Общи условия

Активация на акаунт