1 юЛи-ПРОТЕСТНО ШЕСТВИЕ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО

• 36 687
  • 640
  •   1
Отговори
# 75
Според мен освен анкета за присъствието на протеста трябва да се пусне и питане дали са съгласни мамите да пратят снимки на децата си с писма, за да имаме представа колко масова ще е и тази кампания. Защото ако се окаже, че на адреса на министерството са пристигнали някакви си 20-30 писма със снимки ще ни се смеят и гаргите. А тук все пак сме много хиляди потребители и ще е добре ако повече хора,включително и от градовете където няма да има протести, пратят снимки. И при всички положения ще е по-добре да са в пликове отколкото на мейл.

# 76
  • До хладилника, който обичам
На всички ще им трябват бройки, но може да измислим и един обикновен плакат, а този на Летяща да го лепим на най-ключовите места. Така хем ще можем да засипем кварталите си с покани, хем на най важните места ще имаме по-забележими плакати и няма да ни излезе толкова скъпо.
Това е истината. 1000-та бройки цветни ще се разпределят помежду градовете, а останалите ще са ксероксни копия (трябва да се обработят наново в бяло, черно и сиво, обаче, защото иначе от цветния вариант няма да излезне добре на ксерокс).

За снимките две идийки :
 - хартиени рула за телекс, съединяват се до "безкрай :
 - прозрачен найлон за "ремонт" струва 1 лев 20 квадрата !!!
И двата варианта са ненадеждни. Хартията се къса лесно, а найлонът за ремонт е толкова тънък, че с поглед се къса.
По-добре да се правят табла от картон 100х70, струва стотинки. Така тези табла могат да се носят от един човек, и евентуално после да се подарят на НС.

# 77
   Момичета имам приятелка, която подкрепя идеята! Та мъж и има печатница и по-късно ще им звънна, че не искам да им будя детето! Като имам инфо за цените ще ви пиша!

# 78
  • Бургас
Я да се отчета и аз какво мислим ние:
Ще си направим големи детски рисунки. На А2 картони ще ги пусна в една детска градина хлапетата да нарисуват по нещо свързано с детството и ще носим тях. От 10.00 ще се пуснем по главните улици в Бургас, но ще помоля местните телевизии да съобщат 2-3 дни по рано за протста и да поканят желаещите да се присъединят към нас. Ще разпечатам писмото с исканията 30 пъти да можем да ги раздаваме на желаещите да ги прочетат. И ще вземем една журналистка с оператор да вървят с нас и да интервюират и шестващите и гледащите. Ще прихвана преди това майките и бабите дето ги мярна по улиците да участват и те. А писмото до кмета ще го пусна в Петък. Та май това е.

# 79
Ще си направим големи детски рисунки. На А2 картони ще ги пусна в една детска градина хлапетата да нарисуват по нещо свързано с детството и ще носим тях. От 10.00 ще се пуснем по главните улици в Бургас, но ще помоля местните телевизии да съобщат 2-3 дни по рано за протста и да поканят желаещите да се присъединят към нас. Ще разпечатам писмото с исканията 30 пъти да можем да ги раздаваме на желаещите да ги прочетат. И ще вземем една журналистка с оператор да вървят с нас и да интервюират и шестващите и гледащите. Ще прихвана преди това майките и бабите дето ги мярна по улиците да участват и те. А писмото до кмета ще го пусна в Петък. Та май това е.

Браво, Сесана  bouquet Чудесни идеи имаш!

# 80
Обадих се в една печатница да направя справка. Това е резултата:
Формат А4
Хартия 80 g
Печат 2 цвята офсет
Тираж 1000 бр.
Цена 54,00 лв. + 10,80 лв. ДДС = 64,80 лв. (В тази цена е включен и филм 12 лв., който може да се използва при допълнителни поръчки.)
Срок за изработка 4 работни дни
Проекта трябва да е във формат cdr, eps или pdf.

Мисля, че цената не е висока и можем да се справим. Очаквам вашето мнение.

Моля те, обади се и за цена за 2000 и 5000 бр.

# 81
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
PeaceБраво, само така!
  За снимките, ако се пращат на ел. пощата някой с цветен принтер не би ли могъл да ги изпринти? Нашия е черно-бял и надали снимките биха изглеждали добре.

# 82
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Според мен освен анкета за присъствието на протеста трябва да се пусне и питане дали са съгласни мамите да пратят снимки на децата си с писма, за да имаме представа колко масова ще е и тази кампания. Защото ако се окаже, че на адреса на министерството са пристигнали някакви си 20-30 писма със снимки ще ни се смеят и гаргите. А тук все пак сме много хиляди потребители и ще е добре ако повече хора,включително и от градовете където няма да има протести, пратят снимки. И при всички положения ще е по-добре да са в пликове отколкото на мейл.
Peace Така е.

# 83
  • Ботевград
А ние, бъдещите майки какво да пускаме, на мен все още не ми личи и коремчето  Cry ще разчитаме изцяло на ентусиазма на Вас с дечицата  baby_neutral

# 84
А ние, бъдещите майки какво да пускаме, на мен все още не ми личи и коремчето  Cry ще разчитаме изцяло на ентусиазма на Вас с дечицата  baby_neutral

може бременни снимки, с коремче

# 85
Ine,  пробвайте да пратите писмото до медиите възможно най-бързо - най-вече на националните и по-гледаемите...Няма как да реагират и да огласят за протеста в рамките на една седмица, освен по новините. Сутрешните блокове и предаваниятат тип Марта и Искрено и лично си правят програмите доста по-рано, а не от ден за ден. Ако го пратите само седмица преди 1ви просто ще го отразят по новините, но няма да са информирани достатъчно много хора да дойдат на протестите. До края на седмицата ще ти пратя координати на всички плевенски медии. Ще гледам да е скоро!

# 86
А вие там в Сф защо не се обърнете и към мацките от театралната академия...Да се спретнат 10тина от тях като охкащи бременни и да правят шоу на медиите. По цял свят и най-сериозните протести са съпроводени с подобни символични акции.....

# 87
Ine,  пробвайте да пратите писмото до медиите възможно най-бързо - най-вече на националните и по-гледаемите...Няма как да реагират и да огласят за протеста в рамките на една седмица, освен по новините. Сутрешните блокове и предаваниятат тип Марта и Искрено и лично си правят програмите доста по-рано, а не от ден за ден. Ако го пратите само седмица преди 1ви просто ще го отразят по новините, но няма да са информирани достатъчно много хора да дойдат на протестите. До края на седмицата ще ти пратя координати на всички плевенски медии. Ще гледам да е скоро!

Вчера получих на ЛС контакти на Плевенски медии, съжалявам не помня момичето, което ми ги изпрати, за което се извинявам  Embarassed

Не можем да избързваме толкова с прес-съобщението, защото:
1. Трябва да се получат утвърдителни отговори от общините за протестите
2. Все още чакаме някакъв отговор от МТСП/НС - наличието или липсата на такъв ще бъде "голямата" новина за медиите.
3. Най-важни са 3-те национални ТВ, вестниците, радиата

# 88
Няма ли да е хубаво на всяка изпратена снимка да пише отзад "Здравейте г-жо Масларова /или еди кой си/, аз се казвам еди как си и обичам да правя еди какво си или мечтата ми е еди каква си..Моля помогнете ми да я осъществя"

или просто обичам еди какво си, без помогнете ми. Като цяло така съвсем лично ще стане обръщението

Ine,  явно някой действа тук бързо без да го съобщава във форума...Прати ми ги на лични да видя дали са всичките и да знам дали да се занимавам...

# 89
Добро утро и от мен да кажа!
Имам си една идейка във връзка със снимките. Мамите от провинцията които нямя да присъстват, но ни подкрепят могат да прятят снимки на е-маил. Аз се наемам после да ги извадиме и на хартия, не струва чак толква много, колкото са повече толква по-малко взимат дигиталните студия. Пишеме отзад това съм аз .... на толква години, позволете ми да ми имам братче или сестриче и т.н. и ги лепиме на лента. За бремените може или снимка от ехографа или тяхна. За лентата има такива не много широки, но дълги по 10-20 метра от здрав найлон за строителството. Мисля обаче, че няма да ни позволят да ги оставиме пред парламента, ако не го направят, всеки ден ще пращаме до  МТСП част от тях.
За лепенето на призива, аз поемам Хаджи Димитър, Сухата река, Левски-Г и В. Чакам само да се уточниме какво ще е нещото което ще лепиме. Аз си имам и принтер и копирка тук само тонер трябва да си взема, че свърши миналия път.

Сега и аз да се похваля. Вече съм горда майка на половин годишна красавица. Как отлетя времето - не знам и по случая ви черпя с ето това. Заслужава си да се види, ей заради това се гордея, че съм българка и че и двете ми дъщери са такива.

Лек ден, ако има задачки закачки - давайте за изпълнение, заредена съм с ентусиазъм. Успех довечера на Клео и Мишленцето.

Общи условия

Активация на акаунт