Фермата 4 - Съединение - тема 6 (15.10. - 21.10.)

• 36 907
  • 819
  •   1
Отговори
# 330
С какво да блесне па точно чичо дядко? Смешен е.
Само че той си мисли , че е фактор, капацитет.
Как с какво ще блесне.Ако успеят ще каже че той е бил начело, а иначе се казва че Нури е свършил  най много работа.

# 331

ПП. Ако човекът, претърпял загуба иска да остане, никой няма право да го съди. За съдене е малоумщината на опосумите, да използват това, да правят записи на ревящи и гърчещи се хора, с цел да ги дъвчем после тук хора ли са, или не са и кой как приема смъртите на ближните си.
Ами вие ги дъвчете и не ви карат насила опосумите Simple Smile

Да, ние ги дъвчем, и това съм написала, нещо различно ли четеш?
А опосумите ни "карат" с начина на поднасяне на видеата.
Това е като с новините-разбира се, че никой не те кара насила да ги гледаш, но случи ли се да погледнеш си изманипулиран малко или много.
Фермата е предаване, което се следи, съответно опосумите насочват към едно или друго поведение, действие, нещо си там. Точно , за да се дъвче. Дори има насочващи диалози двамата под формата на смешки.

# 332
Ох, тегавия само си мисли, така е. Щял да блесне, ама не се ли чува, че го чуват и виждат всички. Той не е фермер, но той диктува, така че, ако се провали-той се е провалил, с умелата подкрепа на Ванчето.

# 333
Ох, тегавия само си мисли, така е. Щял да блесне, ама не се ли чува, че го чуват и виждат всички. Той не е фермер, но той диктува, така че, ако се провали-той се е провалил, с умелата подкрепа на Ванчето.
Ааа той тогава ще каже че е предупредил, че и е казал че е сбъркала, че се е опитал да помогне, ама ето тя Ваня не е помислила , не е взела правилно решение и така.
Толкова е нагъл този че няма никакво чувство  за неудобство.

# 334
  • Варна
Съболезнования за Роман , не го виня по никакъв начин. Всеки приема нещата по различен начин и си ги изживява. А и друго, много зависи при какви обстоятелства е починала , ако е внезапно е шок,  но ако е в следствие на болест, някак си го очакваш и си подготвен, приел си го..
Много ме издразниха със сълзливите си истории за детството, ама много. Почти няма човек в тази държава между 30 и 40г. (децата на 90-те) , който да не е търпял лишение, да не помни купони, да няма дрехи и какво да се яде в тях. На нас така ни мина детството , майка ми и бавят заплата или е безработна ,или заплата за нищо не стига ,или няма какво да се купи в магазините. Баща ми в чужбина. Бяха бедни години,гладни години. На всички родителите ни са правели геройства да ни отгледат , и все още много хора в нашата бедна държавица го правят.

Аз също изпитвам някаква нетърпимост към подобен род хленчене. Аз пък тези години си ги спомням някак си с усмивка, не усмивка на щастие разбира се, а усмивка на някаква лична удовлетвореност. Да не ме разберете погрешно и да си помислите, че нова хиперинфлация на България желая. Просто оценям на колко много ме е научило онова трудно време. В училище всичко беше на записки, в клас се работеше по двама, по трима дори над едно копие на учебник, че пара си струваше и хартията да му се не види, не всеки можеше собствено си ксерокопие да притежава. Научих се да пиша и с двете ръце, аз винаги съм си можела, просто едната не беше усъвършенствана, абсолютно конкурентна я направих на тренираната ми в писането покрай тия записки, които трябваше да правим. Дрехи се научих да си шия, що шлифери на баща ми, които никога нямаше да облече, но пазеше заради здравия и незаносен плат отидоха на полички, къси панталонки, роклички. На майка ми старите рокли също преправих, тук-там дори разни свежи неща вкарвах като орнаменти, че да изглеждам екстравагантно, а не ретро. Пеш вървях много. Не си спестявах веселби и купони, просто не се веселях в дискотеки, а в тесен кръг приятели в домашни условия и на ротационен принцип се извъртахме като домакини компанията. Пари за таксита няма, та се вървеше с километри пеш до дома след купона (20 г. по-късно дупето ми още се побира в размер S или M). И на още куп други дяволии ме научиха онези години. Аз не съжалявам, че съм мнинала през такива времена и не бих тръгнала сълзи да роня и съжаление, състрадание чуждо да прося. Simple Smile

# 335
Като разказват тези неща от детството си и плачат една през друга, не се ли замислят, че до някъде ще засегнат родителите си?

# 336
Е, не, тя Александра си каза, че много благодари на майка си, имала е речниците и че са си тандем двете. Всъщност, това е добродетел-била е скромна и е била притеснена, че ще ги затрудни. А не, че реве, че са били бедни точно според мен. И все пак.

# 337
Да ама Лили като рева за тортата , на мен би ми било гадно ако съм ѝ майка..

# 338
Аз тяхното хленчене го приемам като един вид опит да се покажат герои. Пред по-младичките и задоволени финансово зрители, може и да мине номерът, но на всички, които сме над 30-годишни тия истории ни звучат съвсем познато. Аз повече бих се впечатлила от историите на едно поколение, което вече малко по малко изчезва - това на бабите ни, когато е имало деца, които рано-рано са пращани да работят на полето, хора, които се преживели войни...такива неща.
Може би и тегавия чичка донякъде е прав, че като ги слуша понякога, всичките им проблеми му изглеждат някак твърде незначителни пред онова, което е било навремето.

# 339
Бе то всяко поколение с проблемите си, прав е и за това, че трябва да се помни. Но чак да намилаш така грозно, при все, че си намазал от онова време ми е непонятно. Кажи веднъж нормално, па спри.

# 340
  • London
Колко му е да спретнеш една домашна торта? Чак пък толкова....по повод РД на Лили. На повечето не им вярвам там на разказите.

# 341
За намилането не споря. Досадно е. Още повече, че това, дето го знае, няма как да им го налее в главите и няма как да ги накара да погледнат през неговите очи.
Ето, аз онзи ден имах възможност да седя на една маса с човек, дето е бил войник на границата и да чуя истински случай от онези, за които говореше дедо на Роси. Но и по онези времена е имало хора и хора, само дето ситуацията е била много подходяща да си проявяват качествата всякакви нагаждачи и садисти.

# 342
Колко му е да спретнеш една домашна торта? Чак пък толкова....по повод РД на Лили. На повечето не им вярвам там на разказите.

Именно..защо не са ѝ правили торта? Какво толкова? С две леви да си..бисквити и нишесте винаги е имало..

# 343
  • София-в сърцата на моите деца
На времето си правехме и тортите, и блатовете и крема-нищо сложно. Даже си ги украсявахме с какво ли не. И ни беше и вкусно и весело. Чак такива драми не е имало.

# 344
Ох, като ги заронят тези сълзи... Аз съм 71 набор. Баща ни беше много строг и улав, даже рождени дни с деца не сме празнували със сестра ми, какво остава за торти. Нищо чак толкова не ми е станало. И вярно някой го написа по-нагоре - учене по двама, писане нонстоп, ходене пеша, такива работи.

Определението "Чичо Дядко" много ми хареса, вече така ще му викам на Иво, идеално му подхожда. Тоя анимационният дзвер май и той беше с мустаци Simple Smile

Роман и мен понякога ме дразни, но много добро впечатление ми направи на битката как даваше указания на Лили, браво на него.

Общи условия

Активация на акаунт