Ученически олимпиади / Тема №2

• 99 714
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
  • Бургас
Бургас. 5ти клас.

# 601
  • София
Уместно ли е поне в тази тема да помоля за пълен член?
Пет пъти!

# 602
Само от училището на детето знаят какви задачи са дали. Различни са във всяко училище и град.

# 603
Какво означава това според вас: Всеки верен отговор се оценява с 2 точки. Задача без отговор, с
повече от един отговор или с поправен отговор се оценява с 0 точки!

Ако поправи отговора, получава 0 точки дори да е верен? Astonished

Къде да намеря стари олимпиади по химия от областен кръг? Само за последните две години има на сайта на природни науки.

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 12:48 от Дъждец

# 604
  • София
Къде да намеря стари олимпиади по химия от областен кръг? Само за последните две години има на сайта на природни науки.
Пробвайте на сайта на природни науки. Не са само две години. "Older posts" означава "по-стари".

# 605
Здравейте! Имам два въпроса, ще съм благодарна, ако някой може да помогне: 1- колко е максималният брой точки на олимпиадата по математика и 2 - какъв е редът за явяване на областен кръг - подават ли се някъде декларации, къде се провежда, къде изобщо се публикува информация за това? Благодаря!

# 606
  • София
1. 21 са точките 3х7. За класиране на областен кръг трябват поне 16.
2. Ако сте класирани за 2 кръг, значи вече детето е записано. Понякога учителките водят децата, но точно за математиката обикновено го водите вие. Затова следите къде ще се проведе (в кое училище). Ако сте попълнили декларация за общинския кръг, тя важи и за трите кръга.
Къде се публикуват указания не зная, но учителката по математика трябва да даде указания.

# 607
  • у нас
По География за 6 клас от къде могат да се видят областните и нац. кръгове? Някой може ли да ги сподели, ако ги има за предни години?

# 608
Благодаря, Валя!

А някой, явявал се предни години на химия, може ли да сподели за подчертаното горе? Наистина ли не може да се поправя отговор?

# 609
  • София
Синара, няма публикувани, а ако намерите те са по друга програма. Само 2 г. назад са актуални за вас.

# 610
  • у нас
Десем, и преди 3 години бяха по същата програма 😉
Да, затова моля, ако някой има вариантите, да сподели.

# 611
  • София
Може и да бъркам, аз сравнявам нещата в 7 клас, които се разминават с тези на децата, които сега са 10 клас.

# 612
  • Sofia
След борбата ми синът ми да се яви на олимпиада по история, днес успя Simple Smile))) Проведе се за 5, 6 и 7 клас. Каза, че е очаквал да е по-лесно. В понеделник е по география.

# 613
Интересувам се от оценяването на решенията на обл. кръг по математика, тъй като не откривам нищо по въпроса, записано черно на бяло. Дали важи същият модел като за общ. кръг - а именно, при техническа грешка в началото на задача дали за следващи верни действия се присъждат точки или "гори" цялото решение на задачата? Иска ми се да знам какво да очаквам предварително. Логично би било да е пак така, но така ли е наистина? 🙄

# 614
Чудя се тези оли по химия за 7ми клас как ги мислят?! Оли от миналата година и от 2018 много лесни. От 2019 някакво абсолютно дърво с неизучаван материал. Търсих из два учебника, липсва цялата алкалоземна група. Явно целят всички да ходят на курсовете им.

Общи условия

Активация на акаунт