Ученически олимпиади / Тема №2

• 99 712
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
Чии курсове? И кой го цели? Олимпиадите не са задължителни.
Скрит текст:
Понеже допускам, че имаш предвид кандидатстването в едно конкретно училище...Нито областният кръг се изготвя от негова училищна комисия, нито олимпиадата е само за София, нито единствената й цел е прием в....

# 616
Тези, които я изготвят. Кои са точно, слабо ме интересува. Курсове, частни уроци, все тази. Ако не бях видяла оли от 2018, щях да мисля, че има промяна в програмата.
Не очаквам някакво разследване кой какви курсове провежда или съставя олимпиадата. Постът ми беше с цел споделяне и оплакване.

# 617
  • София
Дъждец, какви са тези курсове за олимпиада? Дай малко повече информация!

# 618
  • София
Областният кръг за 7-ми клас върху материала до момента ли е или върху материала за цялата учебна година? Включително и от 5 и 6 клас, нали?
Еднакво ли е за история,  биология, география....

# 619
  • София
ЗаСлон,
Географията е върху материала, който учат в текущата година (тук има разлики през годините в програмата)
Биологията е същото.
Химията и Физиката мисля няма разлика в програмите.
За Историята нямам опит, но мисля е като при Физиката и Химията.

Дъждец, подготовката за олимпиадите е училищна.
Учителите подготвят децата, които имат интерес - под формата на консултации, или децата се самоподготвят.
Проблем при Химията и Физиката е 7 клас е, че се учи 1,5 ч./седмично и децата с 1 ч./седм през 1срок изостават с материала необходим за Олимпиадата.
Голямото ми дете съвсем само учи два раздела Химия по горната причина (аз само съм отговаряла на въпроси или разказвала за опити/нещо практично, много отдавна сме приключили с тази наука, таткото е бил състезател по Химия, но не е помагал), така че дори по този начин нещата са постижими.
Дете което не се чувства в свои води в Математиката (отличната оценка на училищна математика не ми е критерий), така необходима за Химията.
Интересно ми стана каква е разликата в последната олимпиада и ще го помоля да я види.

За курсове нямаше време, бих платила, но не заради Олимпиадата или Състезанието на НПМГ, а защото му бе интересно.

# 620
  • София
Desem, благодаря за изчерпателния отговор!

# 621
  • София
Знаете ли с колко точки се класираш на областния кръг по БЕЛ? Детето е забравило да пита.

# 622
 Ученици от V клас и от VІ клас се допускат до областния кръг, когато писмените
им работи са получили от 27 (двадесет и седем) до 30 (тридесет) точки.
 Ученици от VІІ клас се допускат до областния кръг, когато писмените им работи
са получили от 90 (деветдесет) до 100 (сто) точки, като се класират по низходящ ред.
 Ученици от VIII – X клас се допускат до областния кръг, когато писмените им
работи са получили от 60 (шестдесет) до 70 (седемдесет) точки, като се класират по
низходящ ред
 Ученици от XI клас се допускат до областния кръг, когато писмените им работи
са получили от 70 (седемдесет) до 80 (осемдесет) точки, като се класират по низходящ
ред.
 Ученици от XII клас се допускат до областния кръг, когато писмените им работи
са получили оценка най-малко отличен (5,50), като се класират по низходящ ред.
Това е от регламента на МОН.

# 623
  • Sofia
Моят син се е класирал за областен кръг по история, след като в крайна сметка учителят реши да проведе за 5 клас общински кръг в училището по мое настояване Simple Smile  Как да разбера до кой урок трябва да се подготвим. Защото нещо от страна на учителя не очаквам съдействие.
Чакаме и резултати по георграфия, но детето е убедено, че там се е справило отлично.

# 624
  • София
desive78, регламент няма ли?

# 625
  • Sofia
desive78, регламент няма ли?

В регламента пише ли какъв материал се обхваща? Нямаме опит в олимпиадите. За общ. Кръг ни казаха до 15 урок и това беше.

# 626
  • Sofia
За олимпиадата по история се учи всичко от началото на учебната година до този момент с повече подробности за събитията.

# 627
  • Sofia
До кой момент? До датата на обл. Кръг ли? Ами ние сме назад. Как да знам докъде трябва да са стигнали ?

# 628
В регламента няма фиксиран " урок, до който да са стигнали".
Може би е добре да се запознаете с него.
https://www.mon.bg/upload/24334/regl-istoria-30102020.pdf

# 629
  • София
Извинявам се, греша, не в "Регламента", а в "Програмата" са темите. (От РУО София - "Учебна програма за подготовка за подготовка за общински кръг на олимпиада по Химия и ОС - за учебната 2016/2017" това намерих запазено при мен, но имаше и на някакъв документ, който казваше кои теми се включват за общински, областен, национален ... но следях тези неща преди 3-4 г., сега други науки следя, за някои тях не се публикува информация от предходни години

Общи условия

Активация на акаунт